Љубовни проблеми? Потребен ти е совет? Обрати се тука!

Член од
21 октомври 2011
Мислења
83
Поени од реакции
22
Поминував низ најтешкиот период во мојот живот...Имав депресија од разни причини ...Но ете сеа ми е уште потешко како чувствата пред овој период што ги имав спрема девојчето ...т.е како опседнат да бев со неа ...не е така...И не само спрема неа и спрема друштвото никој не го гледам како шо беше тогаш...Сакам да бидам стариот јас ..Не сакам да оладам премногу према девојчето , поради тоа што ми значи , ја сакам на некој начин . Дур го имав периодот кога сум сам , сакав да сум со неа а со неа кога сум сакав да сум... Постои некој начин сигурно да го програмирам мозокот како некогаш . =)
Вака, имам многу искуство со вакви ситоации. Јас на твое место кога бев, отидов во кујна и миев садови. Помага.
--- надополнето: 10 април 2012 во 10:07 ---
Бркав едно девојче подолг период, едно 4-5 месеци, и пред 4-5 дена се смувавме... Нормално, јас бев оној кој беше главниот ''организатор на таа дешавка'' т.е јас повеќе настојував за тоа. Она прва ме залапа, додека јас и се лигавев ко петле.. И реков да поразговараме за тоа што се случи, да излеземе некаде/ прошетка / парк / кафуле / .. итн .. Рече ќе размисли.. И велам што има толку за размислување, ми вика ќе размислам.. И викам што е проблемот.. ми вика само се штитам.. и велам од кого.. ми вели од тебе .. ВТФ?!? Е сеа, ако се деси прошетката/ кафето/ курците и тракатанците.. Како да настапам? Како да остаам попозитивен впечаток? Инаку, знае дека ја свиѓам многу, и ми вели знам дека ќе сакаш нешто повеќе (врска да речеме) .. она е неодлучна многу ... решение, решение, решение?
Перење садови.

Член од
1 јуни 2011
Мислења
38
Поени од реакции
1
Se zaljubiv vo devojce od moj klas... probemot e toa sto mislev deka imam sansi kaj nejze no koga i kazav deka sum zajuben u nejze ona me otkaci i sea i se ligavam celo vreme i i kazuvam deka se custvuvam povreden.. ima uste eden problem sto mislam dek ne e mojj stil na devojka a ipak se zajubiv u nejze ... KAzete nekoe care kako bar da ja smuvam ili kako u naj brz mozen rok da ja zaboravam ..ve molam.

Epics™

Академски граѓанин
Член од
29 септември 2011
Мислења
1.590
Поени од реакции
3.891
Se zaljubiv vo devojce od moj klas... probemot e toa sto mislev deka imam sansi kaj nejze no koga i kazav deka sum zajuben u nejze ona me otkaci i sea i se ligavam celo vreme i i kazuvam deka se custvuvam povreden.. ima uste eden problem sto mislam dek ne e mojj stil na devojka a ipak se zajubiv u nejze ... KAzete nekoe care kako bar da ja smuvam ili kako u naj brz mozen rok da ja zaboravam ..ve molam.
Што јас знам, но ако те откачила веќе еднаш јас мислам дека треба да ја баталиш.
Не се "Лигави" во никој случај, зашто така ќе и се оформи сосема ново мислење за тебе, а тоа нема да биде некоја придобивка за тебе.

Ако ти е кејф да ја смуваш, начекај ја начукана или пак залапај ја. Што можеш да изгубиш ? И онака те откачила еднаш.
И немој да идеш по неа. Почни да ја игнорираш, да не и збориш, да сфати дека и ти не си заинтересиран за неа повеќе, па после ќе почне она да иде по тебе. Тоа е така секогаш. А во меѓувреме смувај се со некоја друга.

Јас имам едно правило, и еве веќе 4 - ри години успешно се придржувам до него.
- Женска од мој клас - Никако !

Се надевам дека ти помогнав
Поздрав.

Член од
13 мај 2010
Мислења
569
Поени од реакции
437
Ах тој 9gag ве упропасти со friendzoning-от
Значи, не е толку страшен. За да може да излезете на кафе треба да сте пријатели; во врска, покрај се’ друго, треба да сте и пријатели...
Лесно може пријателството да се однесе на малце повисоко ниво ако типката смета дека си симпатичен, или сладок, или убав :) особено ако се работи за ново пријателство!
А не вие сите сте врзале в крпче: готово, пријател и сум, немам повеќе шанси кај неа.
А уствари пријателството (она во кое има „задње намере“) е отскочна даска кон нешто повеќе. Само треба да издвоите кое пријателство е кое... и она во кое девојката нема такви чувства кон дечкото, може да се промени, ако дечкото знае да ја „сврти“, да ја стави во искушение :)

Значи, не откажувајте се толку брзо, и со среќа... и кога ќе сакате да се откажете прочитајте го потписот на Let3 (ако уште го има истиот)

Член од
22 ноември 2011
Мислења
475
Поени од реакции
177
Поминував низ најтешкиот период во мојот живот...Имав депресија од разни причини ...Но ете сеа ми е уште потешко како чувствата пред овој период што ги имав спрема девојчето ...т.е како опседнат да бев со неа ...не е така...И не само спрема неа и спрема друштвото никој не го гледам како шо беше тогаш...Сакам да бидам стариот јас ..Не сакам да оладам премногу према девојчето , поради тоа што ми значи , ја сакам на некој начин . Дур го имав периодот кога сум сам , сакав да сум со неа а со неа кога сум сакав да сум... Постои некој начин сигурно да го програмирам мозокот како некогаш . =)
Ne si sam :D

Член од
25 јануари 2009
Мислења
2.008
Поени од реакции
917
te sfakam kako ti e.... ednostavno tezok period e.... ne znaes sto sledi...moze da bide bolje a moze da bidi e poloso.... pred sto i da napravis i da izreagiras samo razlismi ubavo so ladna glava....jas pominav niz takov period t.e uste trae...i se desi da go izgubam devojceto... no znaes sto Ne mi e tolku krivo..poso sve e toa lekcija...''Toa sto ne ne ubiva ne pravi posilni'' :) cista vistina....sto i da se sledi samo vlozi trud malku da bide kako sto treba...I DA ne uspees bitno si vlozil trud... :) taka da nadevajse na podobro...jbg na nekoi raboti vo zivotot nemozes ama apsolutno nikako da vlijaes... :)

Член од
21 октомври 2011
Мислења
83
Поени од реакции
22
Мислам дека на сите истиот одговор им се дава :) Залапај ја во прва прилика. Немаш што да изгубиш:)

Член од
9 февруари 2012
Мислења
35
Поени од реакции
12
Standart napraj i ja deka e izgubena i deka ona ne znae so prai i deka ona gubi ne ti ama iskulirano bez sram i ladno ...

Крусер

Тотем Пума
Член од
4 јули 2008
Мислења
3.556
Поени од реакции
1.612
Moze da go naebam... e tuka e vise prasanjeto sto ako ne i se dopadne me odbie,ili samarcina nedaj boze?kako posle da se ponasam sepak od moj klas e?
Во тој случај ќе знаеш дека *сериозно* не сака да биде со тебе. И ќе можеш без проблем да се фокусираш на други девојки.

А бидејќи е од твој клас, ќе се дознаат работите. Машките од твој клас ќе речат: „Типов е фраер, зашто ја залапа типката и доби шлаканица и пак е кул. Респект“, а женските ќе речат: „Типов е фраер, зашто ја залапа типката и доби шлаканица и пак е кул. Штом е толку кул, не е толку лош, а? Да го имам предвид за во иднина...“

Значи, тоа е и маркетинг за тебе. Само добри работи ќе произлезат од тоа залапување, освен потенцијалната шлаканица, којашто можеби и нема да ја има.

Најмногу ќе наебеш ако ништо не направиш. Ова од искуство.

Поздрав и со лесно.

King B

Bears. Beets. Battlestar Galactica.
Член од
24 јануари 2011
Мислења
1.801
Поени од реакции
4.076
Машките од твој клас ќе речат: „Типов е фраер, зашто ја залапа типката и доби шлаканица и пак е кул. Респект“,
а женските ќе речат: „Типов е фраер, зашто ја залапа типката и доби шлаканица и пак е кул. Штом е толку кул, не е толку лош, а? Да го имам предвид за во иднина...“
Не и Не.

Член од
1 јуни 2011
Мислења
38
Поени од реакции
1
Abe lesno e da se kaze "zalapaj ja " ama koga ja vidis pred sebe imas sosema drugo mislenje i milion raboti ti se vrtat vo glavata i imas ogromna trema .. :)
--- надополнето: 12 април 2012 во 00:40 ---
Што јас знам, но ако те откачила веќе еднаш јас мислам дека треба да ја баталиш.
Не се "Лигави" во никој случај, зашто така ќе и се оформи сосема ново мислење за тебе, а тоа нема да биде некоја придобивка за тебе.

Ако ти е кејф да ја смуваш, начекај ја начукана или пак залапај ја. Што можеш да изгубиш ? И онака те откачила еднаш.
И немој да идеш по неа. Почни да ја игнорираш, да не и збориш, да сфати дека и ти не си заинтересиран за неа повеќе, па после ќе почне она да иде по тебе. Тоа е така секогаш. А во меѓувреме смувај се со некоја друга.

Јас имам едно правило, и еве веќе 4 - ри години успешно се придржувам до него.
- Женска од мој клас - Никако !

Се надевам дека ти помогнав
Поздрав.
Fala brat iskreno mngou mi pomogna ... ke go napravam ova sto ti go kaza ke ja batalam nema da i se ligavam nema da i zboram a ke se nosam i ke se drzam najjako sto mozam za ona ako ima nekakvi sansi da se zajubi u mene.. Falaa

Член од
12 април 2012
Мислења
14
Поени од реакции
1
Здраво на сите! Нов член сум овде па првото мислење ќе го напишам овде.
Значи вака, има една девојка која многу ми се допаѓа, на фб си пишаме секој ден, ја сретнувам на излевање се поздравуваме се тие работи, но кога ќе ја прашам дали некогаш сака да излеземе сами да прошетаме или било што, не прифаќа. Е сега незнам што е работата дали и е срам или нешто друго. Некои совети од вас?

Член од
27 септември 2011
Мислења
240
Поени од реакции
337
Здраво на сите! Нов член сум овде па првото мислење ќе го напишам овде.
Значи вака, има една девојка која многу ми се допаѓа, на фб си пишаме секој ден, ја сретнувам на излевање се поздравуваме се тие работи, но кога ќе ја прашам дали некогаш сака да излеземе сами да прошетаме или било што, не прифаќа. Е сега незнам што е работата дали и е срам или нешто друго. Некои совети од вас?
Најверојатно не и се допаѓаш.

Kajgana Shop

На врв Bottom