Кој сака да дознае, ќе си прочита.
Текстов ми изгледа како многу одамна напишан, само се чекал вистинскиот момент да се објави... и коментарите под текстот ќе бидат интересни. Долг е премногу (а ограничувањето на пост тука 1800 карактери), и ме мрзи да преведувам сега, Српскиот ни е близок многу.
Звонимир Трајковић: На реду је Македонија
Македонија данас
Данашња Тадићева квислиншка политичка гарнитура спремна је да призна Косово као државу, ради добијања кандидатуре за чланство у ЕУ – а у суштини из личних интереса мале групе на власти. Тај процес признавања Косова као државе је у току и тече по директивама ЕУ, односно по условљавањима Немачке. И када се тај по Србију катастрофалан „преговарачки процес“ заврши Косово ће дефакто бити признато – Манифестум нон егет пробатионе (Очигледну ствар не треба доказивати), иако ће Тадић и остала владајућа гарнитура то реторички оспоравати. Тиме се циклус отимања Косова и Метохије завршава, и Немачака може кренути даље у остваривању своје балканске политике.
Негде средином 1996 Лорд Овен и Стотенберг разговарају са Милошевиће о већ познатим проблемима и ситуацији у региону. Лорд Овен изненада ван теме упита Милошевића: „а шта мислите о Македонији, колико ће опстати као држава“? Милошевић га погледа, испи гутљај вискија и рече: „па мислим још једно десетак а можда и петнаестак година“. „Сматрам да су вам процене лоше, много сте им времена дали, највише још пет до шест година“ – рече самоуверено Овен и врати се теми односа Србије, Хрватске и Босне као да је Македонија неважна и споредна ствар на коју и не треба трошити много времена. То је био период после Дејтона када је Милошевић промовисан за кључног миротворца на Балкану, па је Лорд Овен једним блиц питањем хтео да чује како Милошевић уопште гледа на позицију Македоније и колико уопште зна о западним плановима о подели Македоније између Албаније и Бугарске..........
Целиот текст, ТУКА
.