Исхрана - првиот клучен фактор за постигнувањето на атлетско тело

Член од
4 октомври 2008
Мислења
4.014
Поени од реакции
1.247
da ne znae nekoj kolku ima kalorii u edna kriska bel leb
ako znae neki pise koku proteini jag. hidrati i slicno
Од кришка до кришка има голема разлика и од леб до леб, никој неможе да ти даде точен одговор.

nE0n1nja

Eat nerds get shredded
Член од
25 јануари 2007
Мислења
3.476
Поени од реакции
3.287
Ја можам само да ти дадам совет: ако сакаш да се храниш здраво и да се бавиш со спорт, замени го белиот леб со црн. И воопшто избегнувај бело брашно.

statusQuO

Модератор
Член од
18 јуни 2008
Мислења
13.038
Поени од реакции
7.617
Шпагети,навечер ? лошо/добро ?
Шпагетите се јаглехидрати и би требало само пред/после тренинг да си ги дозволуваш.
А и “навечер“ е релативно - во однос со биоритамот на персоната.

Член од
12 октомври 2011
Мислења
1.942
Поени од реакции
711
Шпагетите се јаглехидрати и би требало само пред/после тренинг да си ги дозволуваш.
А и “навечер“ е релативно - во однос со биоритамот на персоната.
па вежбав грб и гради,сега правам стомачни,па планирам да јадам шпагети...односно,сега...

еј,и фала на одговор,посебно пошто Ти ми одговори :D

statusQuO

Модератор
Член од
18 јуни 2008
Мислења
13.038
Поени од реакции
7.617
па вежбав грб и гради,сега правам стомачни,па планирам да јадам шпагети...односно,сега...

I’m not holding grudge against anybody. Само мразам што фитнес ентузијасти имаат лимитирано познавање за како работат одредени ствари. Место да се фокусираат на исхрана, вежби и одмор, сите се префрлаат и целосно потпираат на суплементи како клуч за нивните фитнес цели.

Член од
12 октомври 2011
Мислења
1.942
Поени од реакции
711
I’m not holding grudge against anybody. Само мразам што фитнес ентузијасти имаат лимитирано познавање за како работат одредени ствари. Место да се фокусираат на исхрана, вежби и одмор, сите се префрлаат и целосно потпираат на суплементи како клуч за нивните фитнес цели.
Не бе друже,лошо си ме сфатил...(знам дека удираш за суплементите,немора да е све директно) прашувам за повеќе суплементи,пошто ме прашуваат и други другари за овој суплемент,оној суплемент,па прашувам тука...пијам само протеин,се водам по програма за вежбање имам одмор,а за исхраната,сега јадам максимум здраво...без ништо не здраво,буквално...суплементи се на крајот од ланецот...

Blackout

An emotional retard
Член од
14 мај 2009
Мислења
1.690
Поени од реакции
451
Зависи каков леб јадеш. Ако јадеш од оној на „Жито Лукс“ тогаш лесно е да пресметаш. Од прилика 4 парчиња леб се некаде околу 100 грама, а на пакувањето пишува калорични вредности за сите видови на кеб, па потоа ти пресметај.
Ако јадеш леб што не е исечен на приближно еднакви парчиња и каде што нема табела за состојки, тогаш тешко можеш да пресметаш.

Член од
17 јули 2008
Мислења
704
Поени од реакции
260

Грб и гради...две огромни мускулни партии вклучувајќи ја работата и на рамото и на трицепсот,не би требало да ги вежбаш заедно.

Член од
6 септември 2007
Мислења
2.255
Поени од реакции
116
Грб и гради...две огромни мускулни партии вклучувајќи ја работата и на рамото и на трицепсот,не би требало да ги вежбаш заедно.

Не се баш огромни градите колку што знам јас. :)

nE0n1nja

Eat nerds get shredded
Член од
25 јануари 2007
Мислења
3.476
Поени од реакции
3.287
Се следи P90X. Грб и гради, нозе и грб.. Xtreme :)

Член од
30 октомври 2010
Мислења
221
Поени од реакции
127
Ја можам само да ти дадам совет: ако сакаш да се храниш здраво и да се бавиш со спорт, замени го белиот леб со црн. И воопшто избегнувај бело брашно.
Мислам дека не е се до лебот , влијаат други фактори пр:
метаболизам,колку тренираш,колку обрака јадеш дневно и тн.
Јас никогаш не јадам црн леб и немам проблем со тежината.

nE0n1nja

Eat nerds get shredded
Член од
25 јануари 2007
Мислења
3.476
Поени од реакции
3.287
Мислам дека не е се до лебот , влијаат други фактори пр:
метаболизам,колку тренираш,колку обрака јадеш дневно и тн.
Јас никогаш не јадам црн леб и немам проблем со тежината.
Не мислев за тежината. Белото брашно е штетно за организмот, а и неговите хранливи вредности се далеку послаби од оние на интегралното.

Kajgana Shop

На врв Bottom