Помош, проблеми, прашања, совети...

• Креатор на темата Креатор на темата StenmarC
  • Време на започнување Време на започнување
CPU
Supports Socket A (Socket-462) for AMD®
Athlon™/Athlon™ XP /Duron™
processors
h Supports up to 2800+
or higher speed

Main Memory
Supports six memory banks using three 184-pin DDR DIMMs
Supports up to 3GB PC1600/2100/2700/3200* DDR SDRAMs
A Дали е можно да подржи некаков Dual Core и каков конкретно ако подржува..

проблем со сликата на компјутерот... нон стоп се губи и се враќа она исто како кога се менува резолуција .. значи работам у сред работа се губи 1 секунда сликата и повторно се враќа, се работи за Msi K8n neo плоча со AMD Athlon 64 3000+, и nvidia geforce nx6200ax ... како да откријам што е проблемот.. ?

A Дали е можно да подржи некаков Dual Core и каков конкретно ако подржува..
Како што гледам не поддржува дуал кор. Ама и да поддржува што ќе ти е дуал кор. Не вреди да вложуваш во тој компјутер. Конкретно каков процесор, рам и графика имаш сега?

проблем со сликата на компјутерот... нон стоп се губи и се враќа она исто како кога се менува резолуција .. значи работам у сред работа се губи 1 секунда сликата и повторно се враќа, се работи за Msi K8n neo плоча со AMD Athlon 64 3000+, и nvidia geforce nx6200ax ... како да откријам што е проблемот.. ?
Проба да мениш драјвер? А како ти се губи/враќа сликата? Кога ќе се изгуби и да се врати останува истата резолуција која што била претходно или се менува (800х600)??

Незнаев во која тема да пишам па тука да се обратам
На лап топот ми се истури сок, и сега ми заглавуваат копчињата, дали може да се купи некој спреј или нешто за да се надмине овој проблем?

Проба да мениш драјвер? А како ти се губи/враќа сликата? Кога ќе се изгуби и да се врати останува истата резолуција која што била претходно или се менува (800х600)??

да сменив драјвер, најновите ми беа пробав и со постари пак исто... кога ќе се врати сликата не се менува резолуцијата останува иста, него да објаснам само како изгледа проблемот..

Доколку сакам повеќе
  • видео и фото обработка
  • брзина при префрлување на фајлови
  • 3Д моделирање
  • енкодинг и видео конвертирање

А понекогаш: игри (не ентузијастички), претежно сурфање на нет и мултитаскинг :D

Тогаш да циљам на AMD или Intel процесор? И ако е еден од нив, кој одприлика би ја завршил работата?

Доколку сакам повеќе
  • видео и фото обработка
  • брзина при префрлување на фајлови
  • 3Д моделирање
  • енкодинг и видео конвертирање
А понекогаш: игри (не ентузијастички), претежно сурфање на нет и мултитаскинг :D

Тогаш да циљам на AMD или Intel процесор? И ако е еден од нив, кој одприлика би ја завршил работата?
intel vo bilo koj slucaj da go navedes pak intel for the win

да сменив драјвер, најновите ми беа пробав и со постари пак исто... кога ќе се врати сликата не се менува резолуцијата останува иста, него да објаснам само како изгледа проблемот..
Види стегни го вга кабелот поднамести го да не е изваден па ако си во можност да позајмиш од некој друг вга кабел да пробаш и да го мениш би било добро.

Види стегни го вга кабелот поднамести го да не е изваден па ако си во можност да позајмиш од некој друг вга кабел да пробаш и да го мениш би било добро.

графичката отиде аут... :) до неа било..

Ме интересира дали ќе функционира конфигурацијава доколку составам вака нешто

4g DDR3
MB
VGA
CPU

HDD

PSU - 230v MS 400 W

Ме интересира дали ќе функционира конфигурацијава доколку составам вака нешто

4g DDR3
MB
VGA
CPU

HDD

PSU - 230v MS 400 W

Би функционирало, ама верувам знаеш, платформата е античка и графичката служи за колку да дава слика и за гледање HD филмови.
Напојување појако ...

Напајањето е шкарт ама без проблеми ќе ја вози конфигурацијата пошто многу малце троши, јас имав такво на Athlon 3200+ и 6600GT, и скоро две години тераше без проблем.
Е сега ако понатаму планира нова конфигурација со доста појака карта и сл. да ќе наиде на голем проблем.

Би функционирало, ама верувам знаеш, платформата е античка и графичката служи за колку да дава слика и за гледање HD филмови.

Напајањето е шкарт ама без проблеми ќе ја вози конфигурацијата пошто многу малце троши, јас имав такво на Athlon 3200+ и 6600GT, и скоро две години тераше без проблем.
Е сега ако понатаму планира нова конфигурација со доста појака карта и сл. да ќе наиде на голем проблем.

Па тоа и ми беше мене...нека стави сега кога зема и кога е нешто при пари, отколку во иднина па ако сака да надгради нешто па да му треба дополнително напојување па и за ново да дава пари....

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom