Фан Клуб: Вардар

Член од
11 мај 2008
Мислења
3.358
Поени од реакции
7.343
Не знам кој кур му било на Илчо денеска без Оса и Стојаковиќ да почне, а Лико воопшто да не заигра? За во првенство ли ги чува?! Вардар без нив тројца и Ранѓеловиќ е како осакатен. Па уште го става Колеќевски кој не заигра ни минута пролетва. Ние прописно се изнапромашивме денес, а покрај тоа им поклонивме и гол на Ренова. Ете што ни направи тој набиен распоред благодарение на мороните од ФФМ! Ни го десеткува тимот и сега финалето на Купот е доведено во прашање. Ајде се надевам дека ќе се опорават сите повредени до реваншот за 20 дена и ќе смогнат сили како така да го избуткаат Вардар до финале и спектакл на Градски!

Чичко Кумплунг

деца на транзицијата
Член од
3 декември 2011
Мислења
4.194
Поени од реакции
4.400
Оса и Стојаковиќ беа повредени,а како што прочитав Лико на загревање се повредил.

Член од
25 август 2011
Мислења
93
Поени од реакции
285
Bре несакаше да влезе топката и несакаше :eek:
Како да ја маѓепсаа тоа мрежата :eek:

Али јебига, редно време е и нас да не стигне лошата среќа...
Неможам да не споменам дека СУДСИИТЕ БЕА РЕЗИЛ!
Само толку имам да кажам.
Го толерираа секое задржавање топка, секое глумење, сто фаули им дадоа непостоечки а НЕ УСПЕАА ДА ВИДАТ КАКО ЕДЕН ОД НИВНИТЕ ОДБРАНБЕНИ ИГРАЧИ СО ПАРАДА ЈА ОДБРАНИ ТОПКАТА НА 18 МЕТРИ ОД НИВНИОТ ГОЛ...
И уште милион други случки, во прв дел не ни беше досуден чист пенал, во второ полувреме поништен и гол на Петров (ќе почекам од снимка за да оценам...).

Сами сме криви што не победивме. Примивме многу наивен гол, Таневски како последен играч ја изгуби топката, нивниот напаѓач излезе сам пред гол, Захов одлично брани, ама топката од нозете на Вајс заврши во нашата мрежа.
Лош меч изигра таневски денес...
Вајс цар :cuc:

Кој кур му беше на Илчо денеска? Стартуваше со КОЛЕЌЕВСКИ :eek:
Без Оса и без Стојаковиќ?
Која му е таа средина без креативци со деструктивецот Вељановски, Стјепановиќ, Петров и КОЛЕЌЕВСКИ :facepalm:
Во првиот дел исто имавме по некоја шанса, ама немавме среќа да израмниме.
Чат-пат и Ренова се закануваше од некоја контра и од еден слободен удар...
Имаа и пречка ама играта беше прекината ради офсајд, а и онака Захов одбрани.

Влегоа одма Оса и Стјепановиќ и имавме 23879382328932189321 чисти шанси.
Ама кога не сака несака :mad:

Што се испоуткавме лелелелелеле
И тоа баш денеска :facepalm:

Петров утна две чисти шанси, еднаш рецна пречка, еднаш над гол од само 7-8 метри.
Ивановски имаше неколку удари со глава кои завршуваа крај гол, а не сум сигурен дали беше негова шансата од страна осамен кога гостинскиот голман одбрани со парада или повторно беше Петров.
По еден корнер гостите вадеа од гол линија, а потоа по одбиената топка шутот заврши милиметар до статива.
Стојаковиќ исто погоди пречка додека гостинскиот голман немоќно гледаше.
Влезе и Огбона и тој се надоврза на промашувањата.
НАЈГОЛЕМАТА шанса ја утна, нешто што и баба ми ќе го погодеше. Место да ја пикне топката во гол по одличното нафрлување на Стојаковиќ, он со глава од два метра промаши...
Потоа по една акција, гостите ја заплеткаа топката, Огбона излезе пред празната мрежа ама го блокираа :facepalm:

И конечно, морам да кажам на крилјата на публиката :icon_mrgr:, класично во продолжение, по нафрлување на Стјепановиќ сите влегоа во гол сосе топката, голманот ќе го урнеше голот :icon_mrgr:
Голот го дал Огобона, како бил он стрелец незнам, според мене голот беше мајсторија на Стјепановиќ кој нафрли скоро од корнер :icon_mrgr:

Многу цврста одбрана имаат, ама неможе да одолеат на нападите. Колку само топки скратија во задна секунда, непогрешливи беа а пак имавме 10 сто процентни шанси.
Имаа среќа, ама ако запнеме во Тетово мислам дека без проблем ќе славиме.
Само не смее Илчо да се заебава, мора со најак состав да истрча!

Навивањето беше добро. Ко за работен ден, задоволен од бројката, стандардно околу 350-400 луѓе, околу 1 000 на цел стадион!
1. Значи судењето не уби во поим и тоа и играчите и сите денес присутни во Ѓорче. Такви говеда не се за судии туку за нива да ораат мамето нивно хоштаплерско.

2. Во план беше да игра Лико, ама на загревање се повреди па мораше Илчо да го стави Колеќевски (целосно непланирано). Оса и Стојаковиќ не се 100% спремни да изиграат цела утакмица. Ај среќа не се толку сериозни повредите на Оса и Стојаковиќ па ќе бидат за некое коло спремни, а и добра вест што и Ранџеловиќ полека се враќа во форма и мислам дека за едно или две кола се враќа во игра.

3. Ќе биде.... веќе нема заебанции

DracevoTheCity

Чиста Македонија !
Член од
7 ноември 2008
Мислења
8.662
Поени од реакции
9.983
Незнам само ја дали приметив, али тој Костовски сите можни акции ги усра додека играше..... (n) И оваа и на утакмицата со Брегалница.
За промашувањата да не праиме муабет, Петров колку чисти шанси само има промашено сезонава.... И огбона тоа што го утна, со се топка комотно можеше да влезе у гол.
За реваншот ако бидеме комплетни сигурен сум дека ќе ги победиме. (y)

Член од
27 ноември 2007
Мислења
31.053
Поени од реакции
74.636
Незнам само ја дали приметив, али тој Костовски сите можни акции ги усра додека играше..... (n) И оваа и на утакмицата со Брегалница.
За промашувањата да не праиме муабет, Петров колку чисти шанси само има промашено сезонава.... И огбона тоа што го утна, со се топка комотно можеше да влезе у гол.
За реваншот ако бидеме комплетни сигурен сум дека ќе ги победиме. (y)
Лошо игра Јове, да не е Фичо ништо не правиме...
А најлоша е ротацијата со Јове како крило :unsure:
Али океј, чим сме морале да крпиме тим, тоа е тоа.
Петров игра добра сезона, ама им промашено повеќе шанси од цел тим заедно :confused:
Убаво го заприметив татко му на спротивната трибина (по косицата :icon_mrgr:), и он се држеше за глава кога ја утна шансата од неколку метри...:icon_mrgr:

Член од
14 ноември 2009
Мислења
17.326
Поени од реакции
15.581
Костовски играше до сега се освен класичен шпиц, затоа не може ништо да се види од него...

Јас само второто го фатив асално да го гледам, се утепавме од шанси, а Петров уште еднаш докажа дека е само за против Тиквеш да дава голови :)

Незапирливи 1903/87

Изгорен за Вардар
Член од
20 јули 2011
Мислења
3.531
Поени од реакции
10.235
Петров се покажа сезонава со кондом екипи:D кога ќе се сетам како ги напуни Тиквеш.....Во Тетово очекувам победа со целосен тим, само ме плаши нивнион терен и да не се постави Ренова со 6 стопери 2 бека и 2 деструктивци :pos:кои волови се 100 кг жива мера :Dако ја тепавме Шкендија можеме и Ренова:D

Член од
24 октомври 2011
Мислења
222
Поени од реакции
224
Гледав утакмицата и реално гледано не искористивме многу шанси но ни фалее и многу играчи, у Тетово ги тепаме 100%, морам да спомнам и за терените како да играме на нива, на таков терен Вардар тешко да развиее акција по земја, топката одскакнува многу. И Комити многу слабо издање денеска.. добра бројка но слабо навивање при крај само гледаа, јас не ги слушнав да навиваат...

DracevoTheCity

Чиста Македонија !
Член од
7 ноември 2008
Мислења
8.662
Поени од реакции
9.983
^ Не заебаај баш добри беа денеска, многу подобро навивање по мене од она со Брегалница.

Член од
14 ноември 2009
Мислења
17.326
Поени од реакции
15.581
Гледав утакмицата и реално гледано не искористивме многу шанси но ни фалее и многу играчи, у Тетово ги тепаме 100%, морам да спомнам и за терените како да играме на нива, на таков терен Вардар тешко да развиее акција по земја, топката одскакнува многу. И Комити многу слабо издање денеска.. добра бројка но слабо навивање при крај само гледаа, јас не ги слушнав да навиваат...
Ако си гледал на стримот тоа е технички проблем, свирчето на судијата воопшто не се слушаше, затоа слабо ти идело навивањето... Јас од тоа што следев второ, добро беше...
Знам откако го поништија голот на Петров се пееше Судија педер :)

Член од
14 април 2010
Мислења
4.701
Поени од реакции
6.087
Што среќа ќе имаа овие Ренова сварно не знам у шанси денес бевме 8 или 9 наспрема двете на Ренова од која беше едната гол и тоа поклон од Таневски ама осеќам има да платат у Тетово само да дозволат и гостовања овие педериштава од ФФМ

Член од
15 јануари 2011
Мислења
371
Поени од реакции
497
Мислам дека забраната за гостување на важи за купот или грешка сум ????

Член од
27 ноември 2007
Мислења
31.053
Поени од реакции
74.636
Повеќе пати беше поздравен судијата, особено откако го поништи голот на Петров :)
Атмосферата беше добра, се пееше 90 минути без престан, а особено грмеше кога Ренова даде гол, за да им се даде поголема мотивација на ншиве.
И секако последните 15 минути беа најдобри.
Плус еден од играчите на Ренова не испровоцира, па беше гаѓан со милион предмети, а ако не рагираа редарите, можеше и да биде истепан.
Задржуваше време, и дојде до нас, и нешто опцу. Толку фалеше да се запали фитилот :icon_mrgr:
Незнам како се вика, мислев дека е Фиснкик Нухиу ама не бил он изггледа...
Крило им игра со виткана коса, можно е и Гаши да се презиваше...

Член од
31 мај 2009
Мислења
1.257
Поени од реакции
2.595
^ Јас го видов убаво пошто бев доле у првите редови, имаше виткана долга коса и мислам носеше број 15.

Член од
27 ноември 2007
Мислења
31.053
Поени од реакции
74.636
Убаво го памтам и од другите дуели со Ренова, ама не сум сигурен како се вика...
Мислам дека се вика Фисник, ама дали е Нухиу или Гаши не сум сигурен :icon_mrgr:
--- надополнето: 4 април 2012 во 22:27 ---
Арџент Гафури се викал :icon_mrgr:
http://www.ekipa.mk/News.aspx?newsId=7095

И пред самиот крај, Стјепановиќ од десната страна во обид да центрира упати удар директно во голот и го изненади Зендели. Можеби за момент се забележа дека и Огбона ја удри оваа топка, но во официјалниот записник како стрелец е заведен Стјепановиќ.
Како и што реков, голот му е пишан на Стјепановиќ, а не на Огбона :)

П.с. Mr.X види поубаво кој им бранел денес? :icon_mrgr:

Kajgana Shop

На врв Bottom