Која е вистинската Библија

• Креатор на темата Креатор на темата Let 3
  • Време на започнување Време на започнување
Претпоставив , исто како што во библијата се претпоставува настанокот на светот, тоа веќе го имам прочитано (почеток на стар завет) и ова беше пресудниот момент за да се преобразам од христијанин во атеист .
--- надополнето: 7 јули 2012 во 11:17 ---
Инаку баш ме интересира што пишува во првата верзија , може сум во право .

Не знам што пишува во "првата" верзија на Библијата:P Јас не сум чул дека постојат верзии на Библијата, и дека се упгрејдува секоја нова верзија.

Ти даде совет да не се чита првата верзија, оти џабе е да се прочите, оти тотално различно било со последната верзија, па затоа и те прашав дали си ги прочитал двете верзии.

Не знам што пишува во "првата" верзија на Библијата:P Јас не сум чул дека постојат верзии на Библијата, и дека се упгрејдува секоја нова верзија.

Ти даде совет да не се чита првата верзија, оти џабе е да се прочите, оти тотално различно било со последната верзија, па затоа и те прашав дали си ги прочитал двете верзии.
Ухм, човек симни си ја Библија 2.0 хелоууу.. Бета е уште, и има багови некои (исус од време на време се симиња од крстот) али со добро community ќе ги тргнеме повеќето багови (ова е за нас бета тестерите). Се збори наоколу дека иако е нова старите багови уште се тука: убиства, масакри, тероризам, омраза и лаги... ајде може 3.0 ќе поправи некои од овие... ама искрено не ми се верува.

Ухм, човек симни си ја Библија 2.0 хелоууу.. Бета е уште, и има багови некои (исус од време на време се симиња од крстот) али со добро community ќе ги тргнеме повеќето багови (ова е за нас бета тестерите). Се збори наоколу дека иако е нова старите багови уште се тука: убиства, масакри, тероризам, омраза и лаги... ајде може 3.0 ќе поправи некои од овие... ама искрено не ми се верува.

Последниот upgrade на библијата го нарекуваат Куран:P

Видно изменет и проширен.

нешо интересно има и за библијата
ова нешто има 40 мин
да пишеше бар во 5-10 реченици штое е поентата
--- надополнето: 6 март 2013 во 23:10 ---
ова нешто има 40 мин
да пишеше бар во 5-10 реченици штое е поентата
--- надополнето: 6 март 2013 во 23:11 ---
ова нешто има 40 мин