Фан Клуб: Вардар

• Креатор на темата Креатор на темата gerard
  • Време на започнување Време на започнување
Не претерувај сеа и ти. Илчо не е некој аматер, па туку така да ја испушти титулата. Со половина освоени бодови од можните 21 во преостанатите 7 кола до крај сме шампиони, а на 4 од нив играме дома и плус имаме меч на гости против отпишаниот 11 Октомври. Башка кој гарантира дека денес Металург ќе победи во Турново.
Тетекс не е воопшто наивен тим кога не игра наместени натпревари, а воедно е и доста незгоден противник за нас годинава. Плус го имаат увек 200 % мотивираниот Јорде кога игра против Вардар. Да не коментирам за катастрофалниот терен во Тетово. Ќе се уверите самите на видео инсертите од мечот. Поништен ни е и гол од непостоечки офсајд.
Сепак е офсајд.

Турново - Металург 1:1
11 Октомври - Шкендија 1:1

Значи остануваме на истата бодовна разлика... Без оглед на се, мислам дека и сите натпревари да ги изгубиме до крај ќе освоиме титула оваа сезона. Преголема е квалитативната разлика помеѓу нас и Металург/Шкендија...

Имајте убав ден, ХРИСТОС ВОСКРЕСЕ!

Влегуваме со 12 бода предност во последните 7 кола.
Подн услов Металург да тепа се, потребни ни се 10 бода за освојување на титулата :icon_mrgr:

Вардар-Турново
11 Октомври-Вардар
Вардар-Работнички
Силекс-Вардар
Вардар-Ренова
Шкендија-Вардар
Вардар-Металург

Со три победи и нерешено веќе ја имаме титулата :D

Реално 11 Октомври и Турново паѓаат сигурно.

Што значи дека со евентуален кикс на Металург во следниве три кола, со победа над работнички веќе ќе можеме да ја славиме титулата :)

Со Турново во сабота ќе се игра

Браво за изјавата на Вујо. Се гледа дека има голема почит према името на Вардар. Мора да биде поканет како гостин за прославата на титулата и од управата на ФК Вардар и од Комити! И конечно да бидат сплотени сите клубови со исто име, односно да функционираат како еден!
„Вардар е прва македонска екипа што освоила натпреварување надвор од Македонија. Вардар го заштитивме како македонски бренд, говорам и за фудбалскиот и за ракометниот клуб. Тешко дека некоја екипа може во догледно време да го надмине брендот Вардар. Горд сум што сум тренер на Вардар, горд сум што имам вакви играчи, што воопшто сум дел на овој тим“
Со Турново во сабота ќе се игра
За очекување беше вакво нешто. Во среда имаме реванш од Купот.

Браво за изјавата на Вујо. Се гледа дека има голема почит према името на Вардар. Мора да биде поканет како гостин за прославата на титулата и од управата на ФК Вардар и од Комити! И конечно да бидат сплотени сите клубови со исто име, односно да функционираат како еден!
Ова ти е добра идеа да се појават пред почетокот на утакмицата со трофејот барем да ги пзодравиме што чесно и со срце ги бранат боите на Вардар кога веќе не се иде на утакмици

У спорт пишуваше дека можно е дури и у петок да се игра утакмицата.
Ипак у сабота се игра од 16.

FK Vardar
По барање и согласност на клубовите, средбата од викенд прволигашкото коло помеѓу Вардар и Х. Турново ќе се одигра ден порано, в сабота во терминот во 16ч.

Пу да ти ебам среќата...
Се бе кога не ми одговара го преместуваат :mad:
Али подобро е за клубот...

Останува финалето на купот да се игра на 2 мај? Или уште не се знае?
А што има врска ова со вас односно вашиот клуб ? и така по стаусот на ффм не требаше воопшто да играте во купот требаше автоматски да бидете исклучени поради фузијата(рокадата) со село миравци и крај краева сите знаат дека ренова мора да обезбеди излез во европа што значи вие губите во полуфиналето и ренова игра финале и го освојува купот :tapp:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom