Прашања за Христијанството II

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
17 јануари 2012
Мислења
1.044
Поени од реакции
644
Е ако де, нека те вади од такт. Ево, ја на пример, веќе поставив куп прашања, на кои не добив не духовен, туку не добив ниту рационален одговор...
--- надополнето: 2 април 2012 во 09:19 ---
Добар хумор (y). Духовен одговор на форум.

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.277
Е ако де, нека те вади од такт. Ево, ја на пример, веќе поставив куп прашања, на кои не добив не духовен, туку не добив ниту рационален одговор...
--- надополнето: 2 април 2012 во 09:19 ---

.
Смени си ја црквата или верата.
Побарај некоја каде ќе ги најдеш одговорите.
Јас одамна ти велам дека евангелијата се монтрадикторни, нејасни, недоречени

MIKI1

Поставувач на неодговорени прашања.
Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Смени си ја црквата или верата.
Побарај некоја каде ќе ги најдеш одговорите.
Јас одамна ти велам дека евангелијата се монтрадикторни, нејасни, недоречени
Мојата вера, ми ги дава сите потребни одговори за она за кое верата и постои: тоа е спасението на душата.
Контрадикторностите во верата, надминати се со точните толкувања од Светите Оци. За мене лично, не постојат контрадикции: постои само мое нецелосно познавање на нештата.

Bodhidharma

Член од
17 септември 2011
Мислења
10.783
Поени од реакции
15.399
Мојата вера, ми ги дава сите потребни одговори за она за кое верата и постои: тоа е спасението на душата.
Контрадикторностите во верата, надминати се со точните толкувања од Светите Оци. За мене лично, не постојат контрадикции: постои само мое нецелосно познавање на нештата.
Од што спас бе другар?
Што направи толку лошо што бараш спас.

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.277
А зошто поставуваш овде прашања?
Овде бараш одговори? На форумот?

MIKI1

Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Прашања околу моите непознаници за верата, ги упатувам на соодветно место. На форумов, поставувам прашања кои не се непосредно поврзани со мојата вероисповест, туку прашања упатени пред се‘, кон атеистите или кон друговерците.

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
Прашања околу моите непознаници за верата, ги упатувам на соодветно место. На форумов, поставувам прашања кои не се непосредно поврзани со мојата вероисповест, туку прашања упатени пред се‘, кон атеистите или кон друговерците.
Не можеш да имаш непознаници за верата Микибој. Непознаници можеш да имаш ако се обидуваш нешто да сфатиш со оваа обичната, рационална логика. Кога си во верата, доволно е само да веруваш, и со духовна логика се се спознава. Верувај, затоа што е бесмислено.

Aleksandar Nevski

Окултисти свих земаља ... чувајте се! Доваѓам!
Член од
9 октомври 2011
Мислења
1.074
Поени од реакции
350
Не можеш да имаш непознаници за верата Микибој. Непознаници можеш да имаш ако се обидуваш нешто да сфатиш со оваа обичната, рационална логика. Кога си во верата, доволно е само да веруваш, и со духовна логика се се спознава. Верувај, затоа што е бесмислено.
Бре бре бре... толку научници на едно место се збрале, со лопати да ги ринеш... ставребој...

MIKI1

Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Не можеш да имаш непознаници за верата Микибој..
Можам да имам лични непознаници, што значи дека не можам вероучението да го носам во малиот прст, поради неговата обемност.
--- надополнето: 3 април 2012 во 09:36 ---
Непознаници можеш да имаш ако се обидуваш нешто да сфатиш со оваа обичната, рационална логика. .
Рационалната логика е логика од и за овој Свет. Рационалната логика не може да ги надмине ограничувањата од Светов и затоа, рационаланата логика не ги разбира и не ги поима духовните нешта, кои не се од Светов.
--- надополнето: 3 април 2012 во 09:39 ---
Верувај, затоа што е бесмислено.
Верата е учење кое може да се операционализира во реалното живеење и од тоа живеење, доаѓа и личната убеденост во точноста од учењето. Така, за разлика од науките, кои се најчесто недостапни за проверка за обичните смртници, верата е достапна и проверлива за секој верник.

Член од
9 ноември 2007
Мислења
9.327
Поени од реакции
1.334
Верата е учење кое може да се операционализира во реалното живеење и од тоа живеење, доаѓа и личната убеденост во точноста од учењето. Така, за разлика од науките, кои се најчесто недостапни за проверка за обичните смртници, верата е достапна и проверлива за секој верник.
:pos::ROFLMAO::vozbud:

Мики беее......

MIKI1

Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Vone беееееее...:icon_lol:

DBack

gloveless
Член од
19 декември 2007
Мислења
5.372
Поени од реакции
2.556
Така, за разлика од науките, кои се најчесто недостапни за проверка за обичните смртници, верата е достапна и проверлива за секој верник.
daFuq?!
:eek:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom