Сапиосексуалност

Body Electric

Del Rey
Член од
15 јуни 2011
Мислења
222
Поени од реакции
334
Да речеме дека вакво нешто постои и ти стварно си сапиосексуалец - имам тогаш едно прашање за тебе: кој повеќе те привлекува, Опра Винфри или Џесика Алба на пример??
Кај ја најде баш Алба? :D Да ми речеше да бирам меѓу Опра и Аманда Сајфрид, друго ќе беше... :P
Шега на страна, не можам да ти одговорам на прашањето затоа што сметам дека не е на место. За да одговорам која би ми била попривлечна, треба да ги познавам, а тоа не можам да го кажам за ниту една позната фаца, затоа што за нив имаме слика таква каква што тие сакаат да имаме.
Ама оваа од видеото ми се допаѓа како размислува :D

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Опра е паметна? :icon_lol:
Сигурно не е глупава за да намлати толку милиони :) Дај боже сите да бевме глупи како неа.

Патем познавам една личност за кој е измислена темава, она само на интелегенција паѓа :icon_lol:

Член од
12 мај 2009
Мислења
5.832
Поени од реакции
2.923
прв пат читам сапиосексуалност од некое списание не се сеќавам кое беше списанието,како и да е таму пишува дека сапиосексуалните во далечна иднина ќе бидат нешто како доминантна раса ама човечка раса ќе изумрат затоа што тоа значи дека не можат туку-така по автоматски потомство ќе бидат интелигентни бидејќи за да опстанат човечка раса потребни се одлични генетски позиции како на пример физичка,здравствена и хормонска рамнотежа,а тоа укажува дека не значи- мора да бидат интелигентни туку само нармален умствен развој:)

Член од
14 ноември 2009
Мислења
17.321
Поени од реакции
15.576
Ова во никој случај не важи за мажи. Жена може Ајнштајн да биде, ако не го привлекува физички шанса нема кај него. Девојчево тебе ми се чини ти фатило око физички, ама не си можел да ја поднесеш од предрасуда. Откако си направил муабет ти дошло ко кец на десетка.:)

Кај жени барем од мое искуство и на мои блиски, машка интелегенција и тоа како знае да надомести физичка убавина. Ми се случило човек да ме извади од патики со муабет, а ни најмалку не сум можела да се замислам со таква личност. Никогаш не би го ни забележала на прв поглед. Јас пре би одбрала паметен човек покрај мене отколку слика. Дури може смешно звучи, ама убави мажи ме плашат. Во поголем дел од случаите се арогантни, површни и поставуваат критериуми за партнер кои се невозможни. Нивно освојување е само трошење енергија.
Колку не се согласувам.Сега црвено ќе ти дадев да беше со репутација :)

Јас, како машко, никогаш не можам да се замислам со просто девојче кое не знае два реда муабет да сврзе. Да не се разбереме и погрешно, мислам на нешто повеќе од само една вечер, тогаш се знае што машките бараат. Не би рекол дека ме привлекува многу интелегенцијата, но ако веќе ми се допаѓаат повеќе, дефинитивно интелегенцијата е одлучувачкиот фактор(заедно со други карактеристики, но да не навлегуваме)...

А, и да, не сите женски сакаат само паметни машки, да не почнуваме да набројуваме примери....

Во основа, секогаш се праат генерализации(од едната или од другата страна), а всушност има милион карактери и исто толку различни размислувања по овие теми...

RocknRolaa

Rafa Para Siempre
Член од
21 февруари 2010
Мислења
6.869
Поени од реакции
9.740
Колку не се согласувам.Сега црвено ќе ти дадев да беше со репутација :)

Јас, како машко, никогаш не можам да се замислам со просто девојче кое не знае два реда муабет да сврзе. Да не се разбереме и погрешно, мислам на нешто повеќе од само една вечер, тогаш се знае што машките бараат. Не би рекол дека ме привлекува многу интелегенцијата, но ако веќе ми се допаѓаат повеќе, дефинитивно интелегенцијата е одлучувачкиот фактор(заедно со други карактеристики, но да не навлегуваме)...

А, и да, не сите женски сакаат само паметни машки, да не почнуваме да набројуваме примери....

Во основа, секогаш се праат генерализации(од едната или од другата страна), а всушност има милион карактери и исто толку различни размислувања по овие теми...
Таман работа сите да сме исти. Ама и ти малку не си ми јасен со постов. Викаш дека не те привлекува многу интелегенцијата, ама дека таа е одлучувачки фактор. Е сега ако не те привлекува многу интелегенцијата како може да е одлучувачки фактор ? :) Многу е едноставно, ако девојка тебе не ти е убава, колку и да е паметна ти ќе си ја гледаш евентуално само како другарка. Јас со тоа не велам дека сите убави се прости. Ама еве одговори ми, дали ако девојка е паметна по твои стандарди, без да те привлекува физички, ти ќе започнеш врска со неа?

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Спротивностите се привлекуваат.
Научно докажано. :pos: :pos:
Интересен заклучок но во овој случај далеку од вистината :)
Али ете кога ја прочитав темата ми дојде нејзиниот лик пред очи, се надевам ќе ја види и од искуство ќе ја опише оваа појава :))

Член од
14 ноември 2009
Мислења
17.321
Поени од реакции
15.576
Таман работа сите да сме исти. Ама и ти малку не си ми јасен со постов. Викаш дека не те привлекува многу интелегенцијата, ама дека таа е одлучувачки фактор. Е сега ако не те привлекува многу интелегенцијата како може да е одлучувачки фактор ? :) Многу е едноставно, ако девојка тебе не ти е убава, колку и да е паметна ти ќе си ја гледаш евентуално само како другарка. Јас со тоа не велам дека сите убави се прости. Ама еве одговори ми, дали ако девојка е паметна по твои стандарди, без да те привлекува физички, ти ќе започнеш врска со неа?
Бев конфузен малце, ме викнаа да јадам :D

Накратко, ако ми се допаѓаат повеќе девојки, интелигенцијата со плус неколку карактеристики се одлучувачки фактор.

