Ракометната репрезентација на Македонија (мажи)

Tomasino

За својот народ и за тебе, морав јас да робувам.
Член од
19 март 2009
Мислења
9.252
Поени од реакции
19.547
Член од
28 октомври 2005
Мислења
8.293
Поени од реакции
1.646
Не се укличув од почеток може некој ако не го мрзи да ги напише прашањата и одговорите? :D

Член од
29 март 2012
Мислења
1.370
Поени од реакции
1.235
Ако им е новинарите се виновни! Им ќутат за се! Досега требаше да ги разоткријат сите маловерзации и на Начевски и на Киревци, Минчовци и сите таму што кубурат и го брукаат ракометот!

Член од
19 август 2010
Мислења
4.006
Поени од реакции
9.775
Zalosno.... Gledajki go ova ostanav bez zborovi... Tajfata use ednas pokaza vo kakvi race e Mak. rakometot... Veruvajte nema nikad da ne bide.. Avstrija??? So vakvi cirkuzanti, i vakov selektor so volku nizok koeficient na inteligencija?? Tesko prolaz.. Ovoj pres use tolku ni dokaza vo racete na kakvi govna e zaloznik makedonskiot rakomet.

П

Паспарту

Гостин
Не знам дали пишал некој но изминатиот викенд Австрија ја победи Словенија 7 разлика, а изгуби од Чешка со 1 гол...

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
Не сум во можност да го гледам, се надевам после ќе можам да го погледнам ако го има некаде. Ако го има некаде цело или дел или било каков линк, споделете тука ве молам.

Од ова што го прочитав во коментарите тука, повторно оправдувања и повторно НИКОЈ (освен Стевче претходно) не рече: Дечки ја утнавме, извинете, сами сме криви, туку работава меѓу редови излага дека е: Ние бевме супер, ама Цацко е крив. Тоа највеќе ме нервира во целава ситуација што никој нема м*да и доблест да превземе одговорност. За славење и веселби сите се тука, ама кога има криза никој не е доволно маж да застане и да признае грешка. Ако нема самокритичност, посебно во спорт, не може ни успех да има. Самокритичноста и самоанализирањето се клучни за да може да се подобрат работите, играта и се останато. Пошто ова изостанува очигледно кај нас, не може ни да се оди напред.

naumdb

Кајгана Менаџер!!!
Член од
5 јуни 2007
Мислења
9.006
Поени од реакции
5.653
Не гледај Канал 5 и нема да се нервираш :pos: Вака, пријатно сум изненаден од претседателот на федерацијата, се гледа дека човекот не можат да го изнервираат лесно, се гледа и дека е способен. Селекторот знаеме каков е, а од Канал 5 не им е прв пат да критикуваат, сетете се на ЕП во кошарка кога два-три сати пред вестите се вртеше скандал со нашите репрезентативци... и кој беше скандалот, некој сакал да ги потплати судиите за Македонија да изгуби. Околу Шундо, сите знаеме дека не е способен за зборување, ама па и мене да ме прашаат како селектор за тоа што ќе сменам и кои тактики ќе ги применам на месец дена пред баражот нема да одговорам. За Димовски, човекот знае да се изразува, а добро би било откако ќе заврши со кариерата да го имаме како селектор, некако се гледа дека е добар мотиватор. За новинарите.... кое срање од новинари го имаме значи не сме свесни... Марјан и Драган Начевски, може тераат некои бизниси, ама откако тие се на претседателските места два пати се пласираме на големо натпреварување, го правиме најголемиот успех во машката и женската репрезентација, Металург и Вардар се квалитетни како никогаш досега... може се случајности, ама ете во нивно време се случуваат. И убаво си кажа дека некои од телевизиите се обидуваат со вакви стории да се доберат до водечките позиции на федерациите, тоа го правеше Велија Рамковски со А1, а еве ги и Канал 5.

Член од
29 март 2012
Мислења
1.370
Поени од реакции
1.235
Не знам дали пишал некој но изминатиот викенд Австрија ја победи Словенија 7 разлика, а изгуби од Чешка со 1 гол...

Ха ха ха ќе го папаме од Австрија бидете сигурни. Али ако нека се млатат уште малку од херои ќе станат за подсмев. Но Киро стрелецот ке промашува од 40 удари ке дава по 12 гола.....

Член од
28 јули 2008
Мислења
10.785
Поени од реакции
3.522
Брука и срам толку. Не успеав да стигнам да го гледам пресов ама по ова што читам јасно е така било така и ќе остане. Оној волот Марјан ни една реченица нема изустено а генерален секретар е. Брука бе брука ќе си тераме по нашето ама ако ќе треба да доживееме дебакл од Австрија за да почнат промените.

Tomasino

За својот народ и за тебе, морав јас да робувам.
Член од
19 март 2009
Мислења
9.252
Поени од реакции
19.547
Добро бе,на шо личи ова ?
Како на пазар да се....
Никогаш нема да имаме квалитетна репрезентација,кога не знаат да се однесуваат пристојно ни на еден обичен прес...
Звонко врти со очите,како изгубен Германец беше,дете ќе се снајдеше подобро...
Мојсо копа во носот.....:D
Барем Ванчо кажа пореално....колку толку...
Маки си мисли дека е во некоја биртија..
Се заканува уште од сега дека нема шанса да ја даде власта......
Игорче од страв ја дувна...се вцрвена од бес Маки,можеше да прими некоја брза кутри Игорче...и тој баш до Маки најде да седни...
Брачед му на Маки,со розевото џемперче си се смеј под мустак....
Го немаше Џоле Начевски со тетоважата,можеби ќе се размаваше,тепач е тој:D
Михајло си игра мајтап му вика на Маки ПА НЕ ГЛЕДАЈ КАНАЛ 5 И НЕМА ДА СЕ НЕРВИРАШ...
И после со оваа багра ќе одиме напред....?:tapp:
Фалеше уште Чокрев со наочарите за сонце опнати на коса.....:pos:
КаО демек ќе ја среди репката:facepalm:

Член од
28 октомври 2005
Мислења
8.293
Поени од реакции
1.646
Не сум студирал психологија но ако некој го снимаше целот прес може да види додека одговараше шудно гласот му трепереше, ги триеше рацете, се фачќаше за грлото, значи со еден збор кога некој е грешен или не исправен тоа се знаците. немаше сиогурност во неговиот говор.

А за промена на играчите не знае зашто се чека кире да му каже кои ќе бидат :D

И кого го прашаа кој е виновен за поразот еднаш рече поединци потрфлиле после тимот потфрлил и на крја ни ја прочотале тактиката и тоа ќе го менувале и тука кога гоовреше му трепереше гласот дткаше што значи дека лаже.

Член од
30 август 2009
Мислења
584
Поени од реакции
212
да прашам нешо, дали маки се има бавено некогаш со ракомет ?

Член од
25 септември 2011
Мислења
6.448
Поени од реакции
18.283
Инаку на новинарско прашање околу евентуална оставка на позицијата селектор на машката ракометна репрезентација, Звонко Шундовски изјави дека тоа нема да се случи, а истото го потенцираше и претседателот на РФМ, Михајло Михајловски кој вели дека по успешните квалификации за ЕП и по феноменалниот учинок на првенството во Србија, во моментов со такво нешто би испаднале премногу несериозни.

Еве јас да испаднам несериозен си давам оставка, додека не си отиде овој како селектор јас нема да пратам ракомет.

M

Mario Gómez

Гостин
Ама и новинари има неспособни богами, ги пуштиле од телевизијата на прес да одат, тие си кулираат. Сеа ќе одат на кафе ќе седнат и ќе денгубат. Абе требаше да ги нападнат, да незнаат на кој да одговараат, да ги натераат да се држат до прашањата не да менуваат теми, Мите Стоилов бил повреден, да сме играле дома и Шведска ќе ја победиме. :pos: Требало да средиме транзиција у одбрана у напад бе...easier said than done... кога ќе го средиме тоа ние камења ќе почнат да врнат.

Како и да е, тешко дека нешто сериозно ќе се сменит, освен што Мите ќе се врати со Австрија, и на местото на Темелков ќе го зема џинџерот.

Моментално Португалија и Естонија ќе не победат, посебно на нивни терен, а не пак Австрија. Ако не победеме 7-8 разлика дома, ќе се тресеме таму до 59та минута.

Член од
28 октомври 2005
Мислења
8.293
Поени од реакции
1.646
Инаку на новинарско прашање околу евентуална оставка на позицијата селектор на машката ракометна репрезентација, Звонко Шундовски изјави дека тоа нема да се случи, а истото го потенцираше и претседателот на РФМ, Михајло Михајловски кој вели дека по успешните квалификации за ЕП и по феноменалниот учинок на првенството во Србија, во моментов со такво нешто би испаднале премногу несериозни.

Еве јас да испаднат несериозен си давам оставка, додека не си отиде овој како селектор јас нема да пратам ракомет.
исто и ова е мојс тав, реков ако не се смени селктор автоматски нема ни играчи да се сменат и јас нема д аодам во сала да ги бодрам. Затоа им препорачувам со баражот да играат надвор до скопје затоа што мислам дка многу го делат моето мислење, а плус тие што ќе одат ќе има вреѓање кон шундовски исто како со јонуз и уште поголем притисок ќе им биде да играат во скопје.

Kajgana Shop

На врв Bottom