Прашања за Христијанството II

• Креатор на темата Креатор на темата exlexmk
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Е ако де, нека те вади од такт. Ево, ја на пример, веќе поставив куп прашања, на кои не добив не духовен, туку не добив ниту рационален одговор...
--- надополнето: 2 април 2012 во 09:19 ---

Добар хумор (y). Духовен одговор на форум.

Е ако де, нека те вади од такт. Ево, ја на пример, веќе поставив куп прашања, на кои не добив не духовен, туку не добив ниту рационален одговор...
--- надополнето: 2 април 2012 во 09:19 ---

.

Смени си ја црквата или верата.
Побарај некоја каде ќе ги најдеш одговорите.
Јас одамна ти велам дека евангелијата се монтрадикторни, нејасни, недоречени

Смени си ја црквата или верата.
Побарај некоја каде ќе ги најдеш одговорите.
Јас одамна ти велам дека евангелијата се монтрадикторни, нејасни, недоречени

Мојата вера, ми ги дава сите потребни одговори за она за кое верата и постои: тоа е спасението на душата.
Контрадикторностите во верата, надминати се со точните толкувања од Светите Оци. За мене лично, не постојат контрадикции: постои само мое нецелосно познавање на нештата.

Мојата вера, ми ги дава сите потребни одговори за она за кое верата и постои: тоа е спасението на душата.
Контрадикторностите во верата, надминати се со точните толкувања од Светите Оци. За мене лично, не постојат контрадикции: постои само мое нецелосно познавање на нештата.
Од што спас бе другар?
Што направи толку лошо што бараш спас.

А зошто поставуваш овде прашања?
Овде бараш одговори? На форумот?

Прашања околу моите непознаници за верата, ги упатувам на соодветно место. На форумов, поставувам прашања кои не се непосредно поврзани со мојата вероисповест, туку прашања упатени пред се‘, кон атеистите или кон друговерците.

Прашања околу моите непознаници за верата, ги упатувам на соодветно место. На форумов, поставувам прашања кои не се непосредно поврзани со мојата вероисповест, туку прашања упатени пред се‘, кон атеистите или кон друговерците.

Не можеш да имаш непознаници за верата Микибој. Непознаници можеш да имаш ако се обидуваш нешто да сфатиш со оваа обичната, рационална логика. Кога си во верата, доволно е само да веруваш, и со духовна логика се се спознава. Верувај, затоа што е бесмислено.

Не можеш да имаш непознаници за верата Микибој. Непознаници можеш да имаш ако се обидуваш нешто да сфатиш со оваа обичната, рационална логика. Кога си во верата, доволно е само да веруваш, и со духовна логика се се спознава. Верувај, затоа што е бесмислено.
Бре бре бре... толку научници на едно место се збрале, со лопати да ги ринеш... ставребој...

Не можеш да имаш непознаници за верата Микибој..

Можам да имам лични непознаници, што значи дека не можам вероучението да го носам во малиот прст, поради неговата обемност.
--- надополнето: 3 април 2012 во 09:36 ---
Непознаници можеш да имаш ако се обидуваш нешто да сфатиш со оваа обичната, рационална логика. .

Рационалната логика е логика од и за овој Свет. Рационалната логика не може да ги надмине ограничувањата од Светов и затоа, рационаланата логика не ги разбира и не ги поима духовните нешта, кои не се од Светов.
--- надополнето: 3 април 2012 во 09:39 ---
Верувај, затоа што е бесмислено.

Верата е учење кое може да се операционализира во реалното живеење и од тоа живеење, доаѓа и личната убеденост во точноста од учењето. Така, за разлика од науките, кои се најчесто недостапни за проверка за обичните смртници, верата е достапна и проверлива за секој верник.

Верата е учење кое може да се операционализира во реалното живеење и од тоа живеење, доаѓа и личната убеденост во точноста од учењето. Така, за разлика од науките, кои се најчесто недостапни за проверка за обичните смртници, верата е достапна и проверлива за секој верник.

:pos::ROFLMAO::vozbud:

Мики беее......

Vone беееееее...:icon_lol:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom