Прашања и одговори

Член од
29 ноември 2011
Мислења
23
Поени од реакции
0
Ако полагам завршен испит,на кои факултети можам да се запишам после тоа..Знам дека може на тие послабите..А на приватно некако дали може..Конкретно сакам медицина да се пишам.

Геврек

O ALQUMISTA
Член од
6 ноември 2008
Мислења
770
Поени од реакции
483
Инфо за иата/амадеус сертификати дали се посетува курс колку време трае шо пари е кој ги држи итн. некој од туризмот би требало да знае..

Вала

GavolRulz

hippopotomonstrosesquipedaliophobia
Член од
23 март 2008
Мислења
12.707
Поени од реакции
11.530
Ако полагам завршен испит,на кои факултети можам да се запишам после тоа..Знам дека може на тие послабите..А на приватно некако дали може..Конкретно сакам медицина да се пишам.
Со завршен можеш само на приватните да се запишеш, на државните само со државна матура.
А за медицина на државен треба да ги полагаш биологија и хемија како интерни предмети, за приватно медицина во Македонија немам слушнато.

D

dagau

Гостин
По колку ученици стандардно учествуваат на републичкиот натпревар по Македонски (средни училишта), и до кое место се даваат стипендии... некој што знае или па бил ??

Член од
6 март 2012
Мислења
3
Поени од реакции
1
Dali nekoj mozi da mi kazi sto treba da se pravi ako se izgubi indeks?
Jas sum na privaten fakultet, nemislam deka ke napravat problem, no sepak dali znaete koj se posledicite?

Член од
8 март 2012
Мислења
15
Поени од реакции
1
Ne gi citav site postovi i ne najdiv nekoj da postavi prasanje dali ke mi smeta za nataki ako gi zemam treta i cetvrta naednas i dali ke mozam odma da odam na fakutlet posle da ne cekam pak 1 godina :D fala odnapred

Biljbilj08

1987
Член од
19 ноември 2011
Мислења
698
Поени од реакции
312
Здраво. Учам во гимназијата Панче Арсовски и сум 1ва година... уште малце е крајот од првото тромесечје од второ полугодие, сакам да знам дали можам да се префрлам сега во друго средно училиште?

Фокси

Talk nerdy to me
Член од
11 октомври 2007
Мислења
2.358
Поени од реакции
1.390
Здраво. Учам во гимназијата Панче Арсовски и сум 1ва година... уште малце е крајот од првото тромесечје од второ полугодие, сакам да знам дали можам да се префрлам сега во друго средно училиште?
Леле на 6 теми имаш пишано.Имате вие директор,секретар,педагог,психолог нешо во школото?Трк до таму прашај -ќе ти кажат.

Член од
3 март 2012
Мислења
63
Поени од реакции
3
колку е платата на професор кој предава во средно ( гимназија )?

Joe_Satriani

Dream Theater Fan
Член од
30 ноември 2009
Мислења
79
Поени од реакции
106
колку е платата на професор кој предава во средно ( гимназија )?
па мислам дека е 16 000 некаде плус имат додаток од неколку илјади за хранарина,превоз и сл. Значи за малце нема 20 000 :):)
--- надополнето: 1 април 2012 во 12:30 ---
Dali nekoj mozi da mi kazi sto treba da se pravi ako se izgubi indeks?
Jas sum na privaten fakultet, nemislam deka ke napravat problem, no sepak dali znaete koj se posledicite?
Кај мене на држен "Факултет за безбедност" за губење на индекс се плаќа 2500 за повторно губење 5000 и да за проблеми секако ќе имаш, треба оценките повторно да ги собираш па може некој ќе ти каже да го пријавиш предметот од ново....Добро ти е да не го изгубиш :)

Член од
12 април 2012
Мислења
23
Поени од реакции
2
Ve molam ako nekoj ima prasanja po mobilna proteika za sredno zabotehnicko uciliste ,kako interen predmet za drzavnata matura da mi pisi :)

Mark Renton

I live by the tune, I die by the book
Член од
12 ноември 2009
Мислења
5.373
Поени од реакции
4.904
Некој да ми даде листа од смеровите на Педагошки факултет - Битола ?
Отворив веб страната али такво нешто не гледам. Или нема или сум премногу глуп..

Член од
19 април 2012
Мислења
429
Поени од реакции
681
Се прашувам дали некој од тука знае дали има кај нас факултет на кој може да се изучуваат анимации, како на пример оние во САД(CalArts, VFS, School of Visual Arts итн), В. Британија(Bournemouth, Hertforshire, Teeside), Данска(Viden Djurs, Grenå 3D, The Animation Workshop), Франција(Supinfocom, Gobelins), Германија(Digital Film Design-Animation), Индија(Maya Academy of Advanced Cinematics), дали Европски има, или пак ФОН, па дури и некои од државните на кој би можело да се изучува анимација, или пак, да го барам "чарето" во странство?

Благодарам однапред. :)
(Можеби ова прашење било поставено поназад, но ме мрзи сега да ги пребарувам страните.)

GavolRulz

hippopotomonstrosesquipedaliophobia
Член од
23 март 2008
Мислења
12.707
Поени од реакции
11.530
Некој да ми даде листа од смеровите на Педагошки факултет - Битола ?
Отворив веб страната али такво нешто не гледам. Или нема или сум премногу глуп..
Еве јас што најдов:
Педагошкиот Факултет ги нуди следните студиски програми за Додипломски студии
- Студиска програма за наставник за одделенска настава
- Студиска програма за воспитувачи
- Македонски и Англиски јазик
- Македонски и Француски јазик
- Македонски и Германски јазик- Библиотекарство

линк
Ve molam ako nekoj ima prasanja po mobilna proteika za sredno zabotehnicko uciliste ,kako interen predmet za drzavnata matura da mi pisi :)
Интерните прашања ги прави твојата или некој друг професор од твоето школо, незнам како некој член од сосем трет град би можел да ти помогне.

Kajgana Shop

На врв Bottom