- Член од
- 21 јануари 2009
- Мислења
- 8.822
- Поени од реакции
- 8.837
Сето ова и јас го исполнувам, па не се најдов навредена и повредена од колумнатаЈас работам во кафичи, имам тетоважи, имам завршено средно стручно.
Тоа ме става во класата во која венко ја опишал.
Предрасуда кон тетовирани луѓе - чекд
Предрасуда кон тоа дека тие шо работат по маркети се необразувани. чекд
Тие што работат по маркети се глупави - чекд
--- надополнето: 6 април 2012 во 16:00 ---
И јас имам тетоважа, и тоа на доста видливо место, па ја покривам кога одам на пракса со пациентите. Исто така, се облекувам соодветно, не одам во патики и тренерки, ниту во минич, ниту со нападна шминка, ниту со деколте, ниту со менѓуши до рамена, ниту со прстен кој блешти од 2 км.логиката ти вриштииииииии.
месарот не бил по шорцеви туку најверојатно прикладно облечен.
дали имал или не тетоважа, коса во репче и незнам што тоа е негов приватен живот. друго дали некој сметал дека не е прикладно да се има тетоважа е малце глуп муабет. денес сите имаат така да ......
во врска со примањата и образованието и тука врска ти нема муабетот. демек јас учев и треба да земам повеќе плата.
а што ако су учел напамет а појма немаш од реалниот живот.
што ако си ја купил дипломата со канта сирење што ти ја пратиле твоите од село за да некој професор како венко да ти прогледа низ прсти и да ти пушти.
за услугата.
пак ке спомнам дека плаќате за грамажата во случајот. вашите желби и очејкувања чувајте си ги за дома. или платите дополнително. јас немам видено никаде дека треба да се нареди под конец и да ви прави ордевер дека така вас ви се прднало.
во ред за твои пари се работи. па доплати и ке имаш. другото е само демек кој сум јас а кој си ти.
месарот најнормално постапил и се тргнал, не од страв од муштеривката туку да не изгуби нерви и да и ја учука една. во дадената ситуација најдобар избор.
после со венко е само приказна за себе. тоа дека на венко му се повраќало дека некој не е задоволен од работното место и смета дека е малце платен и дека очекувал да има плата колку неговата за која овај учел години и години е глупо и да се коментира. ако имал толку години школо и ете академнски граѓанин можел и да се испонаша како таков. не е месарот психолог па да чита мисли што венко мисли во даден момент. а тоа што овај смета дека има плава крв само затоа што имал школо не му дава за право да изиграва бог. па и да се крија зад рафтот. јас да сум месарот и да се препознаам во колумната тие дипломите во ке му ги начукам ај да не речам каде. пошто секако така го опиша како полуписмен неандреталец па нормално е такво однесување од него.
Во приватниот живот можам како сакам да се облекувам, шминкам и како сакам да зборам, можам да пцујам на секој 2 збор, но професијата не ми дозволува така да се однесувам пред и према моите пациенти.
Тетоважата мора да ја покрие. А бидејќи е месар не ја покрива. Да беше адвокат, и те како ќе ја покриеше.