UEFA Champions League 2011/2012

Статус
Затворена за нови мислења.

ElNinho

Мадридиста!
Член од
17 јули 2009
Мислења
20.965
Поени од реакции
57.716
10 посто посед знаеш што значи, ElNinho? Овие да си дриблаат и шутираат цело време (како вечерва :icon_lol:), ти да си во дефанзива и да чекаш контра или грешка. Секоја чест кој настапува намерно со ваква тактика. Во утакмица каде им треба победа. Можеби понекогаш Мурињо вака праеше.... :icon_lol:
неможе да им се замери на швабиве за таков пристап. Прво затоа што се шваби, второ затоа што немаше Милан такви деванзивци да игра висока одбрана и креативци у среден ред да парира на триаголникот на Барса.

Али овој Ночерињо е играчиште !!! :cuc:

SHANE

Др.Акула
Член од
30 април 2008
Мислења
1.453
Поени од реакции
853
Немаше офсајд..и тогаш имаше негодувања заради тоа..само брзо се заборави бидејќи е против Барса.

Само за инфо оти овде некој кажува дека биле потребни диоптрии само не ми е јасно за кого...

Член од
8 октомври 2007
Мислења
4.680
Поени од реакции
8.511
http://uk.eurosport.yahoo.com/29032012/58/champions-league-defiant-milan-hold-barcelona.html
http://www.mirrorfootball.co.uk/match-centre/AC-Milan-vs-Barcelona-article879124.html
http://www.telegraph.co.uk/sport/football/competitions/champions-league/9171812/AC-Milan-v-Barcelona-as-it-happened.html
Еве бидејќи јас не ги знам фудбалските правила како што рече некој погоре, инфо од повеќе извори каде што има луѓе што се разбираат во фудбалски правила и како сите видоа пенал над Алексис, ама нели тоа не е битно бидејќи е против Барселона..не се брои

Член од
1 јуни 2011
Мислења
25.915
Поени од реакции
41.876
Берло ја е**** жена му на судијата затоа он поштено ги е** Милан. 50-50 :свиркам:

M

Mario Gómez

Гостин
Како што на некој му е досадно да гледа Милан како се бранат и чекаат на контри, и мене и на други ни е досадно да ги гледам Барса како бескрајно се подаваат. Нема врска стилот на игра со резултатот. Но, вечер за жал Милан не беа на висината на задачата. Барса си успеваат со подавањата како секогаш, Милан недоволно агресивни на средината за да одземат топка и направат контра. И искрено глупаво е и детски што навивачите на Челзи и Реал хејтаат на темава, како може да верувате у тие конспираси теории дека Барса и УЕФА праат коалиција против цел фудбалски свет, признаете дека едноставно се најјаки и готово.

http://uk.eurosport.yahoo.com/29032012/58/champions-league-defiant-milan-hold-barcelona.html
http://www.mirrorfootball.co.uk/match-centre/AC-Milan-vs-Barcelona-article879124.html
http://www.telegraph.co.uk/sport/football/competitions/champions-league/9171812/AC-Milan-v-Barcelona-as-it-happened.html
Еве бидејќи јас не ги знам фудбалските правила како што рече некој погоре, инфо од повеќе извори каде што има луѓе што се разбираат во фудбалски правила и како сите видоа пенал над Алексис, ама нели тоа не е битно бидејќи е против Барселона..не се брои
Британски медиуми... релевантен извор.:cuc:

Член од
30 јануари 2008
Мислења
13.904
Поени од реакции
23.304

Ме насмеа на сета нервоза што ја имам днска !!

Иначе сеа да им нацртам нешто на навивачите на Барса, реално дека играта на Барса се базира на поседот на топка, и нормално е да имаат поголем посед на топка. Тоа незначи дека под дифолт тоа е убитачно или гарантира 10 гола, не, погедајте го Јуве и на нив играта им се базира на посед, имаат секој меч по 65-70 посто но имаат 15 нерешени !!

Тактиката на Милан се базира на одбрана, како што и секогаш било, Милан и 2003, и 2007, кога ги освоил титулите се базирал на одбрана, па 2007 освоивме ЛШ со Џилардињо у напад човече !

Милан до 43 минута имаше полуфинале, значи резултат што ги води понатамо, тие 7-8 минути , еве нема ја да кажем нека ми каже некој реален фан на БАрса, како изгледаше Барса тие 7-8 минути, и значи како што реков има резултат што ги води понатаму, додека судијата не ги пресечуе со гомно одлука !

Не Барса, него Милан до тој момент е полуфиналист, играта на Милан вродила со плод, Милан си го направил зацртаното, и на Милан тоа му е одземено од СУДИЈАТА, не од Барселона, они можат уште милион пута да си подадат пред 16-тик, ЏАБЕ, Милан до тој момент ја добиваше битката.

Значи тие 590805 ‘% посед на топка и 5849584 шута можете да си ги спакувате, да ги намачкате со вазелин и да си ги закачите у Аналниот отвор, во два меча постигнавте 1 гол од игра 1 ( ЕДЕН), кој рака на срце беше чиста среќа, и нормално да беше 1-1 Абате немаше да биде напред и да трча назад да си покрива, него ќе си беше у 16-тик залепен до Иниеста, и таа една на среќа мочана топка немаше ни да ја види Иниеста !!

Милан е оштетен, Барса е изфаворизирана, што е толку тешко да го признаете и да кажете еднаш ?!?

пс. Моментално у Фан Клуб Јувентус

Член од
8 октомври 2007
Мислења
4.680
Поени од реакции
8.511
Како што на некој му е досадно да гледа Милан како се бранат и чекаат на контри, и мене и на други ни е досадно да ги гледам Барса како бескрајно се подаваат. Нема врска стилот на игра со резултатот. Но, вечер за жал Милан не беа на висината на задачата. Барса си успеваат со подавањата како секогаш, Милан недоволно агресивни на средината за да одземат топка и направат контра. И искрено глупаво е и детски што навивачите на Челзи и Реал хејтаат на темава, како може да верувате у тие конспираси теории дека Барса и УЕФА праат коалиција против цел фудбалски свет, признаете дека едноставно се најјаки и готово.

Британски медиуми... релевантен извор.:cuc:
За мене едни од најрелевантните, за други не знам

Член од
27 ноември 2008
Мислења
5.541
Поени од реакции
4.078
Го отупевте со Гулит, а типот си кажа само: As a player I would wanted to have a penalty for holding like nesta did. Односно, како мене не ми даваа вака пенал ко што на Барса им дадоа, ќе си редев голчиња :icon_lol:
И одма после тоа кажа : For me that is clear penalty, а на крај: Yes, 2 clear penalties for Barca.

Морав да те поправам. :)

Факе

Highbury–the Home of Football
Член од
6 март 2010
Мислења
9.474
Поени од реакции
10.205

Само за инфо оти овде некој кажува дека биле потребни диоптрии само не ми е јасно за кого...
Многу убаво ти објаснив бе дечко...Ова не е офсајд,но ПРЕТХОДНО ВО ИСТАТА АКЦИЈА ИМАШЕ ОФСАЈД...НЕ ЈА ТУПАЈ.

OMGWTFBBQ

Bone for Tuna
Член од
3 февруари 2007
Мислења
8.802
Поени од реакции
4.419
10 посто посед знаеш што значи, ElNinho? Овие да си дриблаат и шутираат цело време (како вечерва :icon_lol:), ти да си во дефанзива и да чекаш контра или грешка. Секоја чест кој настапува намерно со ваква тактика. Во утакмица каде им треба победа. Можеби понекогаш Мурињо вака праеше.... :icon_lol:
Откако Барселона е под водство на Гвардиола, Милан е третиот тим со најголем посед на Camp Nou во ЛШ. Не дека е факт за фалење, но покажува дека Милан тактички исправно играше.

ElNinho

Мадридиста!
Член од
17 јули 2009
Мислења
20.965
Поени од реакции
57.716
Милан е оштетен, Барса е изфаворизирана, што е толку тешко да го признаете и да кажете еднаш ?!?
Шо, демек Милан заслужи да оди понатаму со 3 шута на гол и 10% посед !?

:icon_lol:

Член од
27 ноември 2008
Мислења
5.541
Поени од реакции
4.078
Не велам, не, кој рече така.

Можеби, но се би било ок, доколку исклучувањето на Ван Перси би било заслужено, или пак, доколку не било, да си останел во игра. Конкретно, зборувам за помошта на судиите. А неа ја Барселона ја има и тоа како.

Биди ми поздравен. :D
Се вртиме у круг, Барса имала помош на вториот натпревар, Арсенал имал помош на првиот натпревар. Тоа е тоа.

Биди ми и ти поздравен. :)

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom