Добро ова што ти го изнесе е веке објаснување со факти кои најверојатно ги знаеш од проверени извори. Ако е вистина тоа со го кажуваш, тогаш тешко на нив. Цената на струјата а богами и на сите други енергенси никогаш повеке нема да се намали по ниеден основ. Така да тешко на нив, а богами и на нас. Ако не условат со некој таму идиотски закон да плакаме 50% или слично голема прашина ке се дигне. На крајот на краиштата Топлификација е приватна фирма, па тоа ти е исто како да ти наложи државата да јадеш леб од Жито лукс, а ако несакаш да го плакаш пола. Идиотизам на кило. Ако им сметаат цефките нека си дојдат и нека си ги извадат. Нека си ги спроведат од надвор. Што ме боли мене патка за нивните цефки. Ме прашале ли они мене дали имам јас дома кредити или дали имам пари да им купам на децата патики? НЕ. Епа нека се гонат лепо у ПМ. Ич такво не ме боли за нивните кредити. Тоа требале да мислат пред да ги земат. Се извинувам за вулгарностите, ама ако некоја фирма во оваа држава ме нервира, е тоа е Топлификација. Има и други ама они се најјаки без конкуренција.Мислам дека твоите Луѓе имаат крива слика. Топлификација има подигнато за изградба на ТЕТО кредити и веројатно веќе се достасани ануитетите. Но ТЕТО, се уште не работи поради високата цена на произведената струја. Сегашните приходи на Топлификација и покрај астрономските цени за греење најверојатно не можат да ги покриат тие ануитети.
Во оваа ситуација за очекување е Топлификација да бара начин ТЕТО да почне да работи. Тоа е можно ако ја намали цената на својата струја со тоа што ќе ги зголеми приходите од греењето ( ќе ги зголеми цените и ќе ги примора граѓаните да не се исклучуваат, да ги плаќаат таквите цени и да плаќаат 50% ако се исклучат )
Таква варијанта е најстрашна за граѓаните. Но што е стварно вистина, верувам набрзо ќе се дознае.