Исхрана - првиот клучен фактор за постигнувањето на атлетско тело

• Креатор на темата Креатор на темата Myers
  • Време на започнување Време на започнување
Што ќе кажете за оризот? Да се јаде или не? Се зголемува ли килажа?

Што ќе кажете за оризот? Да се јаде или не? Се зголемува ли килажа?
Како една од намирниците богата со јаглени хидтрати, да се јаде.
А дали ќе помогне во зголмеување на телесна тежина, битни се неколку предуслови.
Но, може да се искористи и за таа намена.

Како една од намирниците богата со јаглени хидтрати, да се јаде.
А дали ќе помогне во зголмеување на телесна тежина, битни се неколку предуслови.
Но, може да се искористи и за таа намена.

Кои предуслови?
--- надополнето: 7 април 2012 во 00:32 ---
А гравот дали е добар за накачување на мускулна маса?

Кои предуслови?

За вегетаријанец да, за нормална индивидуа има подобри извори на протеини. Како и да е гравот има свои добри страни и не значи дека треба да се исфрли од исхраната. Мускулот не се состои само од протеин туку добар дел во него е и гликоген-јагле хидрат.

За вегетаријанец да, за нормална индивидуа има подобри извори на протеини. Како и да е гравот има свои добри страни и не значи дека треба да се исфрли од исхраната. Мускулот не се состои само од протеин туку добар дел во него е и гликоген-јагле хидрат.

Ако може,пример.. ?

Кои предуслови?
Вкупен внес на калории во денот во соодветен сооднос со активностите или трошење на калории.
А гравот...како ќе качиш мускулна маса со грав?! Како прилог во оброците е ок, ама како основа за качување на мускулна маса, не.

Кои предуслови?

Додај си стекче, салатичка со гравчето, топ ќе ти биде.

дај кажете рецепт за тоа домашните шејкови....ми кажуваа еден со 2 белки 1 банана нешто така одеше мада чисто сумљам :D

дај кажете рецепт за тоа домашните шејкови....ми кажуваа еден со 2 белки 1 банана нешто така одеше мада чисто сумљам :D
Ако не земеш протеин во прав, домашната верзија ти е баш таква, 2 белки ,1 банана и млеко. Зашто да сумљаш? :)
Пробај, повкусно е од што звучи.

Ако не земеш протеин во прав, домашната верзија ти е баш таква, 2 белки ,1 банана и млеко. Зашто да сумљаш? :)

И колку грама протеин има во чудово ?

Ај поточно ако знаеш како да го "спремам рецептот" :D бананата,2 белки и колку млеко ? да ги мешам во блендер ? и колку пати дневно се пие ова и кое време е препорачливо (по или пред тренинг) ? bot сум у ова работа за тоа толку прашувам :icon_lol:

Ај поточно ако знаеш како да го "спремам рецептот" :D бананата,2 белки и колку млеко ? да ги мешам во блендер ? и колку пати дневно се пие ова и кое време е препорачливо (по или пред тренинг) ? bot сум у ова работа за тоа толку прашувам :icon_lol:
Јас во блендер би ставил
1 банана
400мл млеко
3белки
40гр овес

Ова има околу 30грама протеин и 65 грама ЈХ, 500 калории. Добар оброк за после тренинг ако немаш суплементи.

Јас во блендер би ставил
1 банана
400мл млеко
3белки
40гр овес

Ова има околу 30грама протеин и 65 грама ЈХ, 500 калории. Добар оброк за после тренинг ако немаш суплементи.
Белките варени или живи?

Белките варени или живи?
Посигурно ти е варени па да ги исецка блендерот. Инаку имаш шанса да фатиш салмонела која ја пренесуваат кокошки кои се болни од салмонела но ова е екстремно ретко особено ако купуваш јајца од позната фарма која е контролирана за салмонели.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom