S
stefi
Гостин
мојата поента, зошто кога имало такви закани не се тепале...toa e problemot zosto nikogas ne e fer ili se 20 dusi protiv 3-4 ili nosat pistoli i nozevi pa sea ti vidi na koj kol sakas da sednes i da se nabodes
мојата поента, зошто кога имало такви закани не се тепале...toa e problemot zosto nikogas ne e fer ili se 20 dusi protiv 3-4 ili nosat pistoli i nozevi pa sea ti vidi na koj kol sakas da sednes i da se nabodes
а ти кај виде дека палеле и кршеле покуќнини и имовина на албанци?Мртов сериозен сум, некој качак да иде во 99 % македонска населба (освен карпош каде навистина живеат плашливци), не би излегол жив од таму. Инаку сепак се работи за смртна закана и треба да се пријави, а тоа полицијата дали ќе преземе нешто тоа е друга работа. Ако биле толку уплашени Радишанци од такви бандити немаше денес да палат и кршат имовина на Албанци туку ќе ќутеа, од страв, ама како што видов не беа уплашени туку напротив, накострешени за одмазда врз Албанци.
Некој паметен измислил место каде што може да се дискутира за одредени актуелни настани.
Некој со дрога го фатиле, па продолжиле со претреси и во другите возила...А да не знае некој зоште денес цајканите ја чешлаа цела Битола ? секое трето возило беше детално преверувано и секаде на секоја улица полиција? да не е замешано нешто со ова?
Не видов туку прочитав, се збори на форумов и по фејсбука ти кај виде дека палеле и кршеле покуќнини и имовина на албанци?
А што предлагаш ти како решение на долг рок?? Можеби си ти некој заебан радикал па ке излезеш и ке фрлиш неколку молотови врз некоја џамија или ке истепаш две три албанчиња и што???? Си ја спасил Македонија????Ти не дискутираш, ти го тупиш ,кажуваш што како, кој убил како убил , како тоа биле ова она тоа.Ќе се дознае со тек на време , ќе се пушти она што сакаат тие од врвот да го слушнеме. Сакал нејќел ќе поверуваш. Младиве кои што беа убиени , ништо нема да ги врати. Се што можеш да направиш е да се потрудиш тоа да не се случи повторно ,без разлика за кој се работи. Но ние сме проста маса , мајка ти дома ти вика „Сине седи си на страна , да не го изедеш ти стапот“. Епа од такви работи доаѓаат вакви исценирани работи , невини го јадат стапот . Ќе не апсат по автобуси,стадиони,сали , додека оние другите што ги учат во џамија да бидат едно и никад да не се даваат , ќе ти земат се што имаш , а ти пак ќе си се тешиш и ќе си викаш „Добро е додека не ме пипкаат мене“...
Класика.
Ти да не го тупиш (ШАЛА)А што предлагаш ти како решение на долг рок??
Чекај сеа расипан телефон ли играме? Ај нека објасни некој да не продолжи расипаниот телефон. Нели се симнале во Радишани и се заканувале во сред населба, не може да не биле забележани од постарите таму.Извини да се симнат 24-25 годишни албанци од горе и да им се закануваат на 16-17 годишни шо мислиш ти ќе се тепаат?
Изедоја гомна некој Германски и Српски медиуми... Немаше ништо освен каменување на 57мица и случајот со репортерите на 24 вести. Но за жал некој сака да ги спореди Македонците со дивјаците кои убиваат невини луѓе...Не видов туку прочитав, се збори на форумов и по фејсбук
Не е точноИзедоја гомна некој Германски и Српски медиуми... Немаше ништо освен каменување на 57мица и случајот со репортерите на 24 вести. Но за жал некој сака да ги спореди Македонците со дивјаците кои убиваат невини луѓе...
Нема предлози , таков народ сме. Ќе си седиш дома и ќе си ќутиш , поради тоа што си така научен. И така ќе биде се додека не те допрат тебе или некој твој близок, а се до тогаш ќе ме цитираш мене или некој друг што има ваков став.Добро е да се споделуваат информации во врска со ова , но да се тропаат глупости и да се објаснува некој како божем он да присуствувал на убиството па го знае цело сценарио , мешањето на политики и триста други глупости , е тоа е срањето.А што предлагаш ти како решение на долг рок??