M
Muranyi
Гостин
Какви луди времиња дојдоа на Балканот.Србија треба да им е благодарна на Бугарите ако им стават вето за прием во фашистичката унија.
Не роден е во Македонија(Берово),ама поради близината на границата со бугараијатој се чуствува бугар.Дедо ми се превртува во гроб оти ни тој самиот не знаеше колку бугари имал убиено,а син му се чуствува бугар,ама по неговата смрт.Кога би можел да стане дедо ми сигурно без размислување ќе го убие оти од таквите како син му бугарите се силат и јадат гомнаТатко ти е србин, сигурно
Татко ти е паметен човек, а ти си уште дете кое си игра со колички.Не роден е во Македонија(Берово),ама поради близината на границата со бугараијатој се чуствува бугар.Дедо ми се превртува во гроб оти ни тој самиот не знаеше колку бугари имал убиено,а син му се чуствува бугар,ама по неговата смрт.Кога би можел да стане дедо ми сигурно без размислување ќе го убие оти од таквите како син му бугарите се силат и јадат гомна
Да , а дедо му треба да го викаат Хелихоптер.Татко ти е паметен човек, а ти си уште дете кое си игра со колички.
Направи добро дело,избриши профилот.Кога чита македонски форуми, човек ке помисли дека сме 1943 - фашистички држави, фашистички унии, борци за правда, оски . . .
Тоа како да сум читал Оруел дека постои право на самоопределуване. Тиja,кои реват наjмногу за право на самоопределуване сега негират. Евала!Аман бе од овие бугариве.И во србија ли ги лажат дека постојат.Кога ќе свагтите бре дека нема бугари на балканит.И тие бугарите во бугарија ги лажат дека се бугари..И после ние Македонците сме биле вештачки направени од Тито./
Не постојат бугари бре,татари сте вие,бугарите се измислени со версајскиот договор 1913 година под големо влијание на русија.
Не бе, не заебаваj лугето. Тамо бугари нема. Сите тамо са пави срби. Тоа е татарска пропаганда.Во Босилеград и Пирот има значително мнозинство на бугарско население.
Бог да чува и брани!То су срби брате
Не е таа логиката. Проблемот е ставен многу пати на маса многу преди Бугариja да влезе во ЕУ. Просто тежината стана различна и има повеке лостови за деjствие.Бугарија ја користи позицијата што ја има. Одат по логиката, ако можат Грците, што да не и ние.
Да живее, правото на самоопределуване. Не можат да ми наметнуват име, а?Ајас тебе и останатита татари ве стимулирам да го прифатите фактот дека сте вештачки створени бугари
Откаде ги читаш тие глупости? Има многу други етноси освен бугари во Бугариja.Фемчо, како тоа бре има Блгарски етникуми по друзите даржави, а при вас нема друзи малцинства, ништо друго освен Блгари?
Каде има срби во Бугариja? Каде има монголци во Бугариja? Тоа да не сметаш на амбасадорите и службениците во нивните амбасади?Турци и Цигани.
Ами Србите, Македонците, Грците, Кинезите, Монголците, Молдавците, Украинците,....?
Интересно ке е да видим како беше представена Македониja например.Што се случи?
Тоа си е наследство. Еве едни ги влечка се уште ком партизани и производни, а други ги влечка ком четврти раjх.Кога чита македонски форуми, човек ке помисли дека сме 1943 - фашистички држави, фашистички унии, борци за правда, оски . . .
Правото да одлучуваш е от првиот ден,кога си влезнал. Нема период, коj да престоуваш.Оф леле, овие вчера влегоа, па сега рогови покажуваат.
Ѓупштана.
Во ред, ама во овој случај никој не може да ви приговори зошто го правите тоа. На една држава и проаѓа. Би било лицемерно вам да ви попуваат за тоа.Не е таа логиката. Проблемот е ставен многу пати на маса многу преди Бугариja да влезе во ЕУ. Просто тежината стана различна и има повеке лостови за деjствие.
Не знам ти ја то, ти си таму, види си во статистиките што пишува. Имате и Монголци, и Кинези и Јапанци имате. И многу други, ама на хартија не ги ставате.Откаде ги читаш тие глупости? Има многу други етноси освен бугари во Бугариja.
--- надополнето: 16 април 2012 во 22:30 ---
Каде има срби во Бугариja? Каде има монголци во Бугариja? Тоа да не сметаш на амбасадорите и службениците во нивните амбасади?
--- надополнето: 16 април 2012 во 22:31 ---
Зашто романците сакат да зачуват правата на своите во Србиja? Зашто Унгарците сакат да зачуват правата на своите во Србиja и Словакиja?Во ред, ама во овој случај никој не може да ви приговори зошто го правите тоа. На една држава и проаѓа. Би било лицемерно вам да ви попуваат за тоа.