Промена на лично име (и презиме)

• Креатор на темата Креатор на темата Реј
  • Време на започнување Време на започнување
На старото име додадов ново, сега имам две имиња :) Не ми беше утепано името, од други причини додадов уште едно :)
сакаш да каеш сеа имаш 2 имиња. - дај жити се кажи бар кои се двете имиња. ако ништо више пиши у ПП страшно ме интересира.

П.С замисли утре ден кога ке се омажиш да имаш и 2 презимиња. кога ке треба да си го пишеш полното име и презиме ќе зафатиш пола лист А4 формат.. хаха смешно изгледа извини стварно ама... јбг тоа е :)

сакаш да каеш сеа имаш 2 имиња. - дај жити се кажи бар кои се двете имиња. ако ништо више пиши у ПП страшно ме интересира.

П.С замисли утре ден кога ке се омажиш да имаш и 2 презимиња. кога ке треба да си го пишеш полното име и презиме ќе зафатиш пола лист А4 формат.. хаха смешно изгледа извини стварно ама... јбг тоа е :)

Нема да имам 2 презимиња, веќе си имам едно :)
И не може да ти кажам како се викам :)

Сосема неважно на темава.
Темата е за промена на сопственото име, а ти си го променила, поради некои причини. Затоа ме интересираше какви причини можат да постојат за некој да си го промени името. Веќе не.

Што треба да се стори да си го променам сопственото име?
Ова чисто ме интересира,не дека сум со намера за промена,но ме интересира што треба да се стори?
Треба да се има 18 години?

Оди во МВР и таму има шалтер за промена на имиња, презимиња. Треба да имаш над 18 ама може и со согласност на родителите.

Луѓе аман ако не му се допаѓа разберете го..
Може и име и презиме скроз? Пошто ваму на линкот пишува само име или презиме

Не е битно ќе ти сменат и двете ако сакаш или само името или само презимето..
И има уште една тема ...
http://forum.kajgana.com/threads/Промена-на-лично-име.42822/

Може и име и презиме скроз? Пошто ваму на линкот пишува само име или презиме
Член 2
Личното име се состои од име и презиме, а самото име или презиме може
да содржи повеќе зборови.
Член 5
Граѓанинот има право да го промени личното име, односно само името или
презимето.

Промената на личното име не е проблем. Проблем се трошоците кои настануваат понатака, вадење нов пасош, нова диплома од факултет... Ако некој планира да си го промени името, нека го стори тоа додека сеуште нема пасош и не запишал факултет...

Член 2
Личното име се состои од име и презиме, а самото име или презиме може
да содржи повеќе зборови.
Член 5
Граѓанинот има право да го промени личното име, односно само името или
презимето.

Промената на личното име не е проблем. Проблем се трошоците кои настануваат понатака, вадење нов пасош, нова диплома од факултет... Ако некој планира да си го промени името, нека го стори тоа додека сеуште нема пасош и не запишал факултет...

Да не дојде до забуна, дипломи и сведителства не се мењаваат.

Да не дојде до забуна, дипломи и сведителства не се мењаваат.
За свидетелства не знам, ама како не се менува дипломата за високо? Со едно име во лична карта и друго на диплома се конкурира за работно место?
Прашувам оти не знам.

Дали законски можам да го сменам името во “Брус Ли трча по угорница и по пат тепа со шамари четириесет калуѓери од манастирот Шао Лин“

Дали законски можам да го сменам името во “Брус Ли трча по угорница и по пат тепа со шамари четириесет калуѓери од манастирот Шао Лин“
Не ама во Брус Ли можеш.
За свидетелства не знам, ама како не се менува дипломата за високо? Со едно име во лична карта и друго на диплома се конкурира за работно место?
Прашувам оти не знам.
Ти даваат Решение и после со тоа тераш.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom