мкд владе
arch-enemy
- Член од
- 21 ноември 2009
- Мислења
- 19.070
- Поени од реакции
- 23.520
чекај чекај сега, можеби мене чевлите ми се за на бал или за многу важен состанок, можеби ке клецам вечер.и што и гајле на продавачката. да не треба јас да и се правдам таму на некоја продавачка за кај ми се мене чевлите.Не можеш да споредиш месарница со продавница за чевли...Човек овде за храна се работи..Има луѓе што купуваат за мали деца месо, за да им прават кашички и сигурно нема таквите да речат - Hey dude, ај мери ми 350 гр телешко...! И овој ќе земе било кое парче кое ќе му дојде до рака, на вага и во хартија...Жими мајка! И немој да мислиш дека мене целта ми е да се изживувам врз вработените таму или да го држам редот 20 мин, а другите да ме чекаат позади...Нема врска...Еве за во Веро кога идам има по 2-3ца што работат кај сувомеснати и сирење и 2ца кај месото и морам да кажам дека се стварно фини и толерантни, за разлика од тие во Тинекс...Со едната продавачка дури и муабет си имам...И се случувало да ми рече -"немој од ова да земаш, одамна стои тука, не се троши и сл" и да ми препорача нешто друго...А ако забележам гужва ги пуштам пред мене да купат, а јас разгледувам за тоа време и после на раат си пазарам...
Не се работи за комплекси тука...И јас нема да губам време и толку да тупам ако сум сигурна дека ќе ми се даде екстра квалитетен производ, плус тазе...Ама мало морген тоа...Или ако речам да ги нареди парчињата - тоа си е мое право...Можда за сервирање купувам за гости и сл...Или треба да му се правдам таму на тој...?
моите пари помалце вредат?? сигурен сум дека едни чевли коштаат повеќе од една салама.
мои пари мои услови нели, тоа беа твои зборови.
и кај е она муштеријата е секогаш во право. има да се наведниш и цел ден ке се врткаш околу мене како господ бог, и ако треба пола дуќан ке ги пробам и по два пати. и ке се смејш како зелена, оти правец кај шефот.
само да ти доловам како изгледа тоа во реалноста.