Ма ОК е, не е само ради кучето, и онака нема никаква изолација, и комшиските деца кога си играат се слуша многу, итн.Брат , заеби не мењај прозори на ова криза..него земи утепај џукелата да не ти лае под прозор.
Buco Enfapen 070-355-548 Од Скопје е и не се секирај дома ќе ти дојде да земе мера.Е, тоа е тоа што ми треба мене, да си ми жив и здрав. Колкави се димензиите и колку пари те чинеше?
--- надополнето: 27 март 2012 во 13:51 ---
Па ако не ти е мака, би можел по ПП да ми го дадеш бројот, само кажи ми од Скопје ли е фирмава?
--- надополнето: 27 март 2012 во 13:52 ---
Супер, но ако може да ми даде некој сајтови од истите да проверам, пошто јас не ги ни знам фирмите.
Разликата во цената е голема од причина што и разликата во профилите е голема кога се работи за Рехау Генео (со три) и Рехау Дизајн (со два).Денес разгледував и наидов на повеке опции и разлики во цени.
Дали има многу голема разлика, во поглед на изолацијата од звук, ако прозорецот диктува на 2 и на 3 места ??
И двата прозорци се
- 3 стакла по 4 милиметри
- меѓу стаклата има Аргон
- 6 комори на профилот
Не ми е јасно бидејки и двата прозорци се РЕХАУ а едниот е 340 евра (Од фирма од Кавадарци, диктува на 3 места), другиот 250 евра (Од фирма од Кочани. диктува на 2 места).
Дали овој од Кавадарци е прескап, или едноставно многу подобар од овој од Кочани? Дали има големо влијание материјалот на профилот?
А дали ова нискоемисионо стакло има поголема изолација на звук од обичните што би биле? (Три стакла, аргон, ама обични). За оковот гаранција - мислиш на она што го држи профилот?Разликата во цената е голема од причина што и разликата во профилите е голема кога се работи за Рехау Генео (со три) и Рехау Дизајн (со два).
Мој совет е да си побараш да ти вградат нискоемисионо стакло (Low-E) без разлика кој профил ќе го одбереш за да заштедиш на енергија.
Оков мислам декa Siegenia-Aubi или Maco е солиден, во секој случај барај му подолга гаранција на оковот (10тина години) ако стави нешто фалш.
Што е тоа фуш оков друже....? Мислиш на неубав?Како што ти пишав и во пораката, многу е важно со каков оков се работи. Имаш оков од 10 па се до 80 еур.
Аргонот нема врска со звучна изолација,
Профилот има, ама не толку голема врска со звучна изолација.
Веројатно МИ Комерц (Кавадарци) се прескапи а тој од Кочани работи со фуш оков.
Не, мислам дека само се подобрува топлотната изолација со нискоемисионото стакло.А дали ова нискоемисионо стакло има поголема изолација на звук од обичните што би биле? (Три стакла, аргон, ама обични). За оковот гаранција - мислиш на она што го држи профилот?
--- надополнето: 5 април 2012 во 15:42 ---
Што е тоа фуш оков друже....? Мислиш на неубав?