Која е вистинската Библија

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.277
.
Ниедна змија не е толку отровна и опасна, колку што тоа се демоните кои што живеат во срцата на сите оние кои што се противат и се борат против Новиот Завет!

.
Имаш проверено дали си вистински поверувал?
имаш испиено отров?

spiros

Шалом Алеихем!
Член од
7 септември 2008
Мислења
3.225
Поени од реакции
986
Имаш проверено дали си вистински поверувал?
имаш испиено отров?

Да не сакаш случајно да ме искушуваш, како што твојот татко Го искушуваше отелотворението на првородената Мудрост БОЖЈА? .o_O

.А кога се приближи до Него, искушувачот Му рече: „Ако си Син Божји, заповедај овие камења да станат лебови.”
А Исус му одговори и рече: „Напишано е - ,Човек не живее само од леб, туку и од секој збор што излегува од Устата на Бога.‘“
Тогаш ѓаволот Му рече на Исус: „Ако си Син Божји, скокни долу, зашто напишано е: ,На ангелите Свои ќе им заповеда за Тебе да Те запазат и на раце ќе Те земат за да не Си ја сопнеш ногата од камен.‘“
А Исус му рече: „Напишано е исто така - ,Не искушувај Го Господ, Твојот Бог.‘“
Потоа ѓаволот го одведе на многу висока планина и Му ги покажа сите царства на светот и нивната слава
и Му рече: „Сето ова ќе Ти го дадам, ако паднеш и ми се поклониш.”
Но, Исус му рече: „Бегај од Мене, сатано, зашто е напишано: ,На Господ, Твојот Бог, да Му се поклонуваш и само Нему да Му служиш!‘“

(Ев. Матеј 4)

.

.

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.277
Да не сакаш случајно да ме искушуваш, како што твојот татко Го искушуваше отелотворението на првородената Мудрост БОЖЈА? .o_O

.
Значи зорт Спирос.
Полн си со зборови за првородени, мудрости, совршени, сведоштва... али сепак не си сигурен дали во тоа што го кажуваш. Црв на сомнежот те јаде и тебе, инаку со осмех и верба дка нема ништо да ти биде ќе глтнеше отров сигурен дека нема ништо да ти се случи.

Ти не с различен многу од мене, само што ти си ги потискаш во себе сомнежите и неверувањето, а јас слоодно ги кажувам и истражувам

Corvus

Latrodectus
Член од
24 јануари 2011
Мислења
4.002
Поени од реакции
15.328
Cognovit autem Cain uxorem suam, quae concepit, et peperit Henoch : et aedificavit civitatem, vocavítque nomen ejus ex nomine fílii sui, Henoch

Во библијата на МПЦ тоа е добро преведено како
“И ја позна Каин жената своја, а таа забремени и го роди Еноха. Потоа соѕида град и го нарече според името на својот син Еох“

Во една друга македоска библија стои на тоа место
“Каин ја позна својата жена, па таа зачна и го роди Еноха.“
Е ќе одам бе оф топик,ќе одам,и сега?
Ај нека ми ги објасни мене некој,на човек што не ја прифаќа христијанската догма и апсурдниот факт како Каин ја познал жената своја.Која е таа жена?Од каде доаѓа?
Ако по исфрлањето на Адам и Ева од Рајот(кои биле единствените човечки битија според православната Библија),се родиле Авел и Каин,од каде доаѓа женава на Каин,кој ја создал неа?

Некои ми велат,Адам и Ева изродиле повеќе деца подоцна(неверојатно,зашто најверојатно би биле споменети),но како тогаш Каин би бил со својата сестра кога Богот семоќен не дозволува инцест...o_O
--- надополнето: 3 април 2012 во 20:34 ---
Да не сакаш случајно да ме искушуваш, како што твојот татко Го искушуваше отелотворението на првородената Мудрост БОЖЈА?.
o_O

И зошто секогаш верниците атеистите ги претвораат во сатанисти,колку искривен поглед на реалноста и објектот,ете кај ве однесе вашиот некритички и нескептичен пристап кон вистината.

Член од
5 септември 2007
Мислења
3.848
Поени од реакции
960
Некои ми велат,Адам и Ева изродиле повеќе деца подоцна(неверојатно,зашто најверојатно би биле споменети),но како тогаш Каин би бил со својата сестра кога Богот семоќен не дозволува инцест...o_O
Спомнати се, иако не по име.
„По Ситовото раѓање, Адам живееше осум стотини години; и му се родија уште синови и ќерки. “ (Битие 5:4, Библијата)

Денес луѓаво живеат одвај 70-80 години, па сепак некои прават и по 7-8 деца. Некои би правеле и повеќе, но староста ги спречува и после 50тата година тие се практично неплодни.
Но Адам умрел на 930 години, а веројатно слично и Ева. Од контекстот на Битие 5:4-5 може да видиме дека Адам и Ева биле плодни околу 800 години, а потоа настапиле во подлабока старост и подоцна умреле. Значи очекувано е тие да имале многу деца, кои во горниот цитат се наречени едноставно „многу синови и ќерки“.

Значи Каин оженил некоја од своите сестри. Тоа тогаш било дозволено. Забраната за бракот меѓу брат и сестра настапува подоцна.
Денес таквиот брак е недопуслив најмногу заради генетските аномалии што можат да се јават кај детето. Но тогаш ситуацијата била поинаква. Порано пишувавме за тоа и ако те интересира можеш да прочиташ за тоа на овој линк:
http://forum.kajgana.com/threads/Човештвото-плод-на-инцест.12193/

Поздрав!

Corvus

Latrodectus
Член од
24 јануари 2011
Мислења
4.002
Поени од реакции
15.328
„По Ситовото раѓање, Адам живееше осум стотини години; и му се родија уште синови и ќерки. “ (Битие 5:4, Библијата)

Денес луѓаво живеат одвај 70-80 години, па сепак некои прават и по 7-8 деца. Некои би правеле и повеќе, но староста ги спречува и после 50тата година тие се практично неплодни.
Но Адам умрел на 930 години, а веројатно слично и Ева. Од контекстот на Битие 5:4-5 може да видиме дека Адам и Ева биле плодни околу 800 години, а потоа настапиле во подлабока старост и подоцна умреле. Значи очекувано е тие да имале многу деца, кои во горниот цитат се наречени едноставно „многу синови и ќерки“.

Значи Каин оженил некоја од своите сестри. Тоа тогаш било дозволено. Забраната за бракот меѓу брат и сестра настапува подоцна.
Денес таквиот брак е недопуслив најмногу заради генетските аномалии што можат да се јават кај детето. Но тогаш ситуацијата била поинаква. Порано пишувавме за тоа и ако те интересира можеш да прочиташ за тоа на овој линк:

Поздрав!

Епа тогаш,изгледа Србите не го прифаќаат тоа,зашто во српскиот превод,такво нешто немаше -.-
Dafaq?

Член од
14 ноември 2009
Мислења
277
Поени од реакции
29
Е ќе одам бе оф топик,ќе одам,и сега?
Ај нека ми ги објасни мене некој,на човек што не ја прифаќа христијанската догма и апсурдниот факт како Каин ја познал жената своја.Која е таа жена?Од каде доаѓа?
Ако по исфрлањето на Адам и Ева од Рајот(кои биле единствените човечки битија според православната Библија),се родиле Авел и Каин,од каде доаѓа женава на Каин,кој ја создал неа?

--- надополнето: 3 април 2012 во 20:34 ---
o_O

И зошто секогаш верниците атеистите ги претвораат во сатанисти,колку искривен поглед на реалноста и објектот,ете кај ве однесе вашиот некритички и нескептичен пристап кон вистината.

ODAKLE KAINU ZENA
(srpski prevod)

http://www.4shared.com/office/5er2QsXw/Ken_Ham_-_Odakle_Kainu_zena.html

spiros

Шалом Алеихем!
Член од
7 септември 2008
Мислења
3.225
Поени од реакции
986
Значи зорт Спирос.
Полн си со зборови за првородени, мудрости, совршени, сведоштва... али сепак не си сигурен дали во тоа што го кажуваш. Црв на сомнежот те јаде и тебе, инаку со осмех и верба дка нема ништо да ти биде ќе глтнеше отров сигурен дека нема ништо да ти се случи.

Ти не с различен многу од мене, само што ти си ги потискаш во себе сомнежите и неверувањето, а јас слоодно ги кажувам и истражувам

“Вашите отрови за нас биле и се неотровни!“​

Одсекогаш вашиот духовен отец (ѓаволот) сакал да ги оптужува, искушува и рушува чедата БОЖЈИ, па затоа воопшто не е чудно дека вие истото го правите!

Вашите денови се броени, а моето (нашето) спасение и вера сигурни, бидејќи не се засноваат врз мојата (нашата) вера, туку врз ГОСПОДОВАТА Милост и Вера, Која го победи ѓаволот и преку Која се' победувам(е)! .

ХалелуЈАХ! .

п.с. На сите малолетници и младоверници им препорачувам да се чуваат и да игнорираат луѓе како Let 3, бидејќи таквите се чедата на погибелта!

.

.

Член од
24 ноември 2009
Мислења
4.959
Поени од реакции
4.882

Поздрав!
Какви гени какви аномалии ? Од кога тоа религијата прифаќа вакви еретички поими и називи ? Дело на лукавиот ?
Не ти здосади да трескаш глупости ? како тоа “ порано “ биле чисти а сега се расипале гените ? Зарем можно е нешто што создал семоќниот да се расипе ? Ах бре само мотиката за тебе и такви како тебе,што сакате со јадење гомна лажење и раскажување на приказни да го протерате животот.

Член од
22 октомври 2011
Мислења
404
Поени од реакции
115

Одсекогаш вашиот духовен отец (ѓаволот) сакал да ги оптужува, искушува и рушува чедата БОЖЈИ, па затоа воопшто не е чудно дека вие истото го правите!

Вашите денови се броени, а моето (нашето) спасение и вера сигурни, бидејќи не се засноваат врз мојата (нашата) вера, туку врз ГОСПОДОВАТА Милост и Вера, Која го победи ѓаволот и преку Која се' победувам(е)! .

ХалелуЈАХ! .

п.с. На сите малолетници и младоверници им препорачувам да се чуваат и да игнорираат луѓе како Let 3, бидејќи таквите се чедата на погибелта!

.

.

Тогаш напи се отров чедо мое .:icon_mrgr:

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.277

ХалелуЈАХ! .

.
Kако и до сега се наоколу наоколу ...никогаш нешто конкретно не кажа бе Спиро
Дали ти имаш испиено отров за да бидиш сигурен дека навистина си поверувал - искрено?

spiros

Шалом Алеихем!
Член од
7 септември 2008
Мислења
3.225
Поени од реакции
986
.

Тогаш напи се отров чедо мое .:icon_mrgr:

.

Нити твое чедо некогаш сум бил, нити пак некогаш ќе бидам!

Kако и до сега се наоколу наоколу ...никогаш нешто конкретно не кажа бе Спиро
Дали ти имаш испиено отров за да бидиш сигурен дека навистина си поверувал - искрено?

.
.

Тешко - скоро невозможно - ви е за сфаќање дека на Чедата на Мудроста БОЖЈА дури и отровите им служат за добро?

.

С

Само Човек

Гостин
човече колку буквално се сваќаат работите

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.277
.

Тешко - скоро невозможно - ви е за сфаќање дека на Чедата на Мудроста БОЖЈА дури и отровите им служат за добро?

.
Спирос, ова не е отров ова е лек, а се користи и за лечење на аноксиозност. Батали такви лекови и пробај стварно да провериш дали си поверувал,

на пример отров за глувци, убо изгледа, може и со млеко како корнфлекс да си го спремиш,една пајнца исркај и ако си навистина верник, нема ништо да ти се случи како што рече самиот Исус.
Имаш гаранција од Исуса !

Kajgana Shop

На врв Bottom