- Член од
- 21 август 2008
- Мислења
- 6.500
- Поени од реакции
- 1.321
Ne e bas deka za ideali ginat budali, ginat heroi hrabri luge koi ne deka nemaat popametna rabota nego primer vojna ti vleguvaat doma ti siluvaat ubivaat bliski i ti normalno uznudeno ti e da se branis adekvatno. A za idealite pa svetot ustvari ne moze da se promeni na podobro iako bas toa e stvarta, no ne se menuva neli ko sto vikal Marx ne e stvarta da se tolkuva svetot da se pisuva objavuva da se bide slaven oti koj te pravat slaven zbirstinata Slava priznavam ako opstane ili stane nekoj/a po 100 g, nego sto mi bese zborot znaci stvarta e svetot da se promeni na podobro za toa imas ideali od najrazlicen vid no fakt e deka nisto ne se menuva isto kako so pisuvanjeto psi laju karavan prolazi no sekogas imalo luge idealisti koi za svojata kauza bile i se spremni da idat preku sebe mrtvi protiv neprijatelot i takvi imalo sekogas. Ne se budali nego oni sami si odbrale taktika na dejstvuvanje posto pisuvanjeto tvorestvoto slavata ne go menuva svetot i lugeto na podobro, tie sami odbrale da zaginat posto ne mozat veke da ja podnesuvaat ponizuvackata realnost koja kaj konformistite koi se vodat po ropska psihologija e znak deka se In, nasproti ova mnozinstvo ima hrabri luge koi pre bi umrele vo borba sto se vika preku mene mrtov ke bide taka no samo preku mene mrtov.I zatoa ne moze da se budali, zar Che gevara bil budala, moze u smisla lud zaeban tip no ne bill glupak ona fool,dumb.