Гледање во сонцето (sungazing)

Член од
31 мај 2011
Мислења
2.746
Поени од реакции
1.288
почнав пред некој ден,па да видиме........

Член од
8 март 2012
Мислења
3.058
Поени од реакции
1.250
Какви бенефиции имаш и какви се придобифките и резултатите кој ги добиваш ?

Член од
31 мај 2011
Мислења
2.746
Поени од реакции
1.288
затоа пишав - ќе видиме....од 3 дена нема ништо,некои после 5тата минута,други после 30тата добивале аир од ова работа.........главно бесплатно е,безопасно ако гледаш како што кажаа - тоа е тоа

Член од
12 октомври 2011
Мислења
1.942
Поени од реакции
711
15 минути гледае во сонцето а толку бенефиции и придобивки..:cuc:
Ќе почнам јас ова летоска,3 месеци,ем убаво време,ем многу ми е јако така рано кога ќе станам,летово тоа време станував за да тренирам...сеа неможам,ебате школото гадно...:D

Член од
8 март 2012
Мислења
3.058
Поени од реакции
1.250
Ќе почнам јас ова летоска,3 месеци,ем убаво време,ем многу ми е јако така рано кога ќе станам,летово тоа време станував за да тренирам...сеа неможам,ебате школото гадно...:D
Ја тренирам особено летоска..сега за време на школово тренирав ама одкога почнаа и саботиве да ни ги реализираат како наставни денови прекинав..:)

/МIRЧ3_МкД\

Временски патник
Член од
7 март 2012
Мислења
380
Поени од реакции
102
Јас така сум со оштетен вид па и уште во сонце зјапање ми фали , не знам колку е веродостојна оваа "терапија". Гледам има линкови и за луѓе кои постигнале некои бенефиции ама сепак.. од толку многу начини не би препорачал ризик од оштетување на видот.

Не ли е подобро да си лежиш така на некоја лежалка и да се сончаш ( иако и тоа во денешно време е се потешко изводливо )

Член од
7 март 2009
Мислења
1.156
Поени од реакции
814
И ај некој нека напише накратко постапката како иде, кога се прави, на кој начин и се тоа. Знам има линк, ама штом видам српски, ми се повраќа. No offense. Фала.
Битно е да прочиташ и да ја сфатиш пораката и поентата што ја носи текстот во себе,дали е напишано на српски,бугарски,шведски или било кој др.јазик воопшто не е битно,та нели сме деца на 21 век?

Член од
31 мај 2011
Мислења
2.746
Поени од реакции
1.288
Јас така сум со оштетен вид па и уште во сонце зјапање ми фали , не знам колку е веродостојна оваа "терапија". Гледам има линкови и за луѓе кои постигнале некои бенефиции ама сепак.. од толку многу начини не би препорачал ризик од оштетување на видот.

Не ли е подобро да си лежиш така на некоја лежалка и да се сончаш ( иако и тоа во денешно време е се потешко изводливо )
гледањето се изведува еден час по изгревот на сонцето или еден час пред заоѓање кога УВ индексот е помал од 2 и кога не постои опасност по оштетување на човечките очи од сончевите зраци

убаво е појаснето дека таа светлина ги стимулира двете жлезди на среќата и младоста што се наоѓат позади очите - ама кој да прочита

подобро решете се да видете што зборуваат искуствата за оваа техника и на каков начин ви ги презентираат - после секој коментар е добредојден што мислите дали и колку може да вреди,да биде успешна или штетна оваа техника

/МIRЧ3_МкД\

Временски патник
Член од
7 март 2012
Мислења
380
Поени од реакции
102
^ Како и да е , иако УВ индексот е помал од 2 со перманентно гледање според мене сепак постои каква-таква опасност. Така да лично јас не би ја користел оваа метода од милион други , ама тоа е мое мислење, а секој како мисли дека му е најдобро така нека прави.

fmi

Член од
1 февруари 2007
Мислења
13.039
Поени од реакции
2.270
Ако сакате навистина да видите Слонцето користете ваков тип на наочарки.

Член од
15 април 2012
Мислења
341
Поени од реакции
642
Ало луѓе, дали се заебавате сите, не знам..ако не се заебавате, тогаш за греота..
Какво хранење од сонце, што ви е? Ќе изгубите очи, не се зезајте со вакви работи...

fmi

Член од
1 февруари 2007
Мислења
13.039
Поени од реакции
2.270
Ало луѓе, дали се заебавате сите, не знам..ако не се заебавате, тогаш за греота..
Какво хранење од сонце, што ви е? Ќе изгубите очи, не се зезајте со вакви работи...
Опасно е да се гледа през оптички уреди без филтер. Само со око - немат проблем. Организмот има заштитна реакциja и ке затворат очите, но реално нема да видат слонцето.

Член од
31 мај 2011
Мислења
2.746
Поени од реакции
1.288
чудно како некои форумџии - сангејзери читаат и пишуваат мислења на форумов........

Kajgana Shop

На врв Bottom