H
Hip.Hop_MKD
Гостин
Сега се карав со татко ми за тоа што не било прогласено Ден на жалост.Sakam samo da napisham nekolku raboti sto mene ne mi se jasni vo celata situacija:
1. Ocigledno ziveeme vo totalen mediumski mrak,znaci niedna eksluzivna informacija od nieden novinar ili TV kuka ne izleze vo vrska so slucajot...pa neli se novinari,neli treba da istrazuvaat,da imaat svoi dousnici vo policija,po sudovi i nasekade kade sto e potrebno...
2. Ne mozam da razberam zosto denes ne bese proglasen den na zalost...bez razlika sto e Veligden...i na semejstvata na zrtvite im e Veligden pa moraa da si gi zakopaat najmilite...neka pocivaat vo mir...
3. Sekoja cest za svestenicite od Sv.Jovan Bigorski koi kazaa deka nivnite molitvi i na ovaj najgolem Hristijanski praznik ke bidat nasoceni za prerano zgasnatite zivoti....sto ne bese slucaj so nasiot Arhiepiskop...kolku sto jas slusnav ne bese nisto spomenato od negova strana....
4. Za vlasta e izlisno veke da se dava sekakov komentar kako postapuvaat vo situacijata..degutantno do beskraj...
5. I na kraj,se nadevam deka pravdata nema da bide slepa i vinovnicite ke si ja dobijat kaznata...
-Он ми рече било празник. На тоа јас изнервирано му вратив: Празникот ќе помине, но следната година пак ќе дојде и ќе се слави, ама децата нема да се вратат..
Ми е гајле што ми е татко и ги мрзам сите што мислат така. Колку и да си или не си верник сепак се работи за млади животи.. :/ Што заради тоа што е празник ни парична помош не може да дадат?