Barclays Premier League Season 2011/2012

Кој ќе ја освои оваа година Премиер Лигата ???

• Вкупно гласачи
    223
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
4 февруари 2009
Мислења
7.733
Поени од реакции
7.549
The injury-prone England international, whose contract with Newcastle United expired earlier this week, is understood to have agreed a pay-as-you-play deal at Old Trafford

Pay as u plaу е еден вид работа по учинок, нешто што е прифатено и во Англија. Е сега не сум запознаен со законите во Англија, ама таков е договорот на Овен, како и на неколку други играчи во ПЛ (сега и во минатото).
Знам дека постојат такви договори, но не се такви какви што мислиш.
Секој играч мора да прима неделна плата не помала од минималецот, таков е законот.
Постојат бонуси за учинок и појавување на терен, pay as you play договори се договори со пониска од очекуваната неделна плата, но со поголеми бонуси.

Eric The King

Why always us!:)
Член од
21 април 2010
Мислења
3.297
Поени од реакции
1.245
Секој играч мора да прима неделна плата не помала од минималецот, таков е законот.
Постојат бонуси за учинок и појавување на терен, pay as you play договори се договори со пониска од очекуваната неделна плата, но со поголеми бонуси.
Значи според твојот пост од вчера, минималецот во Англија е колку? за да дојдеме до неговата(според тебе) плата од 80 000 фунти?
Ма немој да ме јебеш бре!:icon_lol:

Член од
21 ноември 2007
Мислења
10.771
Поени од реакции
9.567
Знам какви се договорите...Сигурно не му се исплаќа него да не заигра ниту една минута и да не добие некоја сума во момент кога има тимови кои го посакуваат каде би земал нормална неделна плата.
Епа сега фигуративно реков дека зема 0...сигурно дека би земал некоја мала сума...до 20к неделано максимум, плус бонусот што го добива ако заигра некој меч...Но сигурно тој износ не се доближува ни до 50к ( неофицијално до 30/35к максимум), камо како што рече ти 80...

Топче

Арсеналиста
Член од
18 септември 2010
Мислења
9.234
Поени од реакции
14.576
Пу како Дијаби не го стаат на таков договор кај нас

Член од
4 февруари 2009
Мислења
7.733
Поени од реакции
7.549
Значи според твојот пост од вчера, минималецот во Англија е колку? за да дојдеме до неговата(според тебе) плата од 80 000 фунти?
Ма немој да ме јебеш бре!:icon_lol:
Минималецот го спомнав затоа што не смее работник во Англија да прима 0 фунти, како што кажа некој на темава.
Мајкл Овен прима далеку повеќе од минималецот, Мајкл не е глупав за ситна пара да седи во Јунајтед кога сигурно ќе има друг клуб од Премиер Лигата кој би му понудил договор.

Член од
21 ноември 2007
Мислења
10.771
Поени од реакции
9.567
Минималецот го спомнав затоа што не смее работник во Англија да прима 0 фунти, како што кажа некој на темава.
Мајкл Овен прима далеку повеќе од минималецот, Мајкл не е глупав за ситна пара да седи во Јунајтед кога сигурно ќе има друг клуб од Премиер Лигата кој би му понудил договор.
Ти кажав претходно дека фигуративно ги споменав тие 0 фунти...Сигурно не е глупав тој, ама максимумот на неговите примања (основа плус бонус од натпревар) се движи околу 30/35/40к фунти, што е далеку од 80к што ги спомна ти онака безвезе.

The formalities of the deal, which is believed to be worth a basic salary of around £30,000-a-week, were concluded on Friday evening.

Горе долу тука сум бил :)

The Edge^

the force
Член од
11 јуни 2011
Мислења
2.882
Поени од реакции
2.397
Да да, у Британија ти е многу исплатлив бизнис тоа.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
FA charge Sunderland with failing to control players at Manchester City

ват хепенд?

Топче

Арсеналиста
Член од
18 септември 2010
Мислења
9.234
Поени од реакции
14.576
FA charge Sunderland with failing to control players at Manchester City

ват хепенд?
The charge related to an incident in the 43rd minute of the 3-3 draw at Eastlands on March 31 when Sunderland players reacted angrily after referee Phil Dowd awarded a penalty following Craig Gardner's challenge on Edin Dzeko.

Која глупост човече, па ова секоја недела го има по 23о842973525 пати

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
:facepalm:

Му се качиле на стомакот на Дауд изгледа :pos:

Статус