Масакрот кај Смиљковско езеро | Осудените пуштени да се бранат од слобода

T

Tetro

Гостин
Колку сме слаби у пичку матер,се срамам што сум Македонец, и за ова ако молчиме веќе нема да живеам овдека ќе си заминам некаде во странство, што е ова бре мајката? Се пали цркви,ние си молчиме,се тепа македонци ние пак си молчиме,се смени имињата на училиштата ние пак си молчиме, а овој пат ГИ УБИВААТ МАКЕДОНЦИТЕ , а ние како и секогаш ПАК си молчиме..
нормално е да молчите. Имате мала плата, Администрација угнетувана, кодошења меѓу колегите, гласови се потребни од малцинствата за да се продолжат угнетувањата на македончето во сопствената земја.

Не е ништо ново ова, 500 години се случувало, па после 5 века на некој тука му текнало дека барем треба да проба да се ослободи, али до тогаш криминални групи се... ;)
уште ве лажат дека некој сам се ослободил? Им досадило на Турците, па сами си заминале, ова е поверојатно. Ама, во Турско подобро било барем.
 

/МIRЧ3_МкД\

Временски патник
Член од
7 март 2012
Мислења
380
Поени од реакции
102
И што е сега причината за убиствава?
е која е де
32 страни за 12 часа а уште не се знае ни кои се ни што се децата. Да почекаме малку па да видиме што-како. Не знам само каква ќе биде реакцијата на владата ако се испостави дека луѓето се убиени поради етничка омраза... ништо чудно ако пак се повлечат како пички од случајот. Па се гледа дури и тие имаат страв во коските од тоа албанските мафии. Ако се работи за пресметка пак меѓу две мафијашки друштва било македонски или албански па и не е некоја трагична работа за мене , освен за постариот човек кој изгледа се нашол како сведок на настанот и поради тоа го убиле и него.
 
Член од
13 септември 2011
Мислења
143
Поени од реакции
469
Ништо помалку од егзекуција на убијците нема да прифатиме.

Разберете луѓе: мора да се делува и тоа што посилно.

Ова е шанса да се делува во сите ш. села и да се исчисти еднаш засекогаш,
еднаш навистина да им се одземе и оружје, и криминалци да се пронајдат и сѐ да се реши како што доликува на една земја.

Станува лесно за ш. да убие Македонец кај нас, лесен m.o.: убиј, избегај во Косово,
за временската рамка ќе се погрижат Македонските власти, бидејќи по убиецот сѐ уште се трага.

Ова да се разбере: да се имаше *веќе* случено тоа што го зборувам (чистење ш. села кои се полни со оружје/дрога/бело робје), (скоро до сигурен сум дека) ќе немаше да загинат овие момчиња. Освен масакрите Карпалак/Вејце, не сум бил повеќе згрозен до сега.

Единствено средство за комуникација, кое веќе и најголемиот т.н. космополит *мора* да признае, што го прифаќаат е насилството.
Па, се надевам дека ќе им го овозможиме тоа и дека ќе почне да се делува законски веќе.
Нема друг начин.
Било кој што мисли дека човек на човек не е волк, е во голема заблуда; скоро ништо не му е јасно во животот.


Бидејќи МВР редовно го набљудува просторов:

ШТО ПРАВИТЕ?
ЗОШТО НЕ Е ПРЕВЗЕМЕНО ЗАТВОРАЊЕ НА ОКОЛНИТЕ ГРАДОВИ И ГРАНИЦИ?
ДАЛИ МОРА ЦИВИЛИ ДА СЕ УМЕШУВААТ ЗА ДА ЈА ВРШАТ ВАШАТА РАБОТА?
ДАЛИ МОРА СО ПРИТИСОК (БЛОКАДИ ИТН.) ОД МАКЕДОНЦИТЕ?
ДАЛИ НЕ МОЖЕТЕ ДА ГИ ОДБРАНИТЕ МАКЕДОНЦИТЕ ОД Ш. НАПАДИ СО ОРУЖЈЕ?
БАРЕМ ИЗВЕСТЕТЕ НЀ, ДА СЕ ВООРУЖИМЕ И НИЕ И ДА БИДЕМЕ НА ГОТОВС.
ДА ЗНАЕМЕ ТОЧНО НА ШТО СМЕ.

И за крај, џабе е сега жалење за момчињата. Не сакам жалење, сакам делување.
Момчињата ќе беа живи (да, ова се *МОМЧИЊА*, 18-19-20 годишни, а не тие ш. од Гостивар 30+ годишни волови што нападнаа џандар и ќерката (има докази за ова веќе))
да се имаше случено претходно ова.
И се гадам од медиумиве, се гадам од тие што склопуваат очи, па ако некој рече ИЗОЛИРАН ИНЦИДЕНТ, тој го прогласувам за ментално болен, а ако инсистира дека е здрав, да почуствува на себе како е да се биде изолиран инцидент.

НЕМА смиреност кога ќе убијат 5 души.

Според мене, веќе требаше да немаме смиреност: од почетокот на годинава, континуирани напади на Македонци од групи ш., никој не е осуден,
графити за г. алб., нивната кревкост (види кои се кревки, тие што убиваат) кога станува збор за маските во Вевчани, куп други настани и притисоци,
онаа грдана ш. од ДУИ кажува кој бил сонот нивни..глупава жена, да се родеше во тој твој сон, ќе беше со hijab на глава, како што најверојатно и заслужуваш.

МОРА ДА СЕ ДЕЛУВА.
ШТО ПОСИЛНО, ТОА ПОДОБРО. Докажан рецепт. Сѐ останато е тестирање. До кога ќе бидеме тест-држава?
 
M

Mario Gómez

Гостин
Ова убиство се случува кога Детонатор продолжи во западна Македонија... гарант е ова направено за да се прекини акцијата и вниманието да се насочи кон друг случај!
Тоа веќе има смисла.

Него едно прашање, пошто и јас сум рибар... нели е малце прерано за сезоната, и не знам некој да одел по риба толку касно освен ако не сакаат мрежи да фрлаат. :cenzura:
 

General Centar

Се колнам... за ослободување на Македонија...АМИН
Член од
31 март 2011
Мислења
350
Поени од реакции
188
Член од
12 декември 2010
Мислења
10.093
Поени од реакции
10.833
Телата на убиените биле пронајдени од страна на рибарите, а околу телата биле видливи траги од крв и чаури.

Сликата на терен била како од хорор филм. Петте мртви тела имале траги од крв и биле разрешетани.

Покрај нив се пронајдени чаури од огнено оружје.

Преку целата ноќ, но и во раните утрински часови можеше да се забележи големо присуство на полициски службеници во околината на Смилковци, Бутел и Радишани.

Полицијата врши увид на местото на настанот.

Повеќе информации и детали за ова убиство МВР најави за денес. Ќе се идентификуваат телата и ќе се врши анализа на собраниот доказен материјал од местото. Според сведоштвата на жителите на Црешево, кои вчера беа на местото каде што се случи петкратното убиство, жртвите се лица на возраст од околу 20 години. Сите биле рибари кои често доаѓале да рибарат на езерото. Еден од нив, живел во Црешево, а останатите во Бутел и Радишани. На интернет форумите се шпекулира дека меѓу нив имало и момчиња кои годинава требало да матурираат. Според првичните, неофицијални и непотрвдени информации, тие вчера околу 18:30 тргнале да ловат риба на Смилковското Езеро.
Жителите на Црешево велат дека меѓу убиените е и извесен Борче Ќато, кој редовно рибарел на езерото. Велат станува збор за мирен семеен човек. Тие го препознале неговото возило, кое беше паркирано веднаш до неговото тело. Вратите и гепекот сеуште му беа отворени.

Погледнете ја ноќната снимка од местото на настанот

www.press24.mk/video/makedonija/krimi/ekskluzivno-video-nokjna-snimka-od-mestoto-na-petkratnoto-ubistvo-kraj-smilko
 
Член од
7 ноември 2011
Мислења
2.996
Поени од реакции
3.729
Греота што ги убиле,било кој да е,меѓутоа,дајте луѓе,кој би ве убил за без потреба ? сигурно има нешто,дилери,мафијаши,било што...демек 20 години ако има,не е способен да земе дрога и да дила...немој молим ти се...

читам,оставка за бркчето пак барате..нормални ли сте ? дајте малце,по опширно со мозоците...оставка да бараш ако не ги најдат тие што ги убиле,до негде ќе сфатам,ама да бараш за тоа што ги убиле...нема логика.Што да прави она ? на секој мафијаш/заебан типац да праќа пратња 24/7 од џандари ?
За почеток нека ги прати тоа гомнарите да работат вистинска полициска работа а не да чекаат на раскрсниците да казнат некој оти не го регистрирал фиќото или на пе-то немал а-тест на плинот!Толку многу ги има а криминал колку сакаш. Некои ке се пензионираат а во кариерата не завршиле ниту една вистинска полициска работа, само се излежуваат и гледаат некој да казнат....
 

Беркут

Мрчатор
Член од
12 април 2010
Мислења
10.046
Поени од реакции
15.014
Затоа што се менуваат констелациите во светот. Затоа што северот на Косово ке го изгубат. Затоа што САД не е веке дежурен џандар!
А каква врска има северот на Косово со масакрот?
Војна за слобода! или ти се осеќаш безбеден, мене ова ме потсеќа на активностите на качачките банди и башибозукот во турско, имало власт ама овие правеле што сакаат и пак македонците ги казнувале.
Ова е слободна земја
Зашто војна зашто ова прашање со Шклиптарите неможе со дијалог да се реши ете им договор што сакаат повеќе
Доказ чекам два сати од тебе дека се албанци
 

General Centar

Се колнам... за ослободување на Македонија...АМИН
Член од
31 март 2011
Мислења
350
Поени од реакции
188
Тоа веќе има смисла.

Него едно прашање, пошто и јас сум рибар... нели е малце прерано за сезоната, и не знам некој да одел по риба толку касно освен ако не сакаат мрежи да фрлаат. :cenzura:
Јас одам скоро секоја недела по риба, не забегувај на смиљковци сите одат на караш сека јаде.
 
Член од
27 јуни 2008
Мислења
151
Поени од реакции
179
Steta sto povtorno pisuvame za ubistva i povtorno kako i porano se pisuva za ubieni Makedonci ili Albanci a ne za ubieni mladi luge koi kakvi i da bile, pa i najlosi da bile, ne zasluzuvaat takov kraj. Na nivnite fotografii se poznava deka se decinja polni so zivot i energija, decinja koi nikogas ne bi napravile nekoe loso delo. Ne mi e jasno kakvi manijaci postojat i so koe srce se osudile da vperat pistol vo deca... Od se srce zalam za niv i nivnite najbliski i posakuvam sto pobrzo da bidat otkrieni storitelite na ova delo. Ova e tragedija za site onie koi go cenat zivotot kako dar od gospoda i steta e sto vo tolku mal period vo drzavava ni se slucuvaat mnogu losi raboti. Ke gi zamolam site onie koi iskazuvaat bes a koj vo celost go razbiram, da se vozdrzat od komentari i obvinuvaja se dodeka slucajot ne bide rascisten. Da ne obvinuvame nekogo pred vreme i da ne sozdavame nepotrebni tenzii.
 

Man-ce-ster

fanatic
Член од
2 јануари 2009
Мислења
1.524
Поени од реакции
707
Тоа веќе има смисла.

Него едно прашање, пошто и јас сум рибар... нели е малце прерано за сезоната, и не знам некој да одел по риба толку касно освен ако не сакаат мрежи да фрлаат. :cenzura:
И што сакаш да кажеш?? Изјасни се??
 

General Centar

Се колнам... за ослободување на Македонија...АМИН
Член од
31 март 2011
Мислења
350
Поени од реакции
188
А каква врска има северот на Косово со масакрот?

Ова е слободна земја

Доказ чекам два сати од тебе дека се албанци
Така зборат џандариве, група од Косово, ако ако ти прави се наудрен батка, не е проблем.
 

Милојко

Идем Куме Кући
Член од
17 ноември 2008
Мислења
3.072
Поени од реакции
553
Тоа веќе има смисла.

Него едно прашање, пошто и јас сум рибар... нели е малце прерано за сезоната, и не знам некој да одел по риба толку касно освен ако не сакаат мрежи да фрлаат. :cenzura:
Кур мој си ти рибар.
 

M.O.P.

Niggaz were born to kill
Член од
27 јануари 2012
Мислења
1.435
Поени од реакции
1.304
И доста со тие филмови дека се мафијаши ако се мафијаши ке возеле BMW а не се точаци да идат на езеро ,ке седеле по дискотеки барем тему ке се тепале а не да ловат риба ,и да се мафијаши нема со трска да се шетаат ке имале и они оружје
 

Kajgana Shop

На врв Bottom