Собири и протести за петкратното убиство кај Смиљковско езеро

B

Black Guard

Гостин
А баш ме интересира ШТО после протестот???

Во Македонија веќе 20 години се протестира и...пак ништо.

Се знае лекот бе додатно ангажирање на МВР тоа ти иде на 18-20 жители еден полицаец-тоа е Албанска метода кога го окупираа гостивар и тетово.

Понатаму треба ЌОТЕК,ма не детски домови,малолетници треба некои да се научат да РЕД и ПОРЕДОК додека е време оти ако замине возот.....

Член од
20 септември 2011
Мислења
8.146
Поени од реакции
8.544
Во Уставот на РМ, член 21 гласи:
“Член 21 Граѓаните имаат право мирно да се собираат и да изразуваат јавен протест без претходно пријавување и без посебна дозвола. Користењето на ова право може да биде ограничено само во услови на воена и вонредна состојба. “

edin4o

Продуцент
Член од
4 април 2010
Мислења
1.419
Поени од реакции
461
Значи кога ќе сватат луѓево дека ако е убиен некој македонец незначи дека некој албанец го убил и ако е убиен некој албанец незначи дека некој македонец го убил.Значи не одам на протест да слушам извикување на меѓуетничка омраза аман веќе од луѓето и медиумите што шират ваква омраза.Неретко има вакви психопати а во последно време се повеќе затоа не мешајте вера и нација.
Колку само добри другари од другите етнички групи знам и кои НИЕДЕН од нив не би направил такво нешто. За ова се се криви политичарите и новинарите...Протестот треба да е против нив!

(ја сум Бошњак, учам во Орце Николов гимназијата, а живеам во Топанско и со НИЕДЕН не сум во лоши односи, и истите тие меѓу себе се во одлични односи)

аллександар

Вечно ненаспан
Член од
5 мај 2006
Мислења
7.381
Поени од реакции
2.522
има протест или нема? кажете ми конкретно каде и во колку саат!

D

D_NazGUL

Гостин
Нема таа влада, нема таа сила, нема таа партија која може да застане пред маршот на младите. Потребна е солидарност меѓу нас потребно е секоја идеа некоја партија да се прикаже како организатор - да се столчи - потребно е идржливост - нема друго.

Живееме во многу важно време, незнам само дали го сфаќате тоа. Можеби ни јас не го сфаќам сеуште но ете е трудам.

Член од
12 октомври 2011
Мислења
1.942
Поени од реакции
711
Ми се гади од овие на фб,за протестиве,страницава...само на мене,или има и други ???

DeviAngel

Un vero cavaliere non lascia mai la sua signora
Член од
6 април 2010
Мислења
19.582
Поени од реакции
17.422
Не протест, војна да ги истребиме, дури тогаш ке шетаме слободно !
--- надополнето: 14 април 2012 во 16:13 ---
https://www.facebook.com/groups/205793006198720/

Еве ви официјален протест !
Значи една цела нација е крива поради глупавоста и простотилукот на една група?

Ме погоди ова, ме боли што ние Македончињата си трпиме и ќутиме ама не е фер цела нација како одредена група да ја целиме поради глупавоста на некој поединци.. Едноставно не е фер тоа е стереотип.

Член од
26 мај 2010
Мислења
77
Поени од реакции
31
На која основа е протестот? Кои се барањата? Кој е лидер? Дали протестот е најавен?

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
44.967
Поени од реакции
83.300
Ме погоди ова, ме боли што ние Македончињата си трпиме и ќутиме ама не е фер цела нација како одредена група да ја целиме поради глупавоста на некој поединци.. Едноставно не е фер тоа е стереотип.
Ние не само што можеме, туку и мораме да генерализираме кога се во прашање Албанците! Сакаш доказ?
Таквите како тебе само им овозможуваат повеќе простор и алиби, да дејствуваат понатаму.

Член од
1 февруари 2012
Мислења
3.678
Поени од реакции
4.208
Oфф,Грците сега што ке направеја да им се десеше ова,само може да учиме од нив како се протестира.

DeviAngel

Un vero cavaliere non lascia mai la sua signora
Член од
6 април 2010
Мислења
19.582
Поени од реакции
17.422
Ние не само што можеме, туку и мораме да генерализираме кога се во прашање Албанците! Сакаш доказ?
Таквите како тебе само им овозможуваат повеќе простор и алиби, да дејствуваат понатаму.
Какви се тие таквите како мене? Јас цел живот имам другар Албанец заедно сме растени и никогаш ама никогаш нема лошо речено за мене или за МКД туку напртов само за Албанците. И не неможеме да генерализираме на пр во мн држави Македонци прат проблеми па сите сме такви? Еднсотавно не е фер.

Таквите како мене? Луѓе кои едноставно не се фрлаат дирек на омраза поради нечија глупавост да осудвам др луѓе и да го користам тоа со огледам да манипулирам? или да осудвам одредена група поради глупавост на некој сосема друг ? Па нз колку си запознаен што Македонците прават во странство или правеле и треба да не сметаат сите за такви? Пр ако некој Македонец пр Петко Петковски е педофил или извршил убиство во др реон некој др истото тоа значи дека сите за такви треба да не сметаат ?

Таквите како тебе кои барат одмазда прават војни, таквите ко мене се залагаат за соживот и мир но сепак не по секоја цена.

Член од
24 август 2011
Мислења
511
Поени од реакции
807
Какви се тие таквите како мене? Јас цел живот имам другар Албанец заедно сме растени и никогаш ама никогаш нема лошо речено за мене или за МКД туку напртов само за Албанците. И не неможеме да генерализираме на пр во мн држави Македонци прат проблеми па сите сме такви? Еднсотавно не е фер.

Таквите како мене? Луѓе кои едноставно не се фрлаат дирек на омраза поради нечија глупавост да осудвам др луѓе и да го користам тоа со огледам да манипулирам? или да осудвам одредена група поради глупавост на некој сосема друг ? Па нз колку си запознаен што Македонците прават во странство или правеле и треба да не сметаат сите за такви? Пр ако некој Македонец пр Петко Петковски е педофил или извршил убиство во др реон некој др истото тоа значи дека сите за такви треба да не сметаат ?

Таквите како тебе кои барат одмазда прават војни, таквите ко мене се залагаат за соживот и мир но сепак не по секоја цена.
Знаеш што е дефиницијата за морон? Човекот кој црпи една чаша вода од океанот, гледа дека нема риба во чашата и заклучува дека океанот е безживотен.

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
44.967
Поени од реакции
83.300
DeviAngel и ти како и другите си живееш во заблуда, која сите ја плаќаме.
Можам преку неколку примери да ти докажам дека Албанците се сите исти (кога станува збор за односот кон каурите).

Внимавај, јас не сум будала која тврди дека сите Албанци се идентични. Само велам дека имаат идентичен став кон каурите (како што милуваат да не викаат). Можеби има поединци кои имаат поинаков став, но нивниот број е сосема занемарлив и нема никакво влијание (затоа и не не интерсеираат)

Јас уште еднаш ќе ти кажам дека можам да го докажам тоа што го тврдам.

Kajgana Shop

На врв Bottom