Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.619
Поени од реакции
59.423
Не паничете, кратка посета е. Нема да модерирам, нема картони и расправии. Чисто да видам колку лајкови должам во темата за френдс.

Иначе арни? :)

Vlatko_Gjorce

Ѓубре
Член од
17 април 2009
Мислења
2.558
Поени од реакции
2.521
Знам дека е базиран по книга за млади ама освен тоа не ги разбирам споредебите што ги прават меѓу ова и Хари Потер.
Според трејлерот што видов повеќе ме потсеќа на Ранинг Ман со Шварци.
Овој Hunger Games е (очигледен) амерички римејк на Battle Royale (2000), толку многу сличности има, а викаат дека тоа било "случајно":rolleyes: , исто како за Drive што тврдат дека не е римејк на The Driver (1978) а само што ќе го пуштиш Drive одма си помислуваш : "The Driver!", од што не се слични изгледа...
Така да, предлог за Бетл Ројал кецот, кој го нема гледано, а вториот дел е безвезе...

Iceboy

Porque somos LOS MEJORES
Член од
23 октомври 2008
Мислења
17.280
Поени од реакции
17.959
Овој Hunger Games е (очигледен) амерички римејк на Battle Royale (2000), толку многу сличности има, а викаат дека тоа било "случајно":rolleyes: , исто како за Drive што тврдат дека не е римејк на The Driver (1978) а само што ќе го пуштиш Drive одма си помислуваш : "The Driver!", од што не се слични изгледа...
Така да, предлог за Бетл Ројал кецот, кој го нема гледано, а вториот дел е безвезе...
Hunger Games е правен по книга, така да не ми се ерува баш дека е римејк на овој.....а овој одамна ми е во вочлиста ставен, треба да го гледам деновиве.

Vlatko_Gjorce

Ѓубре
Член од
17 април 2009
Мислења
2.558
Поени од реакции
2.521
BR е must-see филм. Иначе :
1. И Бетл Ројал е правен според книга, од 99та, а Хангер Гејмс според книга од 2008ма.
2. Ќе ставам еден цитат од Википедија, да не искочи дека само ја тврдам дека е римејк :) , што е очигледно по приказната и трејлерот иначе :)
IGN gave the film a score of 8 out of 10, taking "a moment to thank The Hunger Games for reminding us how awesome Battle Royale really is" and concluding that Battle Royale is "a masterpiece of mayhem, violence and unfettered teen melodrama."
The 2008 novel The Hunger Games, and its subsequent 2012 film adaptation, has been criticized for its similarities to the 1999 novel Battle Royale. Although its author Suzanne Collins maintains that she "had never heard of that book until [her] book was turned in," The New York Times reports that "the parallels are striking enough that Collins’s work has been savaged on the blogosphere as a baldfaced ripoff," but argues that "there are enough possible sources for the plot line that the two authors might well have hit on the same basic setup independently."[53] The 2012 film adaptation has also faced similar criticisms for similarities to Battle Royale.[54][55] In March 2012, Roy Lee reported that a remake of Battle Royale would no longer be possible due to the release of The Hunger Games, stating that “Audiences would see it as just a copy of ‘Games’ — most of them wouldn’t know that ‘Battle Royale’ came first. It’s unfair, but that’s reality.”

Член од
23 декември 2011
Мислења
980
Поени од реакции
1.365
Го имам препорачано во темата за хорор филмови. Сеа некој ке каже не е хорор, ама помислата дека средношколци си вадат мозоците од тепање ми е хорор. Вториот го немам гледано, башка од недобри рецензии башка што и Китано не глуми во него.

On a unrelated note, пак си го изгледа Социјална Мрежа и ми се нема сменето мислењето и си стојам зад тоа што го имам напишано неколку страни наназад.

Alekr

Kajgana's Heroj Ulice
Член од
28 ноември 2010
Мислења
2.728
Поени од реакции
1.913
Како се викаше филмот, пред некое време го даваа на Сител, со кулите близначки - 11 септември...мислам беше на 17ти месецов.?

RocknRolaa

Rafa Para Siempre
Член од
21 февруари 2010
Мислења
6.869
Поени од реакции
9.740
Дечки ми треба предлог за филм. Сакам да симнам нешто со Шерлок Холм од постара продукција. Знам на времето МТВ во период од неколку недели даде неколку филма со Холмс и тоа поприлично добри. Ако ви се наоѓа некој наслов пишете го, да си симнам.

Член од
23 декември 2011
Мислења
980
Поени од реакции
1.365
Дечки ми треба предлог за филм. Сакам да симнам нешто со Шерлок Холм од постара продукција. Знам на времето МТВ во период од неколку недели даде неколку филма со Холмс и тоа поприлично добри. Ако ви се наоѓа некој наслов пишете го, да си симнам.
Со Џереми Брет сериите, нема да зажалиш ако ги гледаш. 80-те и 90-те се снимани и служат како репер за квалитетна програма. A Џереми Брет е славен како еден од најдобрите глумци кои се испробале во улогата а воедно и е мој најомилен во таа улога.

http://www.imdb.com/title/tt0086661/
-------------------------------------------------------------------
А можеби мислиш на филмовите со Мет Фрауер, имаше 4 снимени со него за Шерлок од Халмарк види ако не е тоа
http://www.imdb.com/title/tt0264695/

http://www.imdb.com/title/tt0270645/

За на крај ако ептен сакаш да го гледаш најдобриот Холмес симни ги тие со Базил Ратхбон.

Член од
23 декември 2011
Мислења
980
Поени од реакции
1.365
Колку да потсетам само за новиот Робокап кој е на пат да биде снимен, еве еден дечко што преку рап го објаснува оригиналот.

Член од
10 ноември 2011
Мислења
120
Поени од реакции
56
Римејк на еден од најдобриот филм на Шварци.Одвај чекам да излезе филмот а и целосниот трејлерот во недела :D

Член од
23 декември 2011
Мислења
980
Поени од реакции
1.365
Римејк на еден од најдобриот филм на Шварци.Одвај чекам да излезе филмот а и целосниот трејлер во недела :D
Веќе и трејлер има. Опа. Во исчекување сум за филмов инаку, само што сепак не ке можам да го мерам со тој на Шварци колку и да е добар.

Камоун Кохејган! Ју в гат ватч ју вант, гив тхис пипа ејах ! :cuc:

Kajgana Shop

На врв Bottom