На последното одговорот е НЕ, мора да има физичка привлечност....

Член од
24 ноември 2009
Мислења
4.959
Поени од реакции
4.882
Не е од сега ова од време си е,сепак интелектуалната супериорност е далеку побитна од физичката.

Sussaro

Southern comfort, southern sun
Член од
27 декември 2005
Мислења
6.081
Поени од реакции
25.195
Ми недостигаат времињата кога курвата беше курва а не сексуално либерализирана и хедонистички еманципирана женска особа, и кога десет-нула-нула бубаљиците без шанси да легнат нешто беа десет-нула-нула бубаљици без шанси да легнат нешто. Одеднаш чистачите станаа референти за хигиена а тегларите со дедовски наочари без 2 грама мозок прикривајќи го тоа со метастатичка елоквенција се викани кај Поберт Роповски во хикс-тачка. Што се не ќе измислат-сапиосексуалност. Возејќи со точакот кој кочи на контра и идеш ти на цурата со твоето жгољаво телце а набилдан мозок и гледајќи ја како Декстер Диди то ест таа блокирајќи ти го видикот со 4те глави и двете педи висина плус и објаснуваш за постегзистенцијалистичкиот период од дваесетиот век и импликациите и апсурдноста од Франц Кафка до Семјуел Бекет каде што веќе на пола излагање нејзините вагинални секрети преоѓаат од ниво росна ливада на ниво иде дунав. Уште на тоа ако се додаде блесокот на фиксната протеза во твоите заби и маичката со кратки ракави Кенгур 2011-та оргазмот кај неа се случува визуелно-телекинетички без никаков физички контакт. Ама па од позитивната страна кога веќе го преполовија човекот барем по латинската семантика редно беше покрај хомосексуалност да се појавi и сапиосексуалност. И во стилот на култната нумера од Плави Оркестар, во случајов боље бити сапио него хомо.

Член од
6 декември 2011
Мислења
2.027
Поени од реакции
3.357
Како што читам што е тоа Сапиосексуалност, ми идет сам да си го закачам.:D

GoD.HateUSaLL

Фар акрос д диштанс
Член од
30 март 2008
Мислења
8.339
Поени од реакции
8.238
Да речеме дека вакво нешто постои и ти стварно си сапиосексуалец - имам тогаш едно прашање за тебе: кој повеќе те привлекува, Опра Винфри или Џесика Алба на пример??
Џесика Алба.
Пошо е попаметна. :D

Член од
10 февруари 2008
Мислења
3.947
Поени од реакции
2.060
Прв пат слушам за сапиосексуалност, не знаев дека има име и за тоа, а иначе ја лично сум паѓала на интелигенција и тоа доста често и сум се чудела како може да се заљубиш во некого заради неговиот мозок ама ете сега знам дека не сум била сама, па чак што више "феноменов" има и име :icon_lol: .

Член од
24 ноември 2009
Мислења
4.959
Поени од реакции
4.882
Ми недостигаат времињата кога курвата беше курва а не сексуално либерализирана и хедонистички еманципирана женска особа, и кога десет-нула-нула бубаљиците без шанси да легнат нешто беа десет-нула-нула бубаљици без шанси да легнат нешто. Одеднаш чистачите станаа референти за хигиена а тегларите со дедовски наочари без 2 грама мозок прикривајќи го тоа со метастатичка елоквенција се викани кај Поберт Роповски во хикс-тачка. Што се не ќе измислат-сапиосексуалност. Возејќи со точакот кој кочи на контра и идеш ти на цурата со твоето жгољаво телце а набилдан мозок и гледајќи ја како Декстер Диди то ест таа блокирајќи ти го видикот со 4те глави и двете педи висина плус и објаснуваш за постегзистенцијалистичкиот период од дваесетиот век и импликациите и апсурдноста од Франц Кафка до Семјуел Бекет каде што веќе на пола излагање нејзините вагинални секрети преоѓаат од ниво росна ливада на ниво иде дунав. Уште на тоа ако се додаде блесокот на фиксната протеза во твоите заби и маичката со кратки ракави Кенгур 2011-та оргазмот кај неа се случува визуелно-телекинетички без никаков физички контакт. Ама па од позитивната страна кога веќе го преполовија човекот барем по латинската семантика редно беше покрај хомосексуалност да се појавi и сапиосексуалност. И во стилот на култната нумера од Плави Оркестар, во случајов боље бити сапио него хомо.
ЗНАЕЊЕТО Е СИЛА ЗНАЕЊЕТО Е МОЌ:pos:

До утре и назад да ти недостигаат тие времиња,неможеш ништо да смениш. Физичкиот изглед никогаш и не бил толку пресуден ( се разбира пресуден е ) но повеќе кај плитки персони машки и женски,еволутивно гледано денешно време посилниот поголемиот поопасниот не е повеќе доминантна персона во опшеството, ловецот не е потребен повеќе,физичкиот работник се гледа како на последна опција. Интелектот од друга страна низ целата човеков историја , ја игра улогата на опстанок на ПОСИЛНИОТ. Се разбира кај девојчињата од 14 до 18 годинки сеуште важи моторџија и опасен тип ( не се грижи брзо ја поминуваат таа фаза ) зборот ми беше тој погоре опишаниот во денешно време лесно може да поебе 10 билдеришта без да сетат :)

Kajgana Shop

На врв Bottom