Си потрошив 11 минути од мојот живот залудно!
Ебаго 3 страни бош муабет.
Кога сме веке кај новитетите за Ливерпул........(клик на сликата за линк)
http://www.youtube.com/watch?v=iMCpsfSZDmw
Ова е играч кој би ни донел решение во поглед на креативноста. Играч кој во сите погледи наликува на Суарез. Исти тип на играч, но сепак различни во поглед на позициите кои ги играат. Дечкото во главном игра во средина позади напагачка линија. Лично јас сум го гледал дека одлично се снаоѓа и на страничните позиции.
Најдоброто во овој играч е тоа што е само 19 години, па така може да трпи и клупа до калемење и навикнување на начинот на игра.
http://www.youtube.com/watch?v=rXCn4mdKOHo
Играч кој мене лично ме фасцинира од времето кога играше во Селтик. Класичен Англиски Крилен играч, со Бразилски дриблинг....... И ТОА КАКОВ ДРИБЛИНГ.
Со оглед на тоа што во моментот во Фудбалскиот свет на прсти може да се избројат играчи кои играат на позиција Десно Крило....(Хулк не игра на таа позиција) јас би бил пресрекен доколку би го зеле овој играч.
Пуца сас две ноге, противниците ги прави Мајмуни...... а башка го има Островскиот менталитет така да не му треба прилагодување.
Најголемиот плус е тоа што овој играч моментално игра во Спартак Москва..(да добро прочитавте)...мислам кај се видело Островец па макар и Ирец да игра во Ладната Росија.
http://www.youtube.com/watch?v=2nP4L1ulBXY
Играч кој во моментот според мене ни треба очајно, играч кој е класична 9 (деветка), играч КОМУ РАБОТАТА МУ Е ГОЛОВИ И НИШТО ДРУГО...... Она што Роземберг го вели за овој играч дека бил готован и такви работи... тој е таков тип на играч, ја би го споредил со големиот Раул. Едноставна Машина за Голови.
Најголемиот плус во овој играч би го добиле со тоа што веке го имаме Суарез во тимот. Така да кога би ги споиле овие двајца би добиле Активна Машина за Голови.
................................................................................
Тие се играчите кои според мене ни требаат.
Воопшто не се плашам со заминувањето на Аурелио...... впорчем тој со повредите беше исто како да е заминат многу поодамна.
Со заминувањето на Макси веќе ја предложив замената која ја јас гледам како иден продукт. Лукас Моура.... со тој играч би добиле фудбалер кој би ја трпел клупата.
Со зминувањето на Кајт, мојата замена во него е МекГиди..... впрочем тоа според мене би било како голем плус а не минус....
Во поглед за решение во нападот.....Кавани
Други играч воопшто не ни ни требаат.
Ова се играчи кои и реално Ливерпул може да си ги дозволи...... со малку поглеми потешкотии со Кавани кој сум сигурен ке бара ЛШ фудбал..... но сепак тука сигурно би се искористил Суарез како лобист.
Играчи од типот на Игуаин, Бензема и такви работи РЕАЛНО Ливерпул може да само да сонува во моментот, со оглед на позицијата во која се наогаме.
Овие играч спроред мене не би требало да им пречи тоа.
:....................................
Во оваа прилика би сакал да го прашам Пеја , или оние кои ги имаат маиците...
Дали маиците се правени во ЕАМ (Штипска фирма) или во некоја друга????
....................................
И да банирајте ја Розава...... спамира по 1 една страна дневно.....