Мачки (општи дискусии)

M

Moon Child

Гостин
И мојот мачор оди со пуштени нокти, ко на штикли да е се слуша по ламинат :pos:
Исто :pos: Кога ми доаѓа во скут сам, врти 2-3 круга додека да си најде убаво место да си легне и ме гази со ноктиштата :pos:Ако пак му текне да стане ме притиска на стомакот да се залета, се одбива и рипа. Коленициве ми се цели со дупчиња, кога ми лежи во скут се држи со ноктите:pos:

Член од
1 декември 2010
Мислења
1.294
Поени од реакции
2.781
Првиот пат кога мојата мачка беше бремена се породи скришно во еден од регалите, мачињата беа здрави, немаше никакви несакани последици... денес кога видов дека на мачката повторно и е дојдено време за пораѓање и сака пак скришно да влезе на некое место каде што стојат алиштата и да се породи, навреме ја извадов надвор и ја ставив во една кутија во која што претходно постелав голема вреќа и крпи и партали над вреќата, но не сакаше да се породи, застана пред вратата и мјаукаше така десетина минути... кога и на мене ми досади ја внесов внатре заедно со кутијата, пак проба да се пикне таму кај што не треба, али кога виде дека не може се породи во кутијата... пораѓањето е сеуште во тек додека го пишам постот (во друга соба секако :D), али одвреме-навреме ѕирнував и забележав дека веќе едно маче е мртво родено, а другото за среќа е живо... се прашував, зошто мачката сака да се породи внатре, а не надвор... ? :/
и која би можела да биде причината што едно од мачињата е мртво родено ?

Член од
20 ноември 2008
Мислења
6.104
Поени од реакции
2.514
^ Сега како е, се породи се е во ред со мачката?

Луѓе да ве прашам, и купив на мачкава храна за мачки, во конзерва е, и сакам да прашам дали треба да ја чувам во фрижидер или на собна температура? Конзервата е отворена, и на собна температура дане се расипе јадењето?
Ваква е иначе:

Член од
5 ноември 2010
Мислења
4.841
Поени од реакции
3.873

Луѓе да ве прашам, и купив на мачкава храна за мачки, во конзерва е, и сакам да прашам дали треба да ја чувам во фрижидер или на собна температура? Конзервата е отворена, и на собна температура дане се расипе јадењето?
Ваква е иначе:
Чувај ја во фрижидер,ама покриј ја со нешто,може да ти мириса непријатно :D

Г

Гучи

Гостин

Ваква е иначе:
И ја прво ваква и купив :) извади ја од конзерва и стај ја у некој тањир или некој пластичен сад и у фрижидер..иначе ке се расипе.
пс. како да ја научам да си ги покрива гомната? :) нонстоп ги гази, и треба до неа да седам коа сере иначе низ цел стан ке ми размачка :LOL: среќа што квичи гласно пред да сере :pos:

Член од
5 ноември 2010
Мислења
4.841
Поени од реакции
3.873
И ја прво ваква и купив :) извади ја од конзерва и стај ја у некој тањир или некој пластичен сад и у фрижидер..иначе ке се расипе.
пс. како да ја научам да си ги покрива гомната? :) нонстоп ги гази, и треба до неа да седам коа сере иначе низ цел стан ке ми размачка :LOL: среќа што квичи гласно пред да сере :pos:
За жал,никако,сама треба да си ги покрие,тоа и е инстинкт за да се сокрие од непријателот.
Твојата сигурно има утнато нешто во програмскиот код,носија на преправање :pos:

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Гучи а да пробаш надвор да ја носиш пред да уклучи алармот па да се научи да копа? :D

M

Moon Child

Гостин

Ваква е иначе:
Јас денес прв пат на мојот ваква храна му купив, само не во конзерва туку сува, 1 кг од Кам за 100 денари, незнам колку е добро да му се меша храната предходно јадеше од Миљор Гато. Ако ја јаде ваква ќе му купувам, имам приметено дека храните што појако мирисаат повеќе ги сака, па ваљда и оваа ќе ја сака, затоа што многу појако мириса од Миљор Гато. Имал некој искуство со сувата ваква храна?

Мачорка

Shining Star of Paektu Mountain
Член од
25 февруари 2011
Мислења
1.955
Поени од реакции
12.543
Јас денес прв пат на мојот ваква храна му купив, само не во конзерва туку сува, 1 кг од Кам за 100 денари, незнам колку е добро да му се меша храната предходно јадеше од Миљор Гато. Ако ја јаде ваква ќе му купувам, имам приметено дека храните што појако мирисаат повеќе ги сака, па ваљда и оваа ќе ја сака, затоа што многу појако мириса од Миљор Гато. Имал некој искуство со сувата ваква храна?
Ја иам купувано таква храна од КАМ и мојот мачор ја сака, ваљда и твојот ќе ја бендиса. :)

KIFFLA

не ме викај друже
Член од
5 ноември 2008
Мислења
548
Поени од реакции
180
ми се породи мачката у шакф,иам 3 мачиња,некој совет да не треба нешто да направам ?

Член од
1 декември 2010
Мислења
1.294
Поени од реакции
2.781
Се е во ред со мачката, породи две маченца, едното мртво, другото живо... само ми беше малку чудно што мртвото маче беше бајаги поголемо од тоа што го преживеа пораѓањето :/
--- надополнето: 15 април 2012 во 16:01 ---
ми се породи мачката у шакф,иам 3 мачиња,некој совет да не треба нешто да направам ?
Изгледа тоа им е омилено место на мачките за пораѓање :D

Член од
12 април 2010
Мислења
10.061
Поени од реакции
15.032
Изгледа тоа им е омилено место на мачките за пораѓање :D
Во старата куќа имав шифоњер и над шифоњерот картон од телевизор со стиропори, мачката таму си се породила (ти кажувам пред 9 години).Ма да....многу сакаат да бидат во топло :)

M

Moon Child

Гостин
Првиот пат кога мојата мачка беше бремена се породи скришно во еден од регалите, мачињата беа здрави, немаше никакви несакани последици... денес кога видов дека на мачката повторно и е дојдено време за пораѓање и сака пак скришно да влезе на некое место каде што стојат алиштата и да се породи, навреме ја извадов надвор и ја ставив во една кутија во која што претходно постелав голема вреќа и крпи и партали над вреќата, но не сакаше да се породи, застана пред вратата и мјаукаше така десетина минути... кога и на мене ми досади ја внесов внатре заедно со кутијата, пак проба да се пикне таму кај што не треба, али кога виде дека не може се породи во кутијата... пораѓањето е сеуште во тек додека го пишам постот (во друга соба секако :D), али одвреме-навреме ѕирнував и забележав дека веќе едно маче е мртво родено, а другото за среќа е живо... се прашував, зошто мачката сака да се породи внатре, а не надвор... ? :/
и која би можела да биде причината што едно од мачињата е мртво родено ?
Затоа што додека се мали мачињата, мачорите ги дават, за да можат повторно да ја парат женката. Затоа мачките кога се пораѓаат бараат скришно место и долго време, т.е. додека мачињата проодат и прогледаат па и повеќе, не ги изнесуваат во "јавност" :D Затоа несака надвор да ги раѓа, затоа што и е страв да не и ги најдат :)

Член од
1 декември 2010
Мислења
1.294
Поени од реакции
2.781
Затоа што додека се мали мачињата, мачорите ги дават, за да можат повторно да ја парат женката. Затоа мачките кога се пораѓаат бараат скришно место и долго време, т.е. додека мачињата проодат и прогледаат па и повеќе, не ги изнесуваат во "јавност" :D Затоа несака надвор да ги раѓа, затоа што и е страв да не и ги најдат :)

аха... значи затоа она пак го внесуваше мачето внатре кога јас го вадев надвор :D

Инаку сега се во подрумот на сигурно, мачката не мрде од таму, нон-стоп е со маченцето :)

Kajgana Shop

На врв Bottom