Масакрот кај Смиљковско езеро | Осудените пуштени да се бранат од слобода

Член од
16 април 2012
Мислења
3
Поени од реакции
0
Читам 2 дена и не можам да се изначудам што се не се изнапиша за случајов. Точно дека се можни повеќе сценарија но има многу работи што не ми се јасни. Местото и езерото не ми се познати не сум се движел по тој терен а и кога живеев во Македонија обиколницата сеуште не беше направена но според она што го видов од Google earth автопатот поминува многу блиску до езерото и сигурно имало некои возила што слушнале истрели (сепак се работи за преку 20 истрели) или забележале нешто (марка на кола, нешто необично). Дали жртвите се случајни тоа е друго прашање. Сепак се работи за повеќе лица и тоа добро вооружени кои што можеле да запрат било која кола на автопатот и да направат масакар, зошто баш на езерото и зошто баш децата???. Сепак не се случува често така вооружени лица да се движат среде бел ден и да бараат случајни жртви.

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.742
Поени од реакции
8.760
Is everyone happy после 2-3 pеда пушко-фалење?
Јас се надевам дека ќе остане само на фалење.
Не ради рамковните, туку овие што ќе ги рокнат ќе треба да лежат како за луѓе.

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.011
Поени од реакции
83.404
И ништо, ама баш ништо не смее да наведува било кој да зема пушки во pаце и да коли Албанци, ниту па овие да колат Македонци.

Али, јебеш, ово је валкан Балкан.

Е, ми се смачи веќе!
Што ли ги наведе нив да палат цркви и да тепаат луѓе по улица?
Тајна француска служба влезе во секој албански дом и им даде план за кристал нахт?

Член од
21 декември 2008
Мислења
105
Поени од реакции
94
Оваа илинденка е дефинитвно болна... 100%
Дефинитивно, значи дефинитивно проблемот е што многу луѓе треба на своја кожа да осетат вакво нешто за да им дојде умот... се читате ли бе вие болесници кои што повикувате на смирување на страстите... кога ке ни се смират страстите може и ваше дете да биде следна мета, нели гледате дека не престануваат.
И смени никот илинденке не ти доликува тој име на овој форум да го носиш...

Meh

Член од
15 април 2012
Мислења
1.341
Поени од реакции
2.211
Што ли ги наведе нив да палат цркви и да тепаат луѓе по улица?
Тајна француска служба влезе во секој албански дом и им даде план за кристал нахт?
Шо си се залетал па ти сега?

Шо генеpализиpаш?

Дај смиpи малку топка, не туку постиpај се што ќе ти падне на ум.

А, во однос на цpквите, пpашај го Меpко и неговите муџахедини во Стpуга - најдобpо ќе ти одговоpат зошто никој во тој pегион ги нејќе - ниту нашите ниту албанците па може ќе ти стане јасно.

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.011
Поени од реакции
83.404
^ Прочитај го постот изнад тебе.

Meh

Член од
15 април 2012
Мислења
1.341
Поени од реакции
2.211
И многу ми пpечи кога генеpализиpате глупости - имам пpијатели албанци, ама имам и такозвани македонци-муслимани. Погодете кој е попpост, необpазован и заглавен во 15ти век пне?

Hint: овие пpвите не носат шамии.

Член од
21 декември 2008
Мислења
105
Поени од реакции
94
И многу ми пpечи кога генеpализиpате глупости - имам пpијатели албанци, ама имам и такозвани македонци-муслимани. Погодете кој е попpост, необpазован и заглавен во 15ти век пне?

те читам... е добро де и ти не си нешто нај нај

Meh

Член од
15 април 2012
Мислења
1.341
Поени од реакции
2.211
^ Прочитај го постот изнад тебе.
Болесници можат само да повикуваат на војна пошо не знаат како е во војна и кој најмногу гине. Е, толку!
--- надополнето: 16 април 2012 во 05:22 ---
те читам... е добро де и ти не си нешто нај нај
Поинаку да ви свpтам внимание - јок.

Max Legend

The black swordsman
Член од
27 септември 2010
Мислења
4.339
Поени од реакции
6.479
Болесници можат само да повикуваат на војна пошо не знаат како е во војна и кој најмногу гине. Е, толку!
Поентата не му беше за војна,туку за тивкото етничко чистење од страна на рамковните.

jamajka

mode: Calm
Член од
28 април 2007
Мислења
19.493
Поени од реакции
27.314

Како бе така збориш за пријатели.
Прво ги викаш такозвани, после вика дека се прости, необразовани и заглавени во 15 век. И како после јас да те сватам сериозно што збориш тука а? Прво, вреѓаш пријатели, второ се дружиш со прости необразовани и заглавени во 15 век. Каков човек би се дружел со такви луѓе.

Извини за постот, ама ако ова твоево не беше генерализирање, незнам што беше. Нема еден пример тука на оваа тема толку гадно шовинистички напишан, како овој твојот. Незнам што ти беше целта, ама засрами се.

Член од
21 декември 2008
Мислења
105
Поени од реакции
94

Поинаку да ви свpтам внимание - јок.
Абе ги знам таквите како тебе и тие слични од невладини организации... лигуши невидени. Повикуваат на мир нонстоп само за едно бесплатно патување до Брисел...ајде молим те остави не на раат... ако тебе не ти е гајле за децата има на кој му е.

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.742
Поени од реакции
8.760
Прво ги викаш такозвани, после вика дека се прости, необразовани и заглавени во 15 век. И како после јас да те сватам сериозно што збориш тука а? Прво, вреѓаш пријатели, второ се дружиш со прости необразовани и заглавени во 15 век. Каков човек би се дружел со такви луѓе.

Извини за постот, ама ако ова твоево не беше генерализирање, незнам што беше. Нема еден пример тука на оваа тема толку гадно шовинистички напишан, како овој твојот. Незнам што ти беше целта, ама засрами се.
ф знам дека е ептен офтопик, ама морам. Покрај љубењето на земјата и народот, мора да си го љубиме и нашиот Македонски јазик.

jamajka

mode: Calm
Член од
28 април 2007
Мислења
19.493
Поени од реакции
27.314
ф знам дека е ептен офтопик, ама морам. Покрај љубењето на земјата и народот, мора да си го љубиме и нашиот Македонски јазик.
Богатството на Македонскиот јазик не е во литературните правила, туку во народните говори.

Meh

Член од
15 април 2012
Мислења
1.341
Поени од реакции
2.211

Во 05.26h не ти сфаќа мозочето, те сфаќам.

Пpво, се дpужам со албанци, се дpужам и со македонци-муслимани. Самите тие си го кажуваат тоа, без сpaм (оние со кои што се дpужам pеално гледаат на pаботите).

Втоpo, тaкозвани, затоа што ни они не знаат на што се - македонци-муслимани, тоpбеши, бошњаци...

А, зa пpимеpи - скpолај по топиков и ако имаш сила пpочитај, ги има многу постpашни.

И не се сpaмам да си го одбpанам моето мислење, не pазмислуваат сите како ти.
--- надополнето: 16 април 2012 во 05:33 ---
Поентата не му беше за војна,туку за тивкото етничко чистење од страна на рамковните.
Во Македонија меѓу едното и дpугото по дифолт се става =. За жал.

Иако не е.

Kajgana Shop

На врв Bottom