- Член од
- 31 мај 2011
- Мислења
- 2.746
- Поени од реакции
- 1.288
почнав пред некој ден,па да видиме........
http://www.cybermikan-sungazing.org/postupakibenefiti.htm прочитајКакви бенефиции имаш и какви се придобифките и резултатите кој ги добиваш ?
15 минути гледае во сонцето а толку бенефиции и придобивки..
Ќе почнам јас ова летоска,3 месеци,ем убаво време,ем многу ми е јако така рано кога ќе станам,летово тоа време станував за да тренирам...сеа неможам,ебате школото гадно...15 минути гледае во сонцето а толку бенефиции и придобивки..
Ја тренирам особено летоска..сега за време на школово тренирав ама одкога почнаа и саботиве да ни ги реализираат како наставни денови прекинав..Ќе почнам јас ова летоска,3 месеци,ем убаво време,ем многу ми е јако така рано кога ќе станам,летово тоа време станував за да тренирам...сеа неможам,ебате школото гадно...
Битно е да прочиташ и да ја сфатиш пораката и поентата што ја носи текстот во себе,дали е напишано на српски,бугарски,шведски или било кој др.јазик воопшто не е битно,та нели сме деца на 21 век?И ај некој нека напише накратко постапката како иде, кога се прави, на кој начин и се тоа. Знам има линк, ама штом видам српски, ми се повраќа. No offense. Фала.
гледањето се изведува еден час по изгревот на сонцето или еден час пред заоѓање кога УВ индексот е помал од 2 и кога не постои опасност по оштетување на човечките очи од сончевите зрациЈас така сум со оштетен вид па и уште во сонце зјапање ми фали , не знам колку е веродостојна оваа "терапија". Гледам има линкови и за луѓе кои постигнале некои бенефиции ама сепак.. од толку многу начини не би препорачал ризик од оштетување на видот.
Не ли е подобро да си лежиш така на некоја лежалка и да се сончаш ( иако и тоа во денешно време е се потешко изводливо )
Опасно е да се гледа през оптички уреди без филтер. Само со око - немат проблем. Организмот има заштитна реакциja и ке затворат очите, но реално нема да видат слонцето.Ало луѓе, дали се заебавате сите, не знам..ако не се заебавате, тогаш за греота..
Какво хранење од сонце, што ви е? Ќе изгубите очи, не се зезајте со вакви работи...
чудно како некои форумџии - сангејзери читаат и пишуваат мислења на форумов........Ало луѓе, дали се заебавате сите, не знам..ако не се заебавате, тогаш за греота..
Какво хранење од сонце, што ви е? Ќе изгубите очи, не се зезајте со вакви работи...