Македонија-Унгарија (6.4.2012, 14:45 ч.),Скандинавиум арена-Гетеборг

Статус
Затворена за нови мислења.

naumdb

Кајгана Менаџер!!!
Член од
5 јуни 2007
Мислења
9.009
Поени од реакции
5.664
Јас колку што знам и марковски е доста добар во одбрана и многу повисок, останува да видиме како ќе се покаже, и дали шундо ќе му даде шанса.
Многу е спор Марковски, бар јас кога го гледав последен пат пред година дена.

Man-ce-ster

fanatic
Член од
2 јануари 2009
Мислења
1.524
Поени од реакции
707
Јас мислам дека тоа со Мојсовски беше тактика.

Најопасен ќе е средниот нивни бек Габор, тежок е за чување брз е, подвижен и секоја пукнатина у зона ја користи за шут. Велко Марковски ќе има доста работа со него .
Незнам јас искрено не верувам у одбрана оваа утакмица... Ке имаме проблем и ние и унгарците....

Член од
10 јануари 2011
Мислења
1.658
Поени од реакции
3.322
Темелков и Миркуловски најдобро затвараа, Митков не го биваше а Миркуловски не би смеело да игра цел натпревар одбрана-напад а и Митко Стоилов го нема така да у одбрана не ми мириса на арно али може па Борко ќе има добар ден да се надеваме... :unsure:

Член од
28 јули 2008
Мислења
10.785
Поени од реакции
3.522
Дечки ке го јадеме стапот ... Унгарија е заебана да не се залажуваме.... Објективно појаки се од нас и едино спасот го гледам у борба како да се работи за живот или смрт...
Ако ги победиме ке биде неверојатен успех ама и у тој случај ке треба Шведска да ја победи Унгарија што е уште еден заебан детаљ кој треба да го имаме у предвид...
Мислам дека Унгарците се слична екипа на оној тим на Словенија во однос на начинот на играње но нешто поквалитетен и пред се поискусен со тоа што се по груби во одбрана. Значи овој состав со Ференц (прашање дали ќе игра) без Перез (пак има шпекулации за неговото играње) во Скопје одиграа брз ракомет и не ни дозволија ни да поведеме. Но таа утакмица беше приказна за себе без Кире, скоро без пивоти, искуство... Унгарците мислам дека утре ќе практикуваат брза игра само на тој начин ќе може да ни ја разнесат одбраната, преку крила и пивот да постигаат лесни голови. Затоа е потребно да нема осцилации во нашата одбрана сега помалку сме нарушен концепт во одбрана значи мора да се задржи таа наша игра во одбрана од Европско ако сакаме успех. Во напад мислам дека ако влеземе во брзо темпо со Маџарите губиме сигурно... Прво се побрзи но и многу повеќе ќе ротираат од нас што значи и да би биле поодморени од нашите. Во напад ние мора да играме споро и да чекаме прилика за голови БЕЗ технички грешки бидејќи ако примиме брзи голови лесно може да се наруши балансот и да треба да се брка негатива... Квалитет имаме, искуството е на страна на Унгарија, шансите минимални на нивна страна ама покажавме дека можеме и со многу посилни, најбитно е да се остане во фокус во одбраната да не се примаат брзи и наивни голови. И да гледа Шундовски да не примаат лесни голови од брз центар одма да се оди на фаул, да се менуваат побрзо...

Член од
28 јули 2008
Мислења
10.785
Поени од реакции
3.522
Абе овој само одбрана ќе игра кај ќе шутира на тие години :icon_mrgr:

ElNinho

Мадридиста!
Член од
17 јули 2009
Мислења
20.965
Поени од реакции
57.716
Само тоа не спасуе.. Иначе незнам овие нашиве иселеници дали ги знаат нашиве ИЗЛЕЗИ МОМЧЕ и сл...... немој да ми бидат многу пасивни..
Сигурно знаат... а и не е битно, и да ракоплескаат само е доволно. Доволно е присуството на илјадници фанови обоени у црвено-жолто, тоа им е доволен мотив плус на дечките. :)

Член од
30 септември 2011
Мислења
2.714
Поени од реакции
2.599
Fotografii objaveni od sportskoto radio 90.3 fm
Reprezentativcite na trening, salata na prv pogled dobro izgleda..

Член од
1 април 2012
Мислења
212
Поени од реакции
549
Член од
28 јули 2008
Мислења
10.785
Поени од реакции
3.522
Шпанскиве судии :mad:
Инаку прв од група во Лондон ќе игра со Англија, Тунис, Аргентина и уште две од другите групи, вториот од наша група со Данска, Кореја и уште две, барем така пишува во пдф фајлот горе.

M

MrzaRules

Гостин
кој ги ебе судиите бе нека играат нашите како шо знаат па ни судии ни никој ништо не ни може

Член од
2 јули 2010
Мислења
5.907
Поени од реакции
7.471
Не би биле Македонци доколку не се препотиме и дадеме повеќе од максимумот за да стигнеме до посакуваната цел...кога било спротивно?Кој мисли дека грешам нека ме цитира:)Free е :D

Тетекс фан ^

100% МАКЕДОНЕЦ
Член од
24 јануари 2009
Мислења
2.394
Поени од реакции
881
Шпанскиве судии :mad:
Инаку прв од група во Лондон ќе игра со Англија, Тунис, Аргентина и уште две од другите групи, вториот од наша група со Данска, Кореја и уште две, барем така пишува во пдф фајлот горе.
Па таму ќе може да се атакува на медал :D
Дај боже да се пласираме, ЛОИ изгледа како многу полесно од ЕП/СП.

Член од
14 март 2010
Мислења
16.943
Поени од реакции
16.262
Не дај боже и Златко да се повреди..
Неможам да го сфатам потегот на Шундо, или пак одбивањето од страна на Гоце.o_O
Со едно десно крило против така силни репрезентации.

Како и да е, нервите ќе ни ги кинат, барем на крајот пласман да обезбедат, да не биде залудно :)

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom