.
Љубоморните кураиши - како и сите кривоверни и неверни луѓе - никогаш неможеле и (ако не се обрнат) никогаш не ќе можат да сфатат дека Мудроста БОЖЈА е БОЖЈОТО Уникатно и Првородено Чедо на Кого сите вистински веровесници и верници упатувале и упатуваат!
Баш Тоа Уникатно и Првородено Чедо БОЖЈЕ, ЕДИНСТВЕНИОТ за спасение на сите Го отелотвори во Исус!
Единствено преку Мудроста БОЖЈА - тоа е Првороденото и Уникатно Чедо БОЖЈЕ кое живее во срцата на Чедата БОЖЈИ - човекот може да Го препознае Вистински Совршениот БОГ и да се ослободи од лажниот, кој што одсекогаш ги мразел, ги мрази и ги негира Неговите Чеда исто како што Го негира Совршено *Светиот БОГ, Неговата *Света Првородена Мудрост и Неговиот *Светол Дух !
Иншалах Вистинскиот БОГ да ги отвори сите срца, очи и уши за Совршената Вистина Која е безкрајно поголема од куранот и кураишките верзии на вистината.
Амин
.
.
ista pesna sekoj den ,, priatelce terajsi vo toa sto si veruvas , ja edno on drugo zboruva , ti voopsto ne mi odgovorii dali veruvas vo vistinskiot muhamed, kako sto velis, ti kako hristijanin veruvas vo muhamed, kako bozji verovesnik ,, samo odgovori da ili ne, pa posle ke pravime muabet.
--- надополнето: 30 март 2012 во 19:24 ---
citat 1 letopisi 7,6,
kade veli ;;
Венијаминови синови: Вела, Вехер и Едијаил, тројца
vo drug citat vo istata kniga 1 letopisi 8-1-2 veli;
На Венијамина му се роди првенецот Вела, вториот Асвил, третиот Ара,
2 четвртиот Ное и петтиот Рафа
dodeka vo bitie 46;21; veli;
Венијаминови синови: Вела, Вехер, Асвил, Гира, Нааман, Ихиј, Рос, Мупим, Упим и Аред
ovde ocigledno imaa nesto sto nee vo red t.e protivrecni stihovi (sodrzini)
vo prviot citat veli tri sinovi deka imal
spored vtoriot tekst 5 sina
dodeka vo tretiot citat veli deka imal 10 sina
--- надополнето: 30 март 2012 во 19:26 ---
Муслиман да ми расправа за библија
pa ti sinki znaes nesto od biblija , toj musliman sigurno poveke znae od tebe