Сеуште сум во екстази поради победава која ми е душевна храна, но морам да пишам денес за играта.
Разликата ја направи воглавно Ди Матео, каква одбрана постави може да се спореди само со Мурињо додека беше во Челзи, секоја чест за Роби кој мене лично ми докажа дека е кадарен да се носи со тим како Челзи и 'екипишта' како Барселона.
Второ, ваква дисциплина и организација како што имаше денес Челзи е рамномерна со спартанксата војска, секоја чест за нашите борци кои изгинаа на терен, секоја чест за сите до еден за нивната пожртвуваност, пред се големо благодарам до Чех, Лампард, Рамче и Дрогба!
Перфектна одбрана, одличен контранапад, еден шут у гол - еден гол, алал вера. Челзи овој вечер е мадафака буквално, џуџињава кружа ко муви на гомно околу голот цело време, иако имаа опасни шанси, али Чех беше ѕвер, секоја чест.
Неможам поасален пост да пишам, ова за мене е рамномерно како освојување на ЛШ, веќе ништо не барам, ни на Ноу Камп, ниту никаде, ова го чекав нецели 3 години, 2009 сеуште ми е во сеќавање, сеуште ме боли душата, ова денес ми е лечење на стара рана.