Промена на лично име (и презиме)

• Креатор на темата Креатор на темата Реј
  • Време на започнување Време на започнување
Промена на име според мене е сосема нормална работа, но на презиме не баш ах пумо пумо;).

Што му фалеше на старото па да го менуваш??

Ништо ;)
--- надополнето: 28 февруари 2012 во 12:10 ---
Промена на име според мене е сосема нормална работа, но на презиме не баш ах пумо пумо;).

Па не сум начекала семејство каде што сите исто се викаат.... обично исто се презиваат ;)

Ништо ;)
--- надополнето: 28 февруари 2012 во 12:10 ---

Па не сум начекала семејство каде што сите исто се викаат.... обично исто се презиваат ;)

Не бе у ред е, само мислев за темата за презимиња, стварно нема смисла презиме да се смени од мерак, сепак сме традиционална земја али имаш свое мислење и право на избор и тоа е тоа.

Не бе у ред е, само мислев за темата за презимиња, стварно нема смисла презиме да се смени од мерак, сепак сме традиционална земја али имаш свое мислење и право на избор и тоа е тоа.
тоа да им го кажеш на помодарките наши; сите се со презимиња на „ски“ или „ов“ или „ев“, демек од мажот го зеле презимето..
убиваат една од најдобрите македонски традиции...

тоа да им го кажеш на помодарките наши; сите се со презимиња на „ски“ или „ов“ или „ев“, демек од мажот го зеле презимето..
убиваат една од најдобрите македонски традиции...

Тоа и го направив де на пурпл пума и реплицирав :), можеш само да им кажеш а не и да им докажеш дека не се работи за надмоќ или авротирет или незнам што туку дека е знак и потег на взаемна почит, ама сепак право на избор е.

не разбрав што точно направила пурпл пума, не е ни важно, нели, не сака да ги каже имињата/презимињата. Има луѓе што си ги менуваат презимињата од најразлични причини: маленко, за да покаже ваљда, дека он е космополит, а ние сме сељачаана, не знам. што е прилично глупо, пошто маленко е кул презиме, а турунџиев, allbeit „револуционерно“, не е кул. напротив...
зорица цветановска, од друга страна си го смени презимето во моминското од мајка и - црношија, што е ептен кул.
мене ми смета тоа што девојките кога се мажат го исфрлаат а-то на крај, демек го зимам презимето од мажот, петковски, и јас ќе бидам петковски, наместо петковска.

ретко кој народ/јазик има род во презимето, а ние, нормално, го газиме тоа...
после гумата... епа, гумата, ебате...

Да, не се ни претставувам со ,,новото,, име, па не ми го ни знаат многу :) Дома ме викаат со старото име (кое ми е сега второ), а сите пријатели ме викаат по надимак... само на факс професорите ме викаат по новото (сега прво) име :)
Да не ти е Дон првото, јас сакам така да го сменам:vozbud:
--- надополнето: 29 февруари 2012 во 02:19 ---
Дали законски можам да го сменам името во “Брус Ли трча по угорница и по пат тепа со шамари четириесет калуѓери од манастирот Шао Лин“
Пробај со "Мирко и Славко" можеби ќе ти одобрат

А дека на школо ми е изводот? :confused:

Ќе им го побараш, ќе ти го дадат без проблеми ама и да не го даваат, ќе извадиш нов, на лице место сега го принтаат.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom