B
Black Guard
Гостин
Што му фалеше на старото па да го менуваш??
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Што му фалеше на старото па да го менуваш??
Промена на име според мене е сосема нормална работа, но на презиме не баш ах пумо пумо.
Ништо
--- надополнето: 28 февруари 2012 во 12:10 ---
Па не сум начекала семејство каде што сите исто се викаат.... обично исто се презиваат![]()
тоа да им го кажеш на помодарките наши; сите се со презимиња на „ски“ или „ов“ или „ев“, демек од мажот го зеле презимето..Не бе у ред е, само мислев за темата за презимиња, стварно нема смисла презиме да се смени од мерак, сепак сме традиционална земја али имаш свое мислење и право на избор и тоа е тоа.
тоа да им го кажеш на помодарките наши; сите се со презимиња на „ски“ или „ов“ или „ев“, демек од мажот го зеле презимето..
убиваат една од најдобрите македонски традиции...
Да не ти е Дон првото, јас сакам така да го сменамДа, не се ни претставувам со ,,новото,, име, па не ми го ни знаат многуДома ме викаат со старото име (кое ми е сега второ), а сите пријатели ме викаат по надимак... само на факс професорите ме викаат по новото (сега прво) име
![]()
Пробај со "Мирко и Славко" можеби ќе ти одобратДали законски можам да го сменам името во “Брус Ли трча по угорница и по пат тепа со шамари четириесет калуѓери од манастирот Шао Лин“
Потребни ти се 18 години, извод, државјанство. Јас го променив во МВР зад МТВ што е. Процесот трае околу 50 дена.
Околу 1000/1500 денари се..Отприлика колку пари кошта?
А дека на школо ми е изводот?Околу 1000/1500 денари се..Вклучувајќи нов извод, лична карта се итн..
Епа ајде со среќа..Се мислам дали и ја да си го сменам името![]()
Не за др. роден сум на Св. Никола а поинаку се викамЕпа ајде со среќа..Шо да ти кажеме...
А дека на школо ми е изводот?![]()