Масакрот кај Смиљковско езеро | Осудените пуштени да се бранат од слобода

Член од
4 февруари 2009
Мислења
7.733
Поени од реакции
7.549
Ај гледам, сите сте со некакви ваши сценарија па јас малце да поставам прашања, кои тотално не ми изгледаат логични.

Интересни прашања ми поминаа пред малце. Едно од нив е - ако се професионалци, како што е до сега докажано, зашто би ја оставиле колата, која била на местото на злосторството, на толку видно место?
Во автомобилот, сигурно би имало некој доказ, отпечаток, влакно или што и да е, што би го покажал идентитетот на некој од убијците.
И сега други прашања, поврзани со ова.
И со што избегале од таму и дали преку граничен премин? Дали некој ги пречекал или имале кола таму паркирана, каде што застанале? Дали преминале всушност преку граница? Дали е можно да е оставена колата, баш на тој пат, да биде лесно видена, за да се остави впечаток дека се тргнати преку Блаце? Или пак не се до толку професионалци, како што мислевме?

Што е со медиумите од Србија и дали знаат нешто повеќе околу настанот? Дали се обидуваат да постигнат нешто, со тоа што пишуваат спектакуларни статии и со тоа да пробаат да предизвикаат нешто, со тоа што би ги подзапалиле читачите од Македонија? Дали е само начин да бидат популарни кај нас, со тоа што ќе прават спектакуларни статии, како таа со мистериозниот сведок?

Пак околу автомобилот. Според тоа, дека е внесен во Македонија од странство, на него се поставени таблички кои припаѓаат на друг автомобил, се работи за долготраен процес. Зашто некој би го направил тоа, само за да убие 4 деца и 1 сведок на убиствата и потоа да избега и да ја остави колата, која и така никој ја нема видено на местото на злосторот? Дали автомобилот е дел од некој план или само нешто што го користеле убијците секојдневно и не поврзано со убиствата? Дали е планот да се убијат 4 деца, тотално без причина? Зашто?

Зашто некој би внесол автомобил во странство, би нашол таблички од друг, веќе расклопен, автомобил, би ги поставил на автомобилот, би убил 4 деца и 1 сведок, во бегање би го напуштил автомобилот и би преминал граница со некое друго превозно средство?

Тотално ми нема логика.

Битно, ќе чекам вистинските експерти, кои учеле за ова и се ангажирани на случајот, да излезат со своја анализа и така ќе ми се одговорат овие прашања...
Ситуацијата со колата ти е стандард шаблон за шверцување преку граница.
Се возиш до граница со една кола, те пречекува кола на близина на границата, менуваш возило во случај на сведоци и полицијата брзо да реагира и да ја побара првата кола, преминуваш граница нелегално со втората кола, повторно менуваш возило на косовска страна во случај гранични патроли да те виделе, и се криеш којзнае каде.
Според мене, автомобилот е ќорсокак. Нема ништо да пронајдат.
За српските медиуми, тие не очекуваат македонски читатели, така да не се нивните текстови наменети нас да не подгреваат, туку српските читатели. Не морам сега да ти објаснувам зошто ги подгреваат србите, би требало да ти е јасно.

naumdb

Кајгана Менаџер!!!
Член од
5 јуни 2007
Мислења
9.003
Поени од реакции
5.648
а од каде знаете дека се Албанци?И да биле,ја сто пати сум одел на риболов,па никој не ме убил.сакам да кажам дека и Албанец да бил и Германец да бил неможе да те убие без причина,тиа петте сигурно биле замешани у некои гомна ама секако тоа не вестите не го кажуваат и да го знаат...
Абе стоттина деца викаа Чиста Македонија на вестите како луди направија огромен скандал, па немало да кажат за децата. И во што биле замешани децата жити се, ајде вака според тебе, за да бидат убиени на онаков начин. Па уште со коли со лажни таблици, професионални убијци...

Член од
17 февруари 2006
Мислења
20
Поени од реакции
5
а од каде знаете дека се Албанци?И да биле,ја сто пати сум одел на риболов,па никој не ме убил.сакам да кажам дека и Албанец да бил и Германец да бил неможе да те убие без причина,тиа петте сигурно биле замешани у некои гомна ама секако тоа не вестите не го кажуваат и да го знаат...
Може некој без причина да те убие. Се сеќаваш на убиствата во Норвешка лани, кога на остров беа убиени 67 луѓе, и во Осло околу 7? Сите без причина, ниту се знаеле со убиецот ниту имале контакт со него.

Член од
11 октомври 2009
Мислења
79
Поени од реакции
30
Добро, значи професионалци се.Само едно не разбирам.
Зошто баш тие деца? Или сепак се случајни?
претпоставувам дека децата оделе често на тоа место....типците го посматрале местото и не ги интересирало кој ке биде само чекале на совршен момент

Хоуп

ümid edirəm
Член од
13 април 2012
Мислења
2.492
Поени од реакции
9.485
Ситуацијата со колата ти е стандард шаблон за шверцување преку граница.
Се возиш до граница со една кола, те пречекува кола на близина на границата, менуваш возило во случај на сведоци и полицијата брзо да реагира и да ја побара првата кола, преминуваш граница нелегално со втората кола, повторно менуваш возило на косовска страна во случај гранични патроли да те виделе, и се криеш којзнае каде.
Според мене, автомобилот е ќорсокак. Нема ништо да пронајдат.
За српските медиуми, тие не очекуваат македонски читатели, така да не се нивните текстови наменети нас да не подгреваат, туку српските читатели. Не морам сега да ти објаснувам зошто ги подгреваат србите, би требало да ти е јасно.
Зошто ќор сокак? Зар не го возел никој тој автомобил? Барем едно влакно ќе најдат ако не друго!

Член од
4 февруари 2009
Мислења
7.733
Поени од реакции
7.549
Зошто ќор сокак? Зар не го возел никој тој автомобил? Барем едно влакно ќе најдат ако не друго!
И што ќе му прават на влакното?
Дај доста правете филмови од CSI епизоди.

Член од
24 јануари 2011
Мислења
523
Поени од реакции
148
Ти ова озбилно го мислиш или си трескаш глупости колку да кажеш нешто а?
Пред да кажеш нешто читни малце не туку лупетај глупости
И он идел на риба ....:mad:

Acid

Frontman
Член од
22 јануари 2005
Мислења
35.206
Поени од реакции
34.442
Со влакното сигурно нема да го најдат убиецот, ама може да послужи како доказ кога (и ако воопшто некогаш има) уапсени осомничени.
Инаку дека деновиве Кајгана се претвори во крими форум, и тоа е точно :)

H

HITCH

Гостин
Јас сум само член на форумов, ама и јас сум револтирана. Само револтот кај мене предизвикан од друга страна.
Зошто кога Мендух Тачи повикува на поделба на Македонија сите Албанци си ќутат?
- Убаво им е, си се чувствуаат безбедни.
Зошто кога Ермира Мехмети и јатрва и` Теута Арифи јавно си го кажуваат сонот за Голема Албанија Албанците ќутат и не го осудуваат тоа?
- Убаво им е, си се чувствуваат безбедни.
Пази, за ова нема никаква реакција од никоја амбасада. Тоа се смета како нешто не важно, ама кажано е и тоа од ваши високи претставници. Тие не се деца, па да не знаат што кажуваат и каде кажуваат...
Зошто кога Македонците спомнаа дека од ЕУ рекоа дека Рамковниот договор е исполнет сите одма се разбудивте за да сте докажеле дека вие се` уште сте угнетувани?
- Жалење по сите амбасади, закани за напуштање на Владата, за вас има вработување и плата без да се појавувате на работа, има протести, промена на имиња на улици, училишта, патишта, со еден збор ниско провоциравте.
Зошто заборавивте во која држава живеете? Да, генерализирам! Кога беа Вејце и Карпалак Македонците ќутеа и плачеа, се јадосуваа во себе - овој пат е поинаку.
Да те потсетам: Убиени се 4 деца на возраст од 18 до 20 години и еден човек од 45 години, само затоа што се нашле на погрешно место во погрешно време. Што правевте вие за оној Македонецот што ги уби двајцата Гостиварци??? - УРЛАВТЕ!!! Зошто после убиството на Гостиварчаните сите албански партии излегоа со остри реакции и го повикаа албанското малцинство на протест? Руфи, Али, Мендух ве повикаа на протест!
Знаеш како се знае дека се од Косово? По начинот на егзекуција. Постои специфика во пукањето, која лесно се открива. МВР знаат отприлика за која група се работи им требаат докази. Народот е решен да помогне и да се најдат. А, кога ќе ги најдат... Е, тогаш ќе ја видиме вистинската реакција од народот. Протестиве сега не означуваат вистински револт. Како што викате вие - тоа се деца, они само си играат.
Смачено ми е да се повлекувам цело време на секоја ваша желба. Не може повеќе вака. Не може!

Хоуп

ümid edirəm
Член од
13 април 2012
Мислења
2.492
Поени од реакции
9.485
Какви ЦСИ епизоди човече?? Те молам информирај се повеќе за ДНК и анализа од се каде може да се извлече!

Член од
4 февруари 2009
Мислења
7.733
Поени од реакции
7.549
Со влакното сигурно нема да го најдат убиецот, ама може да послужи како доказ кога (и ако воопшто некогаш има) уапсени осомничени.
Со тоа се сложувам, но мојата поента беше дека автомобилот и било какво влакно во него нема да помогне во пронаоѓање и фаќање на сторителите.

Член од
28 јули 2008
Мислења
10.785
Поени од реакции
3.522
Се се вртите во круг. Нема да се најдат никогаш заминати се на крајот ќе испадне како уапсиле некого како мамец за народов и тоа ќе биде тоа што ќе му пласираат на народот во тоа ќе верува.

Shur1keN

Hard Gamer
Член од
27 март 2012
Мислења
60
Поени од реакции
12
Може некој без причина да те убие. Се сеќаваш на убиствата во Норвешка лани, кога на остров беа убиени 67 луѓе, и во Осло околу 7? Сите без причина, ниту се знаеле со убиецот ниту имале контакт со него.
не е исто да убиеш 5 луѓе во кајче и 60 луѓе на плоштад со што го кажа ти е направено од терористички организации , такви сто посто нема во македонија

Kajgana Shop

На врв Bottom