Промена на лично име (и презиме)

• Креатор на темата Креатор на темата Реј
  • Време на започнување Време на започнување
Што има лошо во името Слободан? едноставно не му фали ништо, знам и јас неколку што се викаат Слободан и ги викаат боби или бобо, и имам другар што се вика Александар а сите го викаат Саше дури и неговите, и дали тој треба да го промени името ?

Жално е да мењаш име ..:/ ај да си Гробољуб ќе сватам али Слободан :/ , али твое си е

Името ти е убаво,нне сфаќам зошто би го сменил?

Што има лошо во името Слободан? едноставно не му фали ништо, знам и јас неколку што се викаат Слободан и ги викаат боби или бобо, и имам другар што се вика Александар а сите го викаат Саше дури и неговите, и дали тој треба да го промени името ?

што има врска пак сега Александар со Слободан? :toe:

инаку добро е името нема потреба да го менуваш. и плус скратено од слободан, боби те викале ете самиот рече, што е многу актуелно последниве години. уживај :smir:

Планирам да го сменам презимето по свој избор, го нејќам моево грдо ми е, имам замисла какво би било новото и што е најважно од дома не ми прават проблем.
Е сега ме интересира дали е подобро прво да се запишам на факултет или да побрзам и да го сменам пред тоа?
Дали ќе настанат многу проблеми околу менувањето на документите, дипломите, признанијата и како иде се тоа?
И уште ме интересира колку време би траел процесот и колку пари ќе чини, да не зборам за нерви....?

И ќе ве молам само ако некој стварно е упатен или имал ваков случај нека пише, нејќам мајтапење:smir:

Планирам да го сменам презимето по свој избор, го нејќам моево грдо ми е, имам замисла какво би било новото и што е најважно од дома не ми прават проблем.
Е сега ме интересира дали е подобро прво да се запишам на факултет или да побрзам и да го сменам пред тоа?
Дали ќе настанат многу проблеми околу менувањето на документите, дипломите, признанијата и како иде се тоа?
И уште ме интересира колку време би траел процесот и колку пари ќе чини, да не зборам за нерви....?

И ќе ве молам само ако некој стварно е упатен или имал ваков случај нека пише, нејќам мајтапење:smir:

Иди до МВР, објаснив на претходната страна каде поточно, на шалтер се` ќе ти кажат :)

Прости се со новото презиме пред уписи, нема да имаш време ...
и гратис мое мислиње за ова е дека мењање име или презиме ти е чиста глупост

п.с Дај кажи како се презиваш ако не е тајна:helou:

Ок Џену видов што си пишала и пред да го напишам постот али мислев некој да не ми објасни по опширно. Иначе можете да бидете сигурни дека си имам подлабока причина за промена на презимето, освен „дека ми е грдо“

Што треба да се стори да си го променам сопственото име?
Ова чисто ме интересира,не дека сум со намера за промена,но ме интересира што треба да се стори?
Треба да се има 18 години?

Ако детето е под 10 години - родителите може да му го сменат името.
Ако детето е над 10 години - потребна е и негова согласност за промена на име.
Името неможе да се смени доколку против лицето се води кривична постапка (мислам дека е јасно зошто).

Линк од темава под итно кај невестата на Сашко Коцев. Ако има некој врски у министерство, нека убрза процес. Греота е на свадба да викаат: Поздрав до невестата Смиљана со песната рандомпесна.

Потребни ти се 18 години, извод, државјанство. Јас го променив во МВР зад МТВ што е. Процесот трае околу 50 дена.

Потребни ти се 18 години, извод, државјанство. Јас го променив во МВР зад МТВ што е. Процесот трае околу 50 дена.

Си го промени името???

Зар до толку ти беше утепано претходното име?

Си го промени името???

Зар до толку ти беше утепано претходното име?

На старото име додадов ново, сега имам две имиња :) Не ми беше утепано името, од други причини додадов уште едно :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom