Албанците ја напуштаат Грција

Член од
30 ноември 2007
Мислења
7.462
Поени од реакции
5.881
Заради економската криза во Грција , еден дел од емигрантите албанци , ја напуштаат земјата и се враќаат во Албанија.
Останатите се во дилема , бидејќи велат дека и во Албанија нема да биде подобро.

Со намалување на бројот на емигрантите , се намалуваат и парите кои се праќаа за Албанија , но сега албанските власти се надеваат на нови инвестиции од повратниците.

Се забележува и зголемување на бројот на ученици , само во јужниот град на Албанија , Саранда , бројот на ученици во две градски училишта е зголемен за 190 ученици.

Секојдневно се запишуваат нови ученици , па ако продолжи вака , во Саранда ќе треба да се изградат нови училишта.

80% од учениците не знаеле добро да пишуваат и акцентираат на албански, но со поголема подршка успеале да ги совладат пречките.

Во 2010та , албанските емигранти пд Грција испратиле 514 милиони евра кон Албанија.

Член од
1 март 2008
Мислења
1.396
Поени од реакции
1.050
Немој така веројатно очекува да се сожалиме ние и пак да ни се туфнат овде уште.. :D Самиот пиша погоре можеби има 1 000 000 Албанци во Грција ама не им даваа ни школо ни џамија да градат затоа што ја знаеме политиката на Грција нема малцинство, нема други религии. Дури ни Албански не знаат добро.
Zatoa oni znaat kade.Nema ni vo srbija da idat, nema ni vo Grcija da ostanat, zatoa kje si dojdat kaj nas.
Gledam se sekira on za finansiite isprakjani od emigrantite.Luda rabota.Abe so se sekiras dardanco, kje otkradnete 20 coveka od makjedonia koi na vesti kje kazat deka misteriozno isceznale, kje izvadete se od utrobata i ete ti nekolku miliona od dijasporata.Plus kje dojdat kaj nas otpadokot od grcija, kje prodavaat hors, ganja i amfeti i ete ti uste nekolku desetki milioni od dijasporata.Plus i na kosovo kje prefrlete nekolku iljadi da rabotat po laboratoriite i ete ti uste nekolku stotki milioni.Ne znam sto se sekiras tolku.Pak i imate u zapado familii koi kje gi vrabotat ovie vaste od grcija i se kje si legne na brasnoto.Umni ste vie .... aj da ne pcuvam, dosta e istinata sto ja kazuvam, nema potreba od drugo.

Член од
20 септември 2008
Мислења
12.774
Поени од реакции
9.902
Па у Македонија 20 години и кусур е криза, па што не ја напуштите .. дај мољим ве идете на Косово или на Албанију таму боље се живи.

H

Hip.Hop_MKD

Гостин
Па у Македонија 20 години и кусур е криза, па што не ја напуштите .. дај мољим ве идете на Косово или на Албанију таму боље се живи.
Zatoa oni znaat kade.Nema ni vo srbija da idat, nema ni vo Grcija da ostanat, zatoa kje si dojdat kaj nas.
Gledam se sekira on za finansiite isprakjani od emigrantite.Luda rabota.Abe so se sekiras dardanco, kje otkradnete 20 coveka od makjedonia koi na vesti kje kazat deka misteriozno isceznale, kje izvadete se od utrobata i ete ti nekolku miliona od dijasporata.Plus kje dojdat kaj nas otpadokot od grcija, kje prodavaat hors, ganja i amfeti i ete ti uste nekolku desetki milioni od dijasporata.Plus i na kosovo kje prefrlete nekolku iljadi da rabotat po laboratoriite i ete ti uste nekolku stotki milioni.Ne znam sto se sekiras tolku.Pak i imate u zapado familii koi kje gi vrabotat ovie vaste od grcija i se kje si legne na brasnoto.Umni ste vie .... aj da ne pcuvam, dosta e istinata sto ja kazuvam, nema potreba od drugo.
Како и да е треба да се мисли на затварање/строга контрола на границата и строга политика во однос на добивање македонско државјансво. Кога вадев извод кој знае колку Косовари добиваа македонски државјанства за да идат у ЕУ или овде (за да извадат пасош).

Член од
1 март 2008
Мислења
1.396
Поени од реакции
1.050
Како и да е треба да се мисли на затварање/строга контрола на границата и строга политика во однос на добивање македонско државјансво. Кога вадев извод кој знае колку Косовари добиваа македонски државјанства за да идат у ЕУ или овде (за да извадат пасош).
Brat :) jas i ti kje izmisleme sve kako sto treba.No ne sme jas i ti toa sto resavame.Zavisi od naste politicari, i od toa kolku pari tajno kje im prefrlat albanskite bosovi na naste korumpirani, za ovie naste da im otvorat granica, i da si traat ;)

Anco

За солун ДА, ЗА срем НЕ
Член од
1 ноември 2011
Мислења
8.603
Поени од реакции
15.409
- ми го зема зборот, само што ми мислев да му го тупнам истото
- па таму не ги ТИНТРААТ како овде, затоа бегаат не за друго, не лажи
- колку ги има у тој гејски парламент незнам, колку у полице,колку у влада,
колку у музеј, колку на пиедастал, колку на шалтер и во разни алфи и омеги.
----------------------------------------------------
само овде го имаат ова-она што ќе побараат На на тацна.
никаде на друго место во светот и ќе си ги трпиме (до кога)

Alekr

Kajgana's Heroj Ulice
Член од
28 ноември 2010
Мислења
2.728
Поени од реакции
1.913
Блазе си им....до последен нека ја напуштат, па потоа и ние то да го видиме овде

Член од
30 ноември 2007
Мислења
7.462
Поени од реакции
5.881
КАМО СРЕЌА ДА ПОЧНЕТЕ ДА ЈА НАПУШТАТЕ МАКЕДОНИЈА:)
Албанија - Грција

Македонија - Швајцарија

А?

За да бидете ОК со темата , сте требале да напишате :

- Кога ќе се вратат албанците од Швајцарија во Македонија ?!

- Кога ќе ја напуштат Швајцарија ?

ЈАС : Кога ќе фати и таму криза , ќе се вратат ... пошто тука им се куќите , семејствата ...

Знам дека не ви се допаѓа да се вратат.

- ми го зема зборот, само што ми мислев да му го тупнам истото
- па таму не ги ТИНТРААТ како овде, затоа бегаат не за друго, не лажи
- колку ги има у тој гејски парламент незнам, колку у полице,колку у влада,
колку у музеј, колку на пиедастал, колку на шалтер и во разни алфи и омеги.
----------------------------------------------------
само овде го имаат ова-она што ќе побараат На на тацна.
никаде на друго место во светот и ќе си ги трпиме (до кога)

Сеуште се испод 6% , кога ќе бидат 25% во Грција , тогаш ќе бараме и таму.

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
Албанија - Грција

Македонија - Швајцарија

А?

За да бидете ОК со темата , сте требале да напишате :

- Кога ќе се вратат албанците од Швајцарија во Македонија ?!

- Кога ќе ја напуштат Швајцарија ?

ЈАС : Кога ќе фати и таму криза , ќе се вратат ... пошто тука им се куќите , семејствата ...

Знам дека не ви се допаѓа да се вратат.
.
Абе сосе семејства, сосе куќи преселете се у Албанија или Косово.

Нели тоа се вашите држави.

И онака ја третирате МАкедонија како маќеа, иако имате поголема удобност од нејзините вистински синови.

Max Legend

The black swordsman
Член од
27 септември 2010
Мислења
4.339
Поени од реакции
6.479
Сеуште се испод 6% , кога ќе бидат 25% во Грција , тогаш ќе бараме и таму.
Поголем фанатик од грк на балканот нема.Ние знаеме кои се и што знаат да сторат.Очигледно сте ја заборавиле лекцијата.

M.O.P.

Niggaz were born to kill
Член од
27 јануари 2012
Мислења
1.435
Поени од реакции
1.305
ајде бујрум тука и после ке викаат ова е огниште наше повеке децении

Kajgana Shop

На врв Bottom