Сурова реалност..... :/
Овен е pay as you play.Не не, Мајкл Овен е неприкосновен на тоа поле.
80.000 фунти неделно за 3 години греење клупа. И тата би сине.
Од кај ги копате информацииве бе...Не не, Мајкл Овен е неприкосновен на тоа поле.
Високо образовани лица,со многу високо ниво на IQ, мора да се разбира во фудбал и тро фазла и водењето на политиката на клубот , плати колку има,приход и доход клубот,а во слободно време проучуваат и туѓ клуб....Од кај ги копате информацииве бе...
Прво прашај, после пишувај, немој повеќе вака да се срамишНе не, Мајкл Овен е неприкосновен на тоа поле.
Колку зема ? Мене ме интересира чисто од радозналост. + 100 000 ?Прво прашај, после пишувај, немој повеќе вака да се срамиш
Koлку ќе изигра толку, таков му е договорот! САФ знаеше дека е склон на повреди па мораше така да го скоцка договорот и да не мора да е се на штета на клуботКолку зема ? Мене ме интересира чисто од радозналост. + 100 000 ?
Oстај то, лани и титула си лапна, нешто што Стиви може само да го сонуваДобро бе го нападнавте по натпревар добива плата Овен, се чува чисто ради ремет на Мерсисајд, ништо повеќе.
Високо образовани лица,со многу високо ниво на IQ, мора да се разбира во фудбал и тро фазла и водењето на политиката на клубот , плати колку има,приход и доход клубот,а во слободно време проучуваат и туѓ клуб....
Според законите на фудбалската федерација на Англија секој играч мора да има базична неделна плата, само pay as you play, плаќање само според игри договор не постои.Барем да беa на клупа двајцата
--- надополнето: 3 април 2012 во 23:32 ---
Овен е pay as you play.
Епа Овен зема 0 фунти неделна базична плата според тој закон и добива бонус кога ќе одигра натпревар, постигне гол, асистенција...Според законите на фудбалската федерација на Англија секој играч мора да има базична неделна плата, само pay as you play, плаќање само според игри договор не постои.
Не може неделната плата да му биде помала од англискиот минималец.Епа Овен зема 0 фунти неделна базична плата според тој закон и добива бонус кога ќе одигра натпревар, постигне гол, асистенција...
The injury-prone England international, whose contract with Newcastle United expired earlier this week, is understood to have agreed a pay-as-you-play deal at Old TraffordНе може неделната плата да му биде помала од англискиот минималец.