Македонија - внатрешни случувања (генерална дискусија)

• Креатор на темата Shellshock nam67
  • Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
27 јуни 2011
Мислења
225
Поени од реакции
42
Токму така, пишуваше дека 15 год. момче било претепано на автобуската кај Рекорд околу полноќ од страна на неколкумина млади момчиња, но никаде не прочитав дека напаѓачите биле Албанци, можеби и тие биле Македонци што има тука чудно, меѓусебни тепачки се случуваат и помеѓу самите Албанци, како и помеѓу самите Македонци !
Б.Т.В. што мајка барал млад тинејџер од петнаесетина години во тој период од ноќта таму и тоа сам, како прво сам не е безбедно ноќно време да се движиш надвор, како второ малолетник е, како трето дали има родители или нема !
Еве и јас сум млад човек ОК не сум тинејџер, одамна ги поминав тие години, сега бркам 26ка уште малце и веќе неколку години одбегнувам да шетам ноќно време сам, во друштво може, но сам никако, дури ни во моја населба и не е точно дека исклучиво само Албанците напаѓаат, можеш ни крив ни должен да изедеш ќутек и да бидеш насилно ограбен и од Македонци, Роми, Бошњаци и сл.
Така да во тие доцни часови од ноќта или домче или само во машка група(2+членови), сам никако !
го читаш тоа што го пишуваш или послабо да не треба да му се забрани да излегуваат надвор после 12... можи ти излегуваше до 12 секогаш стрикно до минута. А може и сам да се истепал што викаш може и не се албанци има реалност и во тоа и татко му да го истепал или вонземјани

PIRATIC

diplomiran klozetar
Член од
26 јануари 2012
Мислења
7.854
Поени од реакции
6.495
значи треба да си полнолетен за да шеташ по улици кај го има тоа бе .
Во уставот ти е загарантирано правото на слобода и на слободно движење али практично не функционира тоа.
друго од авион се гледа дека тепањето е етнички мотивирано што барале да тепаат тинејџер од чиста мира и тоа сам а тие во глудница сем ако не се од оние со кечината.
и друго дури студирав во скопје секогаш сум шетал сам па не сум наишол на проблеми и тепачи.
а лани ево во Охрид летот на 29 години ќе се истепав во диско и тоа не ради моја вина.
Заклучок од секој и од секого треба да се вардиш али не и да паничиш па да не излагаш од дома,
Ако прам споредба до лани на пример ќе ти кажам дека скопје е далеку побезбедно од Охрид на пример.
Али за Лани правиме муабет ова година е лајно.
Точно е тоа дека тепачките(во Скопјево) се претежно од меѓу-етнички карактер, но сепак има и тепачки кои се случуваат помеѓу двајца Македонци или помеѓу две групи на Македонци или пак тепачки помеѓу двајца Албанци или помеѓу две групи на Албанци, исто така можеш да јадеш ќутек и од Роми, Бошњаци и.т.н. зависи во какви краишта живееш или пак во какви краишта се движиш, секој има раце и нозе !
Е сега јас кога бев тинејџер тогаш улиците ноќе беа доста побезбедни и фала богу никогаш никој ниту ме нападнал ниту пак ме ограбил, понекогаш сум се движел сам, понекогаш во друштво, но беше помирно и побезбедно, без разлика дали е 00ч 02ч 04ч и.т.н. !
Е сега сум малку повозрасен и не шетам толку, немам ни толку слободно време како тогаш, но сепак денеска е далеку понебезбедно, така да кога некој шета во тие саати обавезно нека оди со група, сам никако, бидејќи ако си сам секогаш ќе бидеш потенцијална мета за напад, на било кого/кои и било каде !
--- надополнето: 25 март 2012 во 21:54 ---
го читаш тоа што го пишуваш или послабо да не треба да му се забрани да излегуваат надвор после 12... можи ти излегуваше до 12 секогаш стрикно до минута. А може и сам да се истепал што викаш може и не се албанци има реалност и во тоа и татко му да го истепал или вонземјани
Или сам се истепал или го истепале Марсовци, трето нема ! :D
--- надополнето: 25 март 2012 во 21:54 ---
Или сам се истепал или го истепале Марсовци, трето нема ! :D

S

Shellshock nam67

Гостин
Точно е тоа дека тепачките(во Скопјево) се претежно од меѓу-етнички карактер, но сепак има и тепачки кои се случуваат помеѓу двајца Македонци или помеѓу две групи на Македонци или пак тепачки помеѓу двајца Албанци или помеѓу две групи на Албанци, исто така можеш да јадеш ќутек и од Роми, Бошњаци и.т.н. зависи во какви краишта живееш или пак во какви краишта се движиш, секој има раце и нозе !
Е сега јас кога бев тинејџер тогаш улиците ноќе беа доста побезбедни и фала богу никогаш никој ниту ме нападнал ниту пак ме ограбил, понекогаш сум се движел сам, понекогаш во друштво, но беше помирно и побезбедно, без разлика дали е 00ч 02ч 04ч и.т.н. !
Е сега сум малку повозрасен и не шетам толку, немам ни толку слободно време како тогаш, но сепак денеска е далеку понебезбедно, така да кога некој шета во тие саати обавезно нека оди со група, сам никако, бидејќи ако си сам секогаш ќе бидеш потенцијална мета за напад, на било кого/кои и било каде !
4 godini sum zivean skopje duri studirav i ni edna tepacka sum nemal a celo vreme sam setav
ali zboram za vreme porano i do lani od ova godina navaka ti veruvam situacijata ne e rozova.
Ama ako gledas taka i kaj nas skoro sekoj vikend ima tepacki duri letoto imase i fatalni po zivot apsolutno bezbeden grad vo maedkonija nema .

Член од
30 ноември 2007
Мислења
7.456
Поени од реакции
5.873
А, од каде заклучивте дека Арнаути тепале Македонец?Можеби Македонци го тепале!?И, наши деца си имаат закачки меѓу себе.

Научете се во животот да одите во група, а не сами.
Прочитав дека момчето бил албанец.

Кој и да се , мора и можат да се фатат сторителите , ако не ги фатат , тогаш за мене и полицијата е соучесник.

Solid

Зона на самракот
Член од
26 август 2007
Мислења
7.176
Поени од реакции
4.133
Аман нека прекини ова лудило и Македонци да можат слободно да шетаат во Чаир и Албанци во Центар.Доста е.

Mjolnir

Духот на рамковниот договор
Член од
12 декември 2011
Мислења
1.967
Поени од реакции
1.867
процедурално :) некој го спомена Ким Мехмети као добар аналитичар. како прво Ким Мехмети има завршено средно школо и нема никаков факултет(не дискриминирам само наведувам факт), роден е во село Грчец, Скопско (познато по многу ситни криминалци, проверете ако имате некој познат во прекршочно или во кривичен колку % од населението има прекршочни/кривични пријави). Грд е како мајмун. И ајде и преку тоа ќе преминеме, ама никако нема да преминам преку фактот дека тој да го наречам човек буквално ги мрази Македонците. Тоа го имам заклучено гледајќи многу дебати и негови настапи. Тој е еден најобичен неедуциран шовинист,екстремист и шарлатан кој навива за конфликт/војна. Така да пазете кого ословувате како "добар аналитичар".

Рудници и

ООЗТ Рудници и железарница - Скопје
Член од
9 декември 2009
Мислења
12.162
Поени од реакции
18.203
процедурално :) некој го спомена Ким Мехмети као добар аналитичар. како прво Ким Мехмети има завршено средно школо и нема никаков факултет(не дискриминирам само наведувам факт), роден е во село Грчец, Скопско (познато по многу ситни криминалци, проверете ако имате некој познат во прекршочно или во кривичен колку % од населението има прекршочни/кривични пријави). Грд е како мајмун. И ајде и преку тоа ќе преминеме, ама никако нема да преминам преку фактот дека тој да го наречам човек буквално ги мрази Македонците. Тоа го имам заклучено гледајќи многу дебати и негови настапи. Тој е еден најобичен неедуциран шовинист,екстремист и шарлатан кој навива за конфликт/војна. Така да пазете кого ословувате како "добар аналитичар".
Ја извадов само оваа негова изјава:

Ким Мехмети :
...''ДУИ (јас викам не само тие, туку и многу други кај нас) заборава нешто многу елементарно.НАТО не ти ги решава внатрешните проблеми.Турција и Хелласс се во НАТО веќе 30,40 години, но уште во нив постојат сите етнички проблеми.НАТО не им ги решава тие проблеми.Тука само го залажуваат народот.Ние од утре да бидеме членка на НАТО, повторно ќе се тепаме по автобуси.:cuc:
Политиката кај нас е многу едноставна.Луѓето од ДУИ немаат поразлично мислење од мене во однос на ДПМНЕ, но знаете што нив ги разликува?
Тоа што по секоја цена сакаат да дојдат на власт.Истото важи и за македонските политички партии.Во Македонија партиите се борат за власт, а не за држава.Нив ги интересира само власта и личната корист.И затоа имаме граѓани кои се сопственост на владите, а не на државата.Тие не се државотворни народи, туку владини народи.Во Македонија не се приватизира само имотот, туку и граѓаните кои станаа сопственост на партии''.
То не значит дека го поддржувам во сите изјави или па имам некое не знам какво мислење за него - зошто после исечоков продолжи со муабет дека Ахмети немал гајле иако Грујо милион пати досега ги тепал бла, бла и слични sci-fi глупости.
Сега едноставно за болдираното ги погоди правите реченици, а и многу сме свесни за истото, не е некаква нова филозофија.Само ретко некој јавно да го кажал досега, особено првиот болд.

А го пофалија луѓе со добро мислење и за Фрчко....
da bas mi ja zema mislata i jas mislev ova da go postiram od kim mehmeti (y)
kako i frcko i ovaj e dobar analiticar
А јас после слушање на зборот аналитичар, особено некој од нашава околина имам нагони за повраќање.Исто како ние од форумов да излезиме на телевизија и да продаваме памет, ама со ословени како аналитичари.Само ја користат неозбилноста на институциите.

Mjolnir

Член од
12 декември 2011
Мислења
1.967
Поени од реакции
1.867
Полицискиот синдикат реагира на ослободувањето на „балистите“

„Македонскиот полициски синдикат изразува загриженост по одлуката на тетовскиот суд за укинување на притворот на двајцата насилници, припадници на навивачката група „Балисти“ кои крвнички претепаа граѓани на Тетово , при што настрада и наш колега вршејќи ја својата службена должност“, се вели во писмената реакција на синдикатот.​

„Нејасни се и индикативни мотивите за ваквата одлука, особено поради фактот што временски коинцидира со дербито Тетекс – Шкендија, средба со висок безбедносен ризик, сметаат од полицискиот синдикат. Без намера да ја оспоруваме или доведуваме во прашање самостојноста на судовите, со најдобри намери укажуваме дека објект на напад на ваквите насилници кои сега слободно шетаат низ Тетово, може да бидат деца или блиски на судиите, па дури и самите тие“./www.kanal5.com.mk

Mjolnir

Член од
12 декември 2011
Мислења
1.967
Поени од реакции
1.867
Обвинителството во Тетово го отфрлило барањето на обвинетите за случајот - Цртање карта на голема албанија на влезот од тетово (од лани ноември) да се прекине кривичната постапка. Пазете им оправдување поради кое бараат прекин на постапката - карта на обединета македонија имало на влезот од тетово па никој не реагирал. Значи еве и да речеме дека нацртана карта на Обединета Македонија е кривично дело (а не е), како тоа го оправдува нивното цртање? И тие адвокатите изгледа им се неписмени како нив.

П

Паспарту

Гостин
Sto im e na ovie ?! EKSpusacite ke plakaat 50% oid kutija cigari?! Pa kaj go ima ova ni u Beogradu! http://www.primetime.mk/експушачите-ќе-плаќаат-50-од-кутија-цига/
Изгледа не си дочитал до крај :)

Филипијада њуз е сатирично блог издание.
Филипијада њуз користи измислени ликови и институции во своите изданија, освен кога јавните личности и вистинските институции се објект на сатирата. Секоја сличност со вистинските луѓе и институции е случајна.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.498
Изгледа не си дочитал до крај :)

Филипијада њуз е сатирично блог издание.
Филипијада њуз користи измислени ликови и институции во своите изданија, освен кога јавните личности и вистинските институции се објект на сатирата. Секоја сличност со вистинските луѓе и институции е случајна.
Него му е битно да испамира и да си го изрекламира сајтчето. Шест пати го банирам или па шест души различни се што го прават ова, не знам веќе ни јас.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom