- Член од
- 25 март 2012
- Мислења
- 8.607
- Поени од реакции
- 5.241
Гледам дека од одговорот сваќаш што е проблемот ама па се инатиш бе puno мислам дека си затруен со тоа дискриминација и не знам што со % и бројки ај да пробам да ти раложам вака по нашки Директно па у очи. Да беа барем половина од тоа Албанците едуцирани како тебе а ве има доста со школо и факултети што сте без работа седите дома и мислите дека ве дискриминираат институциите на државата само зашто сте Албанци и со тоа даваш факти цитати % на неисполнет рамковен договор и не знам што. Епа да бевте вие вработени едуцираните школуваните а не на ваше место овие партиски војници тепачи и деликвенти досега одамна ке се помиревме и ке продолжевеме по патот. Може ти немаш чичко или не си лепел плакати, тепал палел знамиња извикувал пароли умрете каури за ДУИ или ДПА па затоа ти седиш дома а на твое место е некој Неписмен, Планинец, Горштак кој е неедуциран и не знае да го зборува Македонскиот јазик а не па да го пишува како тебе на кирилица. Е тој таков мене ми се обраќа како ја и он заедно овци да сме паселе негде у Никуштак со Куие бе шоч и Шкапабон алооооооо не сум ја шоч бе ја сум за тебе повелете господине јаа те плаќам тебе плаќам даноци на оваа мочана држава и ти со мене се понашаш како со уличар. Немој да мислиш дека ние не знаеме дека меѓу вас има учени шетани луѓе ама веруј ми ти и да се вработиш у некоја институција и да работиш со таков ТОКМАК не ти го знам темераментот каков ти е ама имаш 2 опции. Или ке го искршиш од ќотек тоа клошарот да му остане како од мајка и татко или ке искулираш ке го изрезилиш со муабети и ке го ставиш на игноре. Ама гледам и вашиве повише се палат на Национализам на Тачи и Ахмети отколку на учен човек и оратор што знае што збори го земам за пример Имер Селмани. Требаше гласовите да му ги дадете нему а не на овие стариве ваши патриотишта кои ако не се на власт одма гњават со поделба на граници не знам голема Албанија или инциденти тепачки а замисли да беше обратно да бе Ахмети опозиција ау до сега он готово отиде у шума да се пука за правата и процентите на Албанците. Да не се повтарам се едно исто овие вакви идеи ти кажав кај палат кај неучените не прошетаните не излезени од тоа селата и кај младите зелени тиквари ние Албанците у една држава. Па дај молим те тоа паролата им е уффф пушти ме да вриштим па од тука еве едно подпрашање за тебе. Дали мислиш дека доколку се соберте да живеете у иста држава Голема Албанија ке живеете подобро??? Ако размилуваш позитивно тогаш ја би лобирал и не знам што ке најдам исто мисленици да ви се дозволи тоа ама под овој услов. Ок Голема Албанија до тука ли сакате тоа границите до тука!!!! ДОБРО ај сега ставете граници и затварај како карантин да не може више влегување назад на друга територија. Зборам за земање доброволно ако мене ме прашуваш би ви дал територија од МКД заедно со Косово и Црна се само да бидете среќни у своја држава со свои институции своја религија свои жени шуми езера се само за вас ама ти кажав КАРАНТИН нема више назад. Ако е негативен одговорот или пак мислиш дека нема да живеете подобро од овие огништа кај што си роден школуван израснат у мултиетничка средина ти предлагам ти да најдеш твои истомисленици да лобираш кај твоите браќа роднини пријатели да им објасниш дека така не бива така како што ве лажат па да излезете на претходно најваен протест на кој доколку бидеме навремено информирани сигурен сум дека ке ве подржиме и ние Македонците ама под услов. Паролата мотото на протестот да биде.... Оставете на мира да живееме и Поделбата на граници и Голма Албанија или смислени сценарија за дестабилизација да си ги напикаат у шупак овие вашиве од ДУИ и ДПА
како прво јас гласав за Имер Селмани, дури цело мое семејство гласаше за него, затоа што ми се допаѓаше идеологијата и дека е млад во политичката сцена и стварно ветуваше дека ќе ги промени работите...
Дуи несамо во администрацијата туку и во високи позиции вработуваше неадекватни луѓе, дека можела да најде адекватни ве уверувам во тоа... но на една партија и се потребни послушници, мегафони, но и празни оратори...
Секој втор албанец ќе ти каже дека не е задоволен од партиите...тоа е загрижувачки но може да се решава тоа во избори доколку се појават алтернативи....
Албанците не се гладни за територии, низ целата историја само губиме територии, се гледа кој сака територии, Србија која за само 10 години војуваше со 4 народи...гледајте ја Русија колку има териториии.......
туку сакаат мирен и среќен живот, немаат ништо против зборување на туѓ јазик, ниту интегрирање, дури ниту асимилирање, гледајте ги кристијанските албанци во грција, македонија кои комплетно се асимилираа, но албанците муслимани се повеќе различни....
Државите во балканот треба да се обединат затоа што со постојната големина не ќе можат да опстојат од огромните околни сили....
Менување на граници нема да има само ако албанците сакаат или некој друг народ, тоа ќе се случи кога ќе кажат АМИН големите сили.....
Не треба да го гледаме минатото затоа што историјата е напишана според победниците, значи е чиста лага...
Знам дека се вработуваат луѓе кои лепеле плакати, партиски војници, но тоа го има и кај македонците....
И тие албанци што се вработени седат дома, тие што работат немаат столици за седење, немаат канцеларии, немаат со што да се занимаваат цел ден...
Не е работата тие луѓе да земаат пари без работа, мене не ме интересира дали неколку албанци земаат плата, туку ме интересира тие албанци да завршат работа таму каде што сум мислел дека македонци ме дискриминираат...
Не сум затруен со проценти, туку самите резултати ме трујат навистина......рамковниот не се сака да се спроведува, ве молам бидете фини и кажете за што го сфаќате како штетен за Македонија