Помош, проблеми, прашања, совети...

Член од
8 февруари 2012
Мислења
83
Поени од реакции
3
CPU
Supports Socket A (Socket-462) for AMD®
Athlon™/Athlon™ XP /Duron™
processors
h Supports up to 2800+
or higher speed

Main Memory
Supports six memory banks using three 184-pin DDR DIMMs
Supports up to 3GB PC1600/2100/2700/3200* DDR SDRAMs
A Дали е можно да подржи некаков Dual Core и каков конкретно ако подржува..

Член од
24 август 2009
Мислења
535
Поени од реакции
72
проблем со сликата на компјутерот... нон стоп се губи и се враќа она исто како кога се менува резолуција .. значи работам у сред работа се губи 1 секунда сликата и повторно се враќа, се работи за Msi K8n neo плоча со AMD Athlon 64 3000+, и nvidia geforce nx6200ax ... како да откријам што е проблемот.. ?

Член од
12 септември 2008
Мислења
324
Поени од реакции
44
A Дали е можно да подржи некаков Dual Core и каков конкретно ако подржува..
Како што гледам не поддржува дуал кор. Ама и да поддржува што ќе ти е дуал кор. Не вреди да вложуваш во тој компјутер. Конкретно каков процесор, рам и графика имаш сега?

проблем со сликата на компјутерот... нон стоп се губи и се враќа она исто како кога се менува резолуција .. значи работам у сред работа се губи 1 секунда сликата и повторно се враќа, се работи за Msi K8n neo плоча со AMD Athlon 64 3000+, и nvidia geforce nx6200ax ... како да откријам што е проблемот.. ?
Проба да мениш драјвер? А како ти се губи/враќа сликата? Кога ќе се изгуби и да се врати останува истата резолуција која што била претходно или се менува (800х600)??

Me2

интериста
Член од
21 ноември 2009
Мислења
5.205
Поени од реакции
2.199
Незнаев во која тема да пишам па тука да се обратам
На лап топот ми се истури сок, и сега ми заглавуваат копчињата, дали може да се купи некој спреј или нешто за да се надмине овој проблем?

Член од
24 август 2009
Мислења
535
Поени од реакции
72
Проба да мениш драјвер? А како ти се губи/враќа сликата? Кога ќе се изгуби и да се врати останува истата резолуција која што била претходно или се менува (800х600)??
да сменив драјвер, најновите ми беа пробав и со постари пак исто... кога ќе се врати сликата не се менува резолуцијата останува иста, него да објаснам само како изгледа проблемот..

edin4o

Продуцент
Член од
4 април 2010
Мислења
1.419
Поени од реакции
461
Доколку сакам повеќе
  • видео и фото обработка
  • брзина при префрлување на фајлови
  • 3Д моделирање
  • енкодинг и видео конвертирање

А понекогаш: игри (не ентузијастички), претежно сурфање на нет и мултитаскинг :D

Тогаш да циљам на AMD или Intel процесор? И ако е еден од нив, кој одприлика би ја завршил работата?

JimmyHoFFa

NAVIGATOR
Член од
8 септември 2010
Мислења
1.196
Поени од реакции
482
Доколку сакам повеќе
  • видео и фото обработка
  • брзина при префрлување на фајлови
  • 3Д моделирање
  • енкодинг и видео конвертирање
А понекогаш: игри (не ентузијастички), претежно сурфање на нет и мултитаскинг :D

Тогаш да циљам на AMD или Intel процесор? И ако е еден од нив, кој одприлика би ја завршил работата?
intel vo bilo koj slucaj da go navedes pak intel for the win

Член од
12 септември 2008
Мислења
324
Поени од реакции
44
да сменив драјвер, најновите ми беа пробав и со постари пак исто... кога ќе се врати сликата не се менува резолуцијата останува иста, него да објаснам само како изгледа проблемот..
Види стегни го вга кабелот поднамести го да не е изваден па ако си во можност да позајмиш од некој друг вга кабел да пробаш и да го мениш би било добро.

Член од
24 август 2009
Мислења
535
Поени од реакции
72
Види стегни го вга кабелот поднамести го да не е изваден па ако си во можност да позајмиш од некој друг вга кабел да пробаш и да го мениш би било добро.
графичката отиде аут... :) до неа било..

DarkoG

Better then ever before.
Член од
19 август 2008
Мислења
701
Поени од реакции
81
Ме интересира дали ќе функционира конфигурацијава доколку составам вака нешто

4g DDR3
MB
VGA
CPU

HDD

PSU - 230v MS 400 W

MasteR_#0

Addict
Член од
16 мај 2010
Мислења
3.154
Поени од реакции
879
Ме интересира дали ќе функционира конфигурацијава доколку составам вака нешто

4g DDR3
MB
VGA
CPU

HDD

PSU - 230v MS 400 W
Би функционирало, ама верувам знаеш, платформата е античка и графичката служи за колку да дава слика и за гледање HD филмови.
Напојување појако ...
Напајањето е шкарт ама без проблеми ќе ја вози конфигурацијата пошто многу малце троши, јас имав такво на Athlon 3200+ и 6600GT, и скоро две години тераше без проблем.
Е сега ако понатаму планира нова конфигурација со доста појака карта и сл. да ќе наиде на голем проблем.

Alekr

Kajgana's Heroj Ulice
Член од
28 ноември 2010
Мислења
2.728
Поени од реакции
1.913
Би функционирало, ама верувам знаеш, платформата е античка и графичката служи за колку да дава слика и за гледање HD филмови.

Напајањето е шкарт ама без проблеми ќе ја вози конфигурацијата пошто многу малце троши, јас имав такво на Athlon 3200+ и 6600GT, и скоро две години тераше без проблем.
Е сега ако понатаму планира нова конфигурација со доста појака карта и сл. да ќе наиде на голем проблем.
Па тоа и ми беше мене...нека стави сега кога зема и кога е нешто при пари, отколку во иднина па ако сака да надгради нешто па да му треба дополнително напојување па и за ново да дава пари....

Kajgana Shop

На врв Bottom