Столбесто јаболко

• Креатор на темата Креатор на темата Pallatino
  • Време на започнување Време на започнување

Pallatino

Батулец
Член од
29 декември 2011
Мислења
63
Поени од реакции
21
Не знаев каде да ја ставам темава пошо нема нешто за градина, растенија и др. па ја ставив тука пошо се работи за јаболка.

Вчера бев во земјоделска ги видов овие и го прашав продавачот што се и ми вика дека биле некој столбести јаболка не прават гранки и јаболката растат од стеблото. Па дали има некој вакви посадено или пак знае нешто повеќе нека каже.
columnar-apple-trees.jpg

PL2000013855_card_lg.jpg

pole_apples_columnar_apples.jpg

Каде се набавуваат ?

Уф...далеко е охрид ако одеш пешки...:D
Ако има у велес одма купувам..

Овие душа даваат за тераса :D. Пишете ако имате видено некаде да се продаваат садници по Скопје. :)

Супер се ниски и дома ке си ги чувам нема да ми ги бере комшијата;)

Да живееше во ова време Њутн никогаш немаше да ја пронајде гравитацијата.

Што не си направиш бизнис, купи му ги сите садници и распродавај ги, јас сум на пример заинтересиран:)

Не прашав колку пари се, аначе не беше семе туку дрвце мало пример колку сукало големо во мало саксивче (нешто слично ко некој цвеќа што се продаваат), растат зависи колку ке овтавиш да растат. Тој ми покажа слика надвор посадена не во саксија беше повисока од човекот околу 2.5 метра, а за бизнис нешто многу многу немаше донесено 5-6 садници имаше

У Тетово врие од овие, баш денеска низ пазар видов ама не прашав за цена. Не ми се верува да се поскапи од 10 евра.

Еееејј јако (y). Само да не е некоја генетска модификација?:(

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom