Веб дизајн, ваши страни

Член од
5 ноември 2008
Мислења
2.569
Поени од реакции
610
www.podnovise.com

Ајде еден коментар за мојата страна :) .....
Лошо.

Прво ептен застарен фонт користиш на горното мени (Times new roman, или нешто слично, како и да е - грд е). Второто мени се состои од слики... :eek: dafuq? И не се правилно распоредени буквите што е најлошо од сѐ. Логото е ептен грдо. Колку гости има присутни? Тргни го тоа, не ти треба сериозно :) Футерот истотака е ужас. Сајтот е турлитава... дизајнерски гледано.

http://www.podnovise.com/index.php?option=com_content&view=article&id=62:mp4cam&catid=36:mp4&Itemid=16

Страница за продукт: Нема ништо... ни категорија, само текст излупан со празен простор (многу), малецка слика (треба да има опција за resize)... Контакт лице истотака од лево треба да се тргне.

Тоа е тоа, ме мрзи сеа да го разгледувам подетално.

Член од
22 декември 2011
Мислења
154
Поени од реакции
26
Лошо.

Прво ептен застарен фонт користиш на горното мени (Times new roman, или нешто слично, како и да е - грд е). Второто мени се состои од слики... :eek: dafuq? И не се правилно распоредени буквите што е најлошо од сѐ. Логото е ептен грдо. Колку гости има присутни? Тргни го тоа, не ти треба сериозно :) Футерот истотака е ужас. Сајтот е турлитава... дизајнерски гледано.

http://www.podnovise.com/index.php?option=com_content&view=article&id=62:mp4cam&catid=36:mp4&Itemid=16

Страница за продукт: Нема ништо... ни категорија, само текст излупан со празен простор (многу), малецка слика (треба да има опција за resize)... Контакт лице истотака од лево треба да се тргне.

Тоа е тоа, ме мрзи сеа да го разгледувам подетално.

сепак фала... btw...
прво за менито направено е од слики и тоа привремено....
второ забелешката за фонтот на горното мени ти е на место и тоа ке биде сменето за некој саат ....
трето логот незнам зошто али засега нека си стои не е толку лошо.... btw па и логото на крај краева и не е толку страшно и важно...
четврто , ногу се мали продуктите во кој немаат повеке слики а за тоа resuze е добра идеја .. дај некоја мала помош како тоа да го изведам во joomla ...

Pozz

Член од
5 ноември 2008
Мислења
2.569
Поени од реакции
610
сепак фала... btw...
прво за менито направено е од слики и тоа привремено....
второ забелешката за фонтот на горното мени ти е на место и тоа ке биде сменето за некој саат ....
трето логот незнам зошто али засега нека си стои не е толку лошо.... btw па и логото на крај краева и не е толку страшно и важно...
четврто , ногу се мали продуктите во кој немаат повеке слики а за тоа resuze е добра идеја .. дај некоја мала помош како тоа да го изведам во joomla ...

Pozz
Незнам за Џумлата не ја работам, јас преферирам Wordpress строго. Како и да е, можеш resize поточно зум или како и да се викаше... http://www.addfullsize.com/ (jquery)
--- надополнето: 29 март 2012 во 00:05 ---
Иначе да се надополнам истотака, имаш на Wordpress платформата еден убав фрејмворк/плагин што се вика WooCommerce што ќе ти легне на твојот сајт ептен убаво, разгледај :)

Член од
22 декември 2011
Мислења
154
Поени од реакции
26
Незнам за Џумлата не ја работам, јас преферирам Wordpress строго. Како и да е, можеш resize поточно зум или како и да се викаше... http://www.addfullsize.com/ (jquery)
--- надополнето: 29 март 2012 во 00:05 ---
Иначе да се надополнам истотака, имаш на Wordpress платформата еден убав фрејмворк/плагин што се вика WooCommerce што ќе ти легне на твојот сајт ептен убаво, разгледај :)

тооо супер плагин ...
фала бро

Член од
8 август 2008
Мислења
447
Поени од реакции
17
astibo.mk е модифициран темплејт, си додал некои хтмл5 работи како што е слајдерот у среидна (http://tympanus.net/codrops/2011/04/28/rotating-image-slider/ ) па некако изгледа дека си добар по модифицирање но не во unique изглед.Еве ја твојата тема на друго место http://www.blproducciones.com/ - погледни го менито :), нели нешто е тука исто :P. само кузнае кое е името на оригиналната тема

За флеш сајтот vitasol ти пружам рака, но да не испадне дека и тој е од недге симнат па модифициран, но дупка сум во флеш па не се знае.

Не фаќај на збор дека замарам, но мразам кога некои се обидуваат да се фалат дека се во целост нивни изработки. И јас модифицирам сајтови, но барем си признавам :), Знам дека правам бајаги касен респнсе но сепак мислев дека вреди да се напомене.
--- надополнето: 1 април 2012 во 02:59 ---
www.podnovise.com

Логото под хитно менување не изгледа убаво на темна позадина. Рекламните простори "Место за вашата реклама" извади ги нема потреба спам поле без врска. Кога ќе имате реклами тогаш ќе ги користиш :). Во глобала добар е сајтот, само треба малку повеќе работа во темата, некако ми е сива. пробајте додадете некоја кул позадина интересна што ќе го прави самиот портал поинтересно.
Средете големината на thumbs на главната страна, вака како многу развлечени ми изгледаат.

Не се љутете но ова се само забелешки, ваше е како ќе си ја работите страницата.

Член од
4 јануари 2010
Мислења
36
Поени од реакции
37
@dikivest
Сајтот на Astibo им е сменет. Ко го постирав, беше мојата везија, флеш беше. А, овој новиот незнам кој им го има праено, критиките за нив ти се упатени :)

Член од
5 август 2009
Мислења
1.295
Поени од реакции
484
За жал голем број од страните кои ги имам работено се заминати во историјата, а новите се претежно развивани како апликации за интранет. Еве еден од ретките останати без поголеми модификации од 2008 (или беше 2009): http://www.msuskopje.org.mk

Член од
21 февруари 2012
Мислења
1.649
Поени од реакции
867
www.podnovise.com

Генерално добра е, но треба да ја усовршуваш има уште работа како што гледам.
Во формата за преберување мислам дека добро би било да напишеш "Барај"
И корнер банерот би требало да го ставиш скроз лево или десно во ќош. тоа ви требало да биде позицијата "debug".

Blackout

An emotional retard
Член од
14 мај 2009
Мислења
1.690
Поени од реакции
451
Мое искрено мислење е дека не треба да се рекламира страница на форум.

statusQuO

Модератор
Член од
18 јуни 2008
Мислења
13.038
Поени од реакции
7.617
Вашите лоши и добри, но искрени мислења за www.mojakozmetika.mk
Ви Благодариме!:)
Ќе прогледаме низ прсти за рекламирањето пошто бара критики, али не мора да се уважува со посебна тема. Споено.

Член од
21 февруари 2012
Мислења
1.649
Поени од реакции
867
А може на форум да се бара мислење или критики за веб сајт? :) Згрешив што отворив нова тема но целта ми е да слушнам што мислат другите а не да го рекламирам сајтот.

Член од
16 јануари 2009
Мислења
2.733
Поени од реакции
1.068
Ајде више коа има кој да помага,нека ја ѕирне странава(или потписот истото е ), и нека каже како може да ја подобрам.Сите критики се добродојдени :)

Blackout

An emotional retard
Член од
14 мај 2009
Мислења
1.690
Поени од реакции
451
А може на форум да се бара мислење или критики за веб сајт? :) Згрешив што отворив нова тема но целта ми е да слушнам што мислат другите а не да го рекламирам сајтот.
Штом така фино и културно ме праша, може (иако не одлучувам јас за тоа).
Еве и ќе ти кажам неколку мислења.
Интерфејсот не ми се допаѓа. Премногу е нападен и изгледа како да го бирало девојченце. Може нешто со повеќе класа да се стави.
организацијата е добра и прегледна, единствено табот психологија ми изгледа малку оф топик.
Содржините, бар од она колку што можев да прочитам се во ред и издржани.

Kajgana Shop

На врв Bottom