Со завршен можеш само на приватните да се запишеш, на државните само со државна матура.Ако полагам завршен испит,на кои факултети можам да се запишам после тоа..Знам дека може на тие послабите..А на приватно некако дали може..Конкретно сакам медицина да се пишам.
Леле на 6 теми имаш пишано.Имате вие директор,секретар,педагог,психолог нешо во школото?Трк до таму прашај -ќе ти кажат.Здраво. Учам во гимназијата Панче Арсовски и сум 1ва година... уште малце е крајот од првото тромесечје од второ полугодие, сакам да знам дали можам да се префрлам сега во друго средно училиште?
па мислам дека е 16 000 некаде плус имат додаток од неколку илјади за хранарина,превоз и сл. Значи за малце нема 20 000колку е платата на професор кој предава во средно ( гимназија )?
Кај мене на држен "Факултет за безбедност" за губење на индекс се плаќа 2500 за повторно губење 5000 и да за проблеми секако ќе имаш, треба оценките повторно да ги собираш па може некој ќе ти каже да го пријавиш предметот од ново....Добро ти е да не го изгубишDali nekoj mozi da mi kazi sto treba da se pravi ako se izgubi indeks?
Jas sum na privaten fakultet, nemislam deka ke napravat problem, no sepak dali znaete koj se posledicite?
Завси колку фонд на часеви има. Помеѓу 15 и 20 000 ден.колку е платата на професор кој предава во средно ( гимназија )?
Еве јас што најдов:Некој да ми даде листа од смеровите на Педагошки факултет - Битола ?
Отворив веб страната али такво нешто не гледам. Или нема или сум премногу глуп..
Интерните прашања ги прави твојата или некој друг професор од твоето школо, незнам како некој член од сосем трет град би можел да ти помогне.Ve molam ako nekoj ima prasanja po mobilna proteika za sredno zabotehnicko uciliste ,kako interen predmet za drzavnata matura da mi pisi