Блокбастери 2012

Ваш фаворит за годинава?

• Вкупно гласачи
    124

ElNinho

Мадридиста!
Член од
17 јули 2009
Мислења
20.965
Поени од реакции
57.716
Годинава за разлика од лани у поглед на блокбастерите е :drk:

Ja гласав дури за 5 наслови... :icon_lol:

Како фан на ЛОТР, Хобитот го ставам на прво место на исчекување.
Второ место Avengers, нема потреба и овде од опис зошто, ultimate Marvell action!
Трето за Бејл и Хатавеј...
Четврто за Expendables... ќе биде срање, али ипак да се видат сите мадафакери од детството у еден филм... :cool:
Пето за Прометеус, онака, колку да го има пошто се крена голема помпа околу него, иако искрено не очекувам дека ќе испадне до толку wow...

G

_Ghost_

Гостин
Бетменот - не очекувам ништо подолу од претходните два, мислам дека ќе го "надмине" претходниот..
Хобитот - Питер Џексон и Толкин, нема промашај тука. Нема шанси. Можеби најмногу го чекам од сите.
Прометеус - ...не знам...онака, не очекувам којзнае што.
Борн - да видам што смислиле. Не знам како ќе биде без Дејмон, останува да видиме. За овај немам појма што да очекувам, ни сум прочитал нешто околу филмот, содржината, актерите, па ни трејлер сум изгледал (ако има). Одам наслепо да го гледам.
Авенџерс - ќе има јаки ефекти :)
И да, сеа гледам, сум го утнал Спајдрмен на листата за гласање, и од него очекувам да биде најдобриот филм за херојов до сега. Не го хејтам Тоби, ама сакам нешто посериозно да видам.
Од другиве, ќе изгледам некои ко ќе имам време, само знам со сигурност дека Бондов нема да го чепнам. А старциве.....може нив, ради Чак Норис :)

Zaphod Beeblebrox

Поранешен покул Божино
Член од
7 јуни 2008
Мислења
16.676
Поени од реакции
21.233
1. The Hobbit
2. The Dark Knight Rises
3. Prometheus

Тоа е тоа. Зашто? Зашто fuck you затоа.

Не, сериозно.

Хобитот го прави иста екипа од LOTR. Има шанси за неуспех? НЕ!
Батман? Според тоа што го гледавме последните 2 дела - и тоа како добар филм ќе биде.
Прометеус ми е малце непознаница, споредбено со другите 2 филма, ама мислам дека приказната ќе привлече многу публика.

Бонус - Brave. Пиксар си ја знае работата и тоа како.

Член од
6 ноември 2008
Мислења
1.115
Поени од реакции
1.372
Многу го пушат со суперхерои за дечиња што се палат по дома... глејте бе филм некој што има на вредност.

Zaphod Beeblebrox

Поранешен покул Божино
Член од
7 јуни 2008
Мислења
16.676
Поени од реакции
21.233
Многу го пушат со суперхерои за дечиња што се палат по дома... глејте бе филм некој што има на вредност.
Не за џабе се вика темава блокбастери, нели? Не збориме за филмови кои се уметнички добри, туку за тие што ќе заработат пари, што ќе бидат гледани.

Член од
20 мај 2008
Мислења
1.099
Поени од реакции
1.079
Денеска не се филмовите тоа што беа.Предвидливи се и се некако се дражат до онаа ступидна американска фолозофија.Некако останаа без идеа,се се повторува само глумците и сценаријата се различни...ефекти...
Јас се одкажав од гледање филмови,таа категорија слободно може да се тргне од уметноста и да се премести во кич.
А сите овие “блокбастери“ се правени за американската публика.Приказни за мали деца со еден тон светилки и 3Д :(

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.624
Поени од реакции
59.477

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.665
Поени од реакции
34.114
И ај после... :)

wot, ќе имало и продолжение од Real Steel, само овој пат кантите ќе летале, нешто као Crouching Tiger фори...
Tи е гајле, плукај, ама кога ќе стават билокој од ЛОСТ, макар и лабрадорот, ние ќе го гледаме..
НЕ ПАК КАТА.

ElNinho

Мадридиста!
Член од
17 јули 2009
Мислења
20.965
Поени од реакции
57.716
А сите овие “блокбастери“ се правени за американската публика.Приказни за мали деца со еден тон светилки и 3Д :(
thank you captain obvious, не знаевме што се блокбастери...

инаку може и овој http://www.imdb.com/title/tt1440129/ да се спомене у листава... пошто Budget: $200,000,000 (estimated).

п.с. погледнете кој е петтиот „актер“ по ред... :icon_lol:

Член од
20 мај 2008
Мислења
1.099
Поени од реакции
1.079

инаку може и овој http://www.imdb.com/title/tt1440129/ да се спомене у листава... пошто Budget: $200,000,000 (estimated).

Блокбастер ти е филм со екстравагантно прекрасна реклама и прекрасна музика...Го гледаш трајлерот и всушност со тоа си го изгледал цел филм.Тоа што е во трајлерот,тоа е акцијата и заплетот. Остатокот од 2 часа ти се шпански серии.
И тие 200 милиони долари не се пари што ќе се потрошат за филмот,туку се лихварски кредит дадени од самата компанија на себе за снимање на филмот за на крај кога филмот ќе ги собере парите да може да си ги исплати “долговите“ и фиктивно да нема заработка или да оди во загуба за да не се плаќа данок за заработените пари,
ХОЛИВУД +ФИЛМ = :гомце: + купче пари

Член од
4 февруари 2009
Мислења
7.733
Поени од реакции
7.549

Заплетот на филмов ме потсети на епизода од South Park кога Cartman преоблечен во робот измислува сценарија за филмови во Холивуд.
Американската филмска индустрија полека но сигурно пропаѓа, индискиот Singham има подобро сценарио од повеќето нови холивудски филмови.

ElNinho

Мадридиста!
Член од
17 јули 2009
Мислења
20.965
Поени од реакции
57.716
Блокбастер ти е филм со екстравагантно прекрасна реклама и прекрасна музика...Го гледаш трајлерот и всушност со тоа си го изгледал цел филм.Тоа што е во трајлерот,тоа е акцијата и заплетот. Остатокот од 2 часа ти се шпански серии.
И тие 200 милиони долари не се пари што ќе се потрошат за филмот,туку се лихварски кредит дадени од самата компанија на себе за снимање на филмот за на крај кога филмот ќе ги собере парите да може да си ги исплати “долговите“ и фиктивно да нема заработка или да оди во загуба за да не се плаќа данок за заработените пари,
ХОЛИВУД +ФИЛМ = :гомце: + купче пари
дјуд, никој не очекува од блокбастерите нешто повеќе... филм за забава, за гледање у друштво.

А колку пари потрошиле мене Ставре ме боли, ако филмот ми е убав - убав е, без разлика дали за него се потрошени 50 или 50 милиони евра. Бројката онде ја ставив, оти таа е еден од критериумите за блокбастер...

Заплетот на филмов ме потсети на епизода од South Park кога Cartman преоблечен во робот измислува сценарија за филмови во Холивуд.
Американската филмска индустрија полека но сигурно пропаѓа, индискиот Singham има подобро сценарио од повеќето нови холивудски филмови.
пак ќе пишам, блокбастери, што очекувате !? Линч приказна !? ноу демет, итс факинг блокбастер.

За тоа дека у дип шит е навлезена филмската индустрија, знаеме, али темава не е за тоа...

Kajgana Shop

На врв Bottom