Стефус-Рефус
Jesus Loves Macedonia
- Член од
- 30 август 2009
- Мислења
- 3.452
- Поени од реакции
- 1.210
Глеј неможе по фаца да му се прочита некој дали е ХИВ позитивен или не. Ама ако има многу тетоважи тоа е сумљиво имал ризично однесување. Ако нешто не се познава неможеш да бидеш сомничав ама за нешто очигледно како тон тетоважи или пирвоси е очигледно. Што знам наречи го предрасуда ама несакам некој ишаран или пун со пирсови да ми фаќа храна или да ме оперира. Едноставно тетоважите се асоцирани со болест и често пати со антисоцијално однесување. Сите во затвори се пуни со тетоважи. Не дека тетоважа = Криминалец со Хепатитис Ц ама сепак е некој лош знак.Зашо „саламарот“ да има било какви консеквенции побогу?
Си примал инекции у гз, може и ти си фатил хепатитис. Или сида. Или неспособност да прочиташ како се пренесува хепатитис.
И кажи ми како знаеш дека тие шо ја спремаат храната по рестораните позади у кујна немаат некоја болест? Или ги проверуваш пред да решиш да јадеш на некое место?
„Ве молам викнете ги готвачите од кујна да видам да не имаат некоја тетоважа, и ве молам извештај од вчера за анализа на бакерии у мокрача од секој вработен, анализа на крв и столица, и кога последен пат примиле вакцина“
Ај не се пренамагај.
Сума сумарум ако незнаш нешто неможе да претвоствауваш но, ако нешто видиш има основа да си сомничав